حتماً برای شما هم پیش آمده که به یک رستوران ایتالیایی یا حتی پیتزا فروشی رفته اید و با حجم انبوهی از لغت های عجیب ایتالیایی موجه شده اید. این فهرست می تواند مشکل شما را حل کند:
اصطلاحات عمومی
Antipasta پیش غذا، اشتها آور
zuppa سوپ
Minestra سوپ
Pane نان
Insalata سالاد
Primi piatti غذای اول، معمولاً پاستا یا سوپ
Secondi piatta غذای اصلی
Piatta Principale غذای اصلی، معمولاً گوشتی
Dolce دسر
Al forno پخته
Lesso آبپز
Freddo سرد
Fritto سرخ شده
ai ferri گریل
caldo گرم
il pure خمیر، پوره
Crudo خام
arrostito رست شده
Affumicato دودی
piccante تند
cotto al vapore بخارپز
tostato تست شده
burro کره
panna خامه
formaggio, cacio, caprino پنیر
parmigiano, mozzarella, asiago, fontina, gorgonzola, mascarpone, pecorino, provolone, ricotta, robiola, taleggio نام برخی از پنیرها
Olio روغن
پاستاها
Agnolotti آنولوتی. شبیه راویولی ولی کوچکتر، معمولاً داخل آن با گوشت، پنیر یا سبزیجات پر می شود
Calciuni کالچیونی. راویولی سرخ شده
Cannelloni کانلونی. پاستای بزرگ لوله ای شکل توخالی که معمولاً داخل آنرا با گوشت یا پنیر پر می کنند
Cappellini کاپالنی. پاستای بسیار نازک که گاهی اوقات با نام angel hair یا موی فرشته هم از آن یاد می شود
Conchiglie کونچیلیه. پاستای صدفی شکل
Farfalle فارفاله. پاستای پروانه ای شکل
Fettuccine فتوچینی. نودل های باریک که کمی عریض تر از اسپاگتی هستند
Fusilli فوزیلی. پاستای پیچی شکل
Gnocchi نیوکی یا نوکی. کلوچه های کوچک سیب زمینی
Lasagne لازانیا
Linguine لینگوئینی. نودل های تخت و عریض تر از اسپاگتی ولی باریک تر از فتوچینی
Maccheroni ماکارونی. پاستای
Orecchiette اورچیتی. پاستای صدفی کوچک
Pappardelle پاپاردله. نودل های عریض و بلند
Penne پنه. پاستای کوتاه و لوله ای شکل
Ravioli راویولی. بالش های کوچک پاستا که داخل آن با پنیر، سبزیجات یا گوشت پر می شود
Rigatoni پاستای لوله ای کوتاه و بزرگ
Spaghetti اسپاگتی. نودل های باریک و بلند
Tagliatelle تالیاتلی. رشته های بلند و تخت
Tortellini تورتلینی. بالش های کوچک تا شده پاستا که داخل آن با پنیر، سبزیجات یا گوشت پر می شود
Ziti زیتی. نودل های بزرگ به شکل مارکارونی
سس های پاستا
Boscaiola بوسکایولا. گوجه فرنگی، کره، پنیر، قارچ، روغن زیتون و سیر
Bolognese بولونیز. گوشت، گوجه فرنگی، پنیر
Carbonara کاربونارا. روغن زیتون، پنیر، تخم مرغ، بیکن یا ژامبون
Diavolo دیاولو. سس گوجه با ادویه جات تند
Genovese ژنویز. ریحان، پاین نات، سیر، روغن زیتون
Marinara مارینارا. گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر، و گاهی اوقات زیتون
Napoletana ناپولیتانا. پنیر، گوجه فرنگی، سبزی
Novelli نوولی. گوجه فرنگی، انچووی (کولی ماهی)، پنیر
Puttanesca پوتانسکا. گوجه فرنگی، زیتون سیاه، فلفل، روغن زیتون، سیر
Quattro Formaggi کواترو فورماجی. چهار پنیر
Siciliana سیلیکانا. پنیر پروولون – provolone و بادمجان
حالا که با نام پاستاها و سس ها آشنا شدیم باید این نکته را اضافه کنم: اسم پاستاها همراه با سسی که دارند گفته می شود. یعنی مثلاً در رستوران شما می توانید “پنه کاربونارا” یا “اسپاگتی پوتانسکا” سفارش بدهید.
اصطلاحات عمومی
Antipasta پیش غذا، اشتها آور
zuppa سوپ
Minestra سوپ
Pane نان
Insalata سالاد
Primi piatti غذای اول، معمولاً پاستا یا سوپ
Secondi piatta غذای اصلی
Piatta Principale غذای اصلی، معمولاً گوشتی
Dolce دسر
Al forno پخته
Lesso آبپز
Freddo سرد
Fritto سرخ شده
ai ferri گریل
caldo گرم
il pure خمیر، پوره
Crudo خام
arrostito رست شده
Affumicato دودی
piccante تند
cotto al vapore بخارپز
tostato تست شده
burro کره
panna خامه
formaggio, cacio, caprino پنیر
parmigiano, mozzarella, asiago, fontina, gorgonzola, mascarpone, pecorino, provolone, ricotta, robiola, taleggio نام برخی از پنیرها
Olio روغن
پاستاها
Agnolotti آنولوتی. شبیه راویولی ولی کوچکتر، معمولاً داخل آن با گوشت، پنیر یا سبزیجات پر می شود
Calciuni کالچیونی. راویولی سرخ شده
Cannelloni کانلونی. پاستای بزرگ لوله ای شکل توخالی که معمولاً داخل آنرا با گوشت یا پنیر پر می کنند
Cappellini کاپالنی. پاستای بسیار نازک که گاهی اوقات با نام angel hair یا موی فرشته هم از آن یاد می شود
Conchiglie کونچیلیه. پاستای صدفی شکل
Farfalle فارفاله. پاستای پروانه ای شکل
Fettuccine فتوچینی. نودل های باریک که کمی عریض تر از اسپاگتی هستند
Fusilli فوزیلی. پاستای پیچی شکل
Gnocchi نیوکی یا نوکی. کلوچه های کوچک سیب زمینی
Lasagne لازانیا
Linguine لینگوئینی. نودل های تخت و عریض تر از اسپاگتی ولی باریک تر از فتوچینی
Maccheroni ماکارونی. پاستای
Orecchiette اورچیتی. پاستای صدفی کوچک
Pappardelle پاپاردله. نودل های عریض و بلند
Penne پنه. پاستای کوتاه و لوله ای شکل
Ravioli راویولی. بالش های کوچک پاستا که داخل آن با پنیر، سبزیجات یا گوشت پر می شود
Rigatoni پاستای لوله ای کوتاه و بزرگ
Spaghetti اسپاگتی. نودل های باریک و بلند
Tagliatelle تالیاتلی. رشته های بلند و تخت
Tortellini تورتلینی. بالش های کوچک تا شده پاستا که داخل آن با پنیر، سبزیجات یا گوشت پر می شود
Ziti زیتی. نودل های بزرگ به شکل مارکارونی
سس های پاستا
Boscaiola بوسکایولا. گوجه فرنگی، کره، پنیر، قارچ، روغن زیتون و سیر
Bolognese بولونیز. گوشت، گوجه فرنگی، پنیر
Carbonara کاربونارا. روغن زیتون، پنیر، تخم مرغ، بیکن یا ژامبون
Diavolo دیاولو. سس گوجه با ادویه جات تند
Genovese ژنویز. ریحان، پاین نات، سیر، روغن زیتون
Marinara مارینارا. گوجه فرنگی، روغن زیتون، سیر، و گاهی اوقات زیتون
Napoletana ناپولیتانا. پنیر، گوجه فرنگی، سبزی
Novelli نوولی. گوجه فرنگی، انچووی (کولی ماهی)، پنیر
Puttanesca پوتانسکا. گوجه فرنگی، زیتون سیاه، فلفل، روغن زیتون، سیر
Quattro Formaggi کواترو فورماجی. چهار پنیر
Siciliana سیلیکانا. پنیر پروولون – provolone و بادمجان
حالا که با نام پاستاها و سس ها آشنا شدیم باید این نکته را اضافه کنم: اسم پاستاها همراه با سسی که دارند گفته می شود. یعنی مثلاً در رستوران شما می توانید “پنه کاربونارا” یا “اسپاگتی پوتانسکا” سفارش بدهید.
آخرین ویرایش توسط مدیر: