تازه چه خبر

خوش آمدید به انجمن رمان نویسی کافه نویسندگان

برای دسترسی به تمام امکانات انجمن و مشاهده تمامی رمان ها ثبت نام کنید

ثبت نام!

همگانی ✽ جدول ارزش غذایی ✽

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
110_ki3z.jpg
هلو از میوه های سنگی با گوشت آب دار و شیرین، پوست نازک و پرز دار و رایحه دلپذیر است که مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مختلفی در خود گنجانده است.

از جمله ترکیبات مغذی موجود در این میوه تابستانی می توان به انواع ویتامین هایی همچون C ، A و K، مواد معدنی مختلف از جمله پتاسیم و آنتی اکسیدان ها اشاره کرد.

برای آشنایی با ارزش غذایی و مقدار کالری، چربی و قند موجود در هلو تازه و برگه هلو خشک در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

ارزش غذایی هلو
برخی مواد مغذی موجود در یک عدد هلو کوچک تازه (130 گرم) به صورت زیر است:

هلو تازه (130 گرم) مقدار
کالری 51
پروتئین 1.2 گرم
کربوهیدرات 12 گرم
قند 11 گرم
فیبر 2 گرم
چربی 0.3 گرم

کالری هلو چقدر است؟
هلو از میوه های کم کالری است و مقدار کالری موجود در اندازه های مختلف هلو تازه به صورت زیر می باشد:

کالری یک عدد هلو کوچک (130 گرم): 51
کالری یک عدد هلو متوسط (150 گرم): 58.5
کالری یک عدد هلو بزرگ (180 گرم): 70

کربوهیدرات هلو چقدر است؟
در کمال ناباوری هلوی شیرین و آب دار کربوهیدرات چندانی ندارد و مقدار کربوهیدرات موجود در 130 گرم از این میوه تنها 12 گرم می باشد.

قند هلو چقدر است؟
یک عدد هلوی کوچک حاوی 11 گرم قند است و با وجود طعم شیرین همچنان جزو میوه های با قند پایین محسوب می شود.

شاخص گلیسمی هلو چقدر است؟
هلو از میوه های با شاخص گلیسمی کم است و خو*ردن مقادیر مناسب آن تاثیر چندانی روی قند خون نمی گذارد. شاخص گلیسمی هلو 28 و بار گلیسمی آن 4 است که هر دو در محدوده پایین قرار دارند.

فیبر هلو چقدر است؟
مقدار فیبر موجود در یک عدد هلو کوچک 2 گرم می باشد.

چربی هلو چقدر است؟
هلو از میوه های کم چرب است و یک عدد هلو کوچک کمتر از نصف یک گرم چربی دارد. چربی موجود در هلو جزو چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع می باشد که هر دو برای سلامت قلب مفید هستند.

پروتئین هلو چقدر است؟
هلو جزو میوه های سرشار از پروتئین محسوب نمی شود. گفته شده یک عدد هلو تازه حاوی 1.2 گرم پروتئین می باشد.

ویتامین ها و مواد معدنی هلو
هلو چندین ویتامین و ماده معدنی مهم در خود گنجانده است، از جمله:

ویتامین C؛ از ویتامین های مهم و ضروری برای سلامت بدن است و هلو مانند بسیاری از میوه سرشار از این ویتامین می باشد. یک عدد هلو کوچک حدود 15 درصد نیاز بدن به ویتامین C را برطرف می کند.
پتاسیم؛ از مواد معدنی مهم برای کنترل فشار خون و سلامت قلب است و یک عدد هلو کوچک حاوی حدود 247 میلی گرم از این ماده می باشد.
هلو حاوی مقادیر نسبتا خوبی ویتامین A، ویتامین K، تیامین، نیاسین و ریبوفلاوین نیز می باشد.


ارزش غذایی هلو خشک
برخی مواد مغذی موجود در هلو خشک یا برگه هلو عبارت است از:

هلو خشک (130 گرم) مقدار
کالری 321
پروتئین 4.6 گرم
کربوهیدرات 78 گرم
قند 59.6 گرم
فیبر 9.2 گرم
چربی 0 گرم

نکته: درصد ترکیبات موجود در برگه هلو با توجه به خانگی یا شرکتی بودن و همچنین برند آن ممکن است متفاوت باشد.
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
110_olis.jpg

فلفل دلمه ای خوش رنگ و خوش عطر بر خلاف تصور بسیاری از افراد که آن را جزو سبزیجات دسته بندی می کنند نوعی میوه متعلق به خانواده بادنجانیان است که مانند سایر هم گروهی هایش از جمله گوجه فرنگی، میوه نان و فلفل چیلی بومی آمریکای مرکزی و جنوبی می باشد.

این میوه محبوب که چه به صورت خام، پخته یا پودر خشک (پاپریکا) طرفداران زیادی دارد از نظر ارزش غذایی بسیار غنی است و با وجود کالری ناچیز، مواد مغذی مختلف از جمله آنتی اکسیدان ها و ویتامین C فراوانی در خود گنجانده است.

برای آشنایی با ارزش غذایی فلفل دلمه ای سبز، زرد و قرمز در ادامه مطلب کوکا را همراهی کنید.

ارزش غذایی فلفل دلمه ای قرمز
فلفل دلمه ای میوه ای رنگارنگ است که به رنگ های مختلف قرمز، زرد، نارنجی و سبز یافت می شود و این تنوع رنگی دوره بلوغ میوه را نشان می دهد.

به عنوان مثال فلفل دلمه ای نارس به رنگ سبز است و طعم کمی تلخ دارد در حالی که رنگ قرمز نشانه بلوغ میوه بوده و شیرین است.

جالب است بدانید قسمت عمده وزن (حدود 92 درصد) فلفل دلمه ای تازه و خام را آب تشکیل داده است و بقیه وزن این میوه شامل کربوهیدرات ها و مقادیر کمی پروتئین و چربی می باشد.

برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم فلفل دلمه ای قرمز خام به صورت زیر است:

فلفل دلمه ای قرمز (100 گرم) مقدار
کالری 31
پروتئین 1 گرم
کربوهیدرات 6 گرم
قند 4.2 گرم
فیبر 2.1 گرم
چربی 0.3 گرم

کالری فلفل دلمه ای چقدر است؟
فلفل دلمه ای جزو میوه های کم کالری محسوب می شود و کالری موجود در رنگ های مختلف فلفل دلمه ای (100 گرم) به صورت زیر می باشد:

کالری فلفل دلمه ای سبز: 20
کالری فلفل دلمه ای زرد: 27
کالری فلفل دلمه ای قرمز: 31
کالری فلفل دلمه ای پخته قرمز: 26

کربوهیدرات فلفل دلمه ای چقدر است؟
قسمت عمده کالری موجود در فلفل دلمه ای از کربوهیدرات موجود در آن نشات گرفته که اغلب به فرم گلوکز و فروکتوز می باشند و عامل طعم شیرین فلفل دلمه ای رسیده محسوب می شوند.

در 100 گرم فلفل دلمه ای قرمز 6 گرم کربوهیدرات وجود دارد.

فیبر فلفل دلمه ای چقدر است؟
فلفل دلمه ای حاوی مقادیر کمی فیبر می باشد که 2 درصد وزن تازه آن را تشکیل داده است. به عبارت دیگر هر 100 گرم فلفل دلمه ای قرمز حدود 2 گرم فیبر دارد.

قند فلفل دلمه ای چقدر است؟
قند موجود در فلفل دلمه ای تا حد زیادی به رنگ آن بستگی دارد، به عنوان مثال فلفل دلمه ای سبز که طعم مایل به تلخی دارد حاوی قند کمتر – حدود 2.4 گرم در هر 100 گرم – و رنگ قرمز حاوی قند بیشتر – حدود 4.2 گرم قند در هر 100 گرم – می باشد.

شاخص گلیسمی فلفل دلمه ای چقدر است؟
فلفل دلمه ای شاخص گلیسمی پایین بین 10 تا 15 دارد.

ویتامین ها و مواد معدنی فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای دارای ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی می باشد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویتامین C؛ ویتامین C از آنتی اکسیدان های ضروری برای سلامت بدن است و از آن جا که یک فلفل دلمه ای قرمز متوسط (79 گرم) حدود 169 درصد و یک عدد فلفل دلمه ای سبز متوسط 106 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند به عنوان یکی از غنی ترین منابع غذایی طبیعی این ویتامین شناخته شده است.
ویتامین B6؛ پیریدوکسین رایج ترین نوع ویتامین B6 است که برای تولید گلبول های قرمز خون اهمیت زیادی دارد. یک عدد فلفل دلمه ای قرمز متوسط 18 درصد و یک عدد فلفل دلمه ای سبز متوسط 14 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.
ویتامین K1؛ این ویتامین نوعی ویتامین K است که به نام فیلوکوئینون نیز شناخته شده و برای لخته شدن خون و سلامتی استخوان ها اهمیت زیادی دارد.
پتاسیم؛ این ماده معدنی برای سلامت قلب ضروری می باشد، فلفل دلمه ای قرمز متوسط 166.7 میلی گرم و فلفل دلمه ای سبز متوسط 138 میلی گرم پتاسیم در خود گنجانده اند.
فولات؛ این ماده که به نام ویتامین B9 نیز شناخته شده روی عملکردهای مختلف بدن اثر گذار است و مصرف کافی آن در دوران بارداری بسیار مهم می باشد، یک عدد فلفل دلمه ای قرمز متوسط حدود 10 درصد و یک عدد فلفل دلمه سبز متوسط حدود 2 درصد نیاز بدن به این ماده را برطرف می کند.
ویتامین E؛ این ویتامین نوعی آنتی اکسیدان قدرتمند و ضروری برای اعصاب و ماهیچه ها است و بهترین منابع غذایی آن شامل روغن ها، آجیل ها، دانه ها و سبزیجات می باشد. فلفل دلمه ای قرمز متوسط حدود 7 درصد و فلفل دلمه ای سبز متوسط حدود 2 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.
ویتامین A؛ فلفل دلمه ای قرمز منبع غنی بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود. یک عدد فلفل دلمه ای قرمز متوسط 14 درصد و یک عدد فلفل دلمه ای سبز متوسط 2 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.

سایر ترکیبات گیاهی فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف به خصوص کاروتنوئیدها است که مقدار آن در فلفل های رسیده افزایش می یابد.

برخی ترکیبات اصلی موجود در فلفل دلمه ای عبارتند از:

کپسانتین؛ این ماده نوعی آنتی اکسیدان قدرتمند است که رنگ جذاب فلفل دلمه ای از آن نشات گرفته و به خصوص در فلفل دلمه ای های قرمز رنگ به وفور یافت می شود.
ویولاگزانتین؛ این ترکیب رایج ترین آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی موجود در فلفل دلمه ای زرد است.
لوتئین؛ این ماده برای سلامت چشم بسیار مهم است که بیشتر در فلفل های دلمه ای سبز و پاپریکا سیاه یافت می شود و فلفل دلمه ای رسیده فاقد آن می باشد.
کوئرستین؛ این آنتی اکسیدان پلی فنلی از برخی بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی و سرطان پیشگیری می کند.
لوتئولین؛ این آنتی اکسیدان پلی فنلی نیز مشابه ماده کوئرستین است و دارای اثرات مثبت زیادی روی سلامتی می باشد.

ارزش غذایی فلفل دلمه ای سبز
فلفل دلمه ای سبز (100 گرم) مقدار
کالری 20
پروتئین 0.9 گرم
کربوهیدرات 4.6 گرم
قند 2.4 گرم
فیبر 1.7 گرم
چربی 0.2 گرم

ارزش غذایی فلفل دلمه ای زرد
فلفل دلمه ای زرد (100 گرم) مقدار
کالری 27
پروتئین 1 گرم
کربوهیدرات 6.3 گرم
فیبر 0.9 گرم
چربی 0.2 گرم
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
111_41aw.jpg

کدو حلوایی یا کدو تنبل نوعی کدوی بومی آمریکای شمالی با خواص بی نظیر و طعم دلپذیر است که مصرف آن به خصوص در فصل پاییز و زمستان طرفداران زیادی دارد و برای تهیه خوراک کدو حلوایی، دسر، اسموتی، شیرینی جات، سوپ، سالاد و غیره استفاده می شود.

این خوراکی نارنجی رنگ که از نظر علمی نوعی میوه و از نظر تغذیه ای نوعی سبزی محسوب می شود مواد مغذی فراوانی در خود گنجانده که از جمله آن ها می توان به ویتامین ها و مواد معدنی مختلف و همچنین کالری ناچیز اشاره کرد.

اگر کنجکاو هستید با ارزش غذایی و ترکیبات موجود در کدو حلوایی بیشتر آشنا شوید در ادامه مطلب کوکا را همراهی کنید.

ارزش غذایی کدو تنبل پخته
برخی از مهم ترین مواد مغذی موجود در یک فنجان (245 گرم) کدو حلوایی پخته شده تازه (کنسرو نشده) و بدون چربی های افزودنی به صورت زیر می باشد:

کدو حلوایی پخته (یک فنجان) مقدار
کالری 49
پروتئین 1.8 گرم
کربوهیدرات 12 گرم
قند 5 گرم
فیبر 2.7 گرم
چربی 0.17 گرم

کالری کدو تنبل چقدر است؟
کدو حلوایی از خوراکی های کم کالری است.

مقدار کالری کدو حلوایی آب پز (245 گرم) 49 و مقدار کالری کدو حلوایی خام (245 گرم) 63.7 می باشد.

کربوهیدرات کدو تنبل چقدر است؟
در یک فنجان کدو تنبل پخته 12 گرم کربوهیدرات وجود دارد. برخی از این کربوهیدرات ها از نوع فیبر، برخی دیگر به شکل قند و ما بقی از نوع نشاسته می باشند.

کربوهیدرات های موجود در کدو حلوایی پر کننده بوده و از آن جا که بار گلیسمی پایین دارند کمترین تاثیر را روی قند خون می گذارند، به همین دلیل مصرف این خوراکی برای افراد دیابتی نیز معمولا خطر خاصی ندارد.

چربی کدو تنبل چقدر است؟
در کدو تنبل تازه معمولا چربی طبیعی چندانی وجود ندارد اما برخی کنسروها، شیرینی جات و غذاهای تهیه شده با کدو تنبل حاوی چربی های افزودنی فراوان می باشند.

مقدار چربی موجود در یک فنجان کدو حلوایی آب پز تازه 0.17 گرم می باشد.

پروتئین کدو تنبل چقدر است؟
کدو تنبل منبع غنی پروتئین محسوب نمی شود و در هر فنجان آن تنها 1.8 گرم پروتئین وجود دارد با این حال بسیاری از افراد کدو تنبل تازه یا کنسرو شده را به وعده های غذایی یا اسموتی های سرشار از پروتئین اضافه می کنند.

این خوراکی به عنوان ماده کربوهیدراتی غنی از فیبر راهی عالی و سالم برای ایجاد تعادل در وعده های غذایی سرشار از پروتئین می باشد.

فیبر کدو تنبل چقدر است؟
در یک فنجان کدو حلوایی آب پز تازه 2.7 گرم فیبر نهفته است.

شاخص گلیسمی کدو تنبل چقدر است؟
شاخص گلیسمی و بار گلیسمی هر دو معیاری برای تخمین تاثیر مواد غذایی روی قند خون می باشند. اگرچه شاخص گلیسمی کدو تنبل عدد بالای 75 است اما لود گلیسمی آن عدد 3 تخمین زده شده است.

ویتامین ها و مواد معدنی کدو تنبل
کدو تنبل ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی در خود گنجانده است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویتامین A؛ کدو تنبل سرشار از ویتامین A به شکل بتا کاروتن است، نوعی کاروتنوئید یا رنگ دانه طبیعی که عامل رنگ نارنجی یا زرد روشن این خوراکی می باشد. بتا کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود که برای حفظ سلامت پوست، دندان ها و بینایی مفید است. یک فنجان کدو تنبل پخته 79 درصد نیاز بدن به این ویتامین را برطرف می کند.
ویتامین C؛ نوعی آنتی اکسیدان قوی است که برای بسیاری از عملکردهای مهم بدن حیاتی می باشد. یک فنجان کدو تنبل پخته 20 درصد نیاز بدن به این ویتامین را برطرف می کند.
پتاسیم؛ این ماده معدنی به خصوص برای کنترل فشار خون مهم است و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. یک فنجان کدو تنبل پخته حاوی 563.5 میلی گرم پتاسیم می باشد.
ویتامین E؛ این ویتامین نوعی آنتی اکسیدان قدرتمند و ضروری برای اعصاب و ماهیچه ها است و بهترین منابع غذایی آن شامل روغن ها، آجیل ها، دانه ها و سبزیجات می باشد. یک فنجان کدو تنبل پخته 10 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.
مس؛ کمبود این ماده معدنی در اکثر رژیم های غذایی غربی احساس می شود که می تواند اثر بدی روی سلامت قلب داشته باشد. یک فنجان کدو تنبل پخته 12 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می کند.
منگنز؛ این ماده معدنی برای سوخت و ساز بدن و رشد و نمو ضروری است، یک فنجان کدو تنبل پخته 11 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می کند.

ارزش غذایی کدو تنبل خام
برخی از مهم ترین مواد مغذی موجود در 245 گرم کدو حلوایی خام به صورت زیر می باشد:

کدو حلوایی خام (245 گرم) مقدار
کالری 63.7
پروتئین 2.5 گرم
کربوهیدرات 15.9 گرم
قند 6.8 گرم
فیبر 1.2 گرم
چربی 0.2 گرم
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
110_hy00.jpg

بادام هندی یکی از آجیل های محبوب در سراسر دنیا است که اغلب در نواحی ویتنام، نیجریه، هند و ساحل عاج رشد می کند اما در واقع به کشور برزیل تعلق دارد. این آجیل خوشمزه نوعی دانه محصول درخت بادام هندی همیشه سبز است که به گونه ای شگفت انگیز به میوه های آن آویزان شده است.

بادام هندی ترکیبات مغذی متنوعی در خود گنجانده و به عنوان یک میان وعده سالم شناخته شده است که از آن در آجیل مخلوط یا برای تهیه شیر بادام هندی، کره بادام هندی و سایر فراورده ها استفاده می شود.

برای آشنایی با ارزش غذایی بادام هندی در ادامه مطلب کوکا را همراهی کنید.

ارزش غذایی بادام هندی
برخی مواد مغذی موجود در 28 گرم بادام هندی خام بدون نمک به صورت زیر است:

بادام هندی بی نمک (28 گرم) مقدار
کالری 157
پروتئین 5.2 گرم
کربوهیدرات 8.6 گرم
قند 1.7 گرم
فیبر 0.9 گرم
چربی 12 گرم

کالری بادام هندی چقدر است؟
بادام هندی از آجیل های با کالری بالا است که بیشتر آن از چربی های موجود در این آجیل نشات گرفته است.

کالری یک عدد بادام هندی (حدود 1.5 گرم): 8.3
کالری بادام هندی خام (100 گرم): 553
کالری بادام هندی شور (100 گرم): 574

کربوهیدرات بادام هندی چقدر است؟
28 گرم بادام هندی که حدود 18 عدد می باشد کمتر از 9 گرم کربوهیدرات دارد که بیشتر آن به شکل نشاسته بوده و مقدار کمتر (کمتر از 1 گرم) آن را فیبر و بقیه (حدود 1.7 گرم) را قند تشکیل داده است.

قند بادام هندی چقدر است؟
مقدار قند موجود در 100 گرم بادام هندی 5.9 گرم می باشد.

فیبر بادام هندی چقدر است؟
فیبر درصد کمی از کربوهیدرات موجود در بادام هندی را تشکیل داده است. گفته شده در هر 28 گرم بادام هندی حدود 0.9 گرم فیبر وجود دارد.

پروتئین بادام هندی چقدر است؟
هر 28 گرم بادام هندی حاوی بیش از 5 گرم پروتئین می باشد. این آجیل نسبت به بادام زمینی که در هر 28 گرم آن حدود 7 گرم پروتئین نهفته است پروتئین کمتری دارد.

چربی بادام هندی چقدر است؟
بیشتر کالری موجود در بادام هندی از چربی های آن حاصل شده است.

هر 28 گرم از این آجیل حاوی 12 گرم چربی می باشد که بیشتر آن را چربی های چند غیر اشباع یا تک غیر اشباع تشکیل داده است. چربی های اشباع نشده فرم های سالم تر چربی محسوب می شوند.

در کنار چربی های سالم مقداری چربی اشباع شده کمتر سالم نیز در بادام هندی وجود دارد.

شاخص گلیسمی بادام هندی چقدر است؟
بادام هندی جزو آجیل های کم گلیسمی محسوب می شود، گفته شده بار گلیسمی 28 گرم بادام هندی عدد 3 و شاخص گلیسمی آن 25 است.

ویتامین ها و مواد معدنی بادام هندی
بادام هندی منبع خوب ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است، از جمله:

ویتامین K؛ این ویتامین برای لخته شدن خون بسیار مهم بوده و به سلامت استخوان ها کمک می کند. گفته شده 28 گرم بادام هندی 8 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.
منیزیم؛ از مواد معدنی مهم برای سلامتی بدن که به سلامت قلب کمک می کند، به نظر می رسد 28 گرم بادام هندی 24 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
فسفر؛ این ماده معدنی نقش مهمی در رشد و نگهداری بافت های بدن دارد. 28 گرم بادام هندی حدود 17 درصد نیاز روزانه بدن به فسفر را تامین می کند.
مس؛ از مواد معدنی ضروری بدن که کمبود آن می تواند اثر منفی روی عملکرد قلب داشته باشد، 28 گرم بادام هندی حدود 31 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
منگنز؛ بادام هندی حاوی مقادیر خوبی منگنز است و گفته شده 28 گرم از این آجیل حدود 24 درصد نیاز روزانه به منگنز را تامین می کند.
آهن؛ از مواد معدنی حیاتی برای انتقال اکسیژن به گلبول های قرمز خون است و کمبود آن می تواند به کم خونی منجر شود، 28 گرم بادام هندی 24 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.

ارزش غذایی بادام هندی شور
برخی مواد مغذی موجود در 28 گرم بادام هندی برشته شور به صورت زیر است:

بادام هندی شور (28 گرم) مقدار
کالری 161
پروتئین 4.3 گرم
کربوهیدرات 9.2 گرم
قند 1.4 گرم
فیبر 0.8 گرم
چربی 13 گرم
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
100_oqv9.jpg

لوبیا قرمز یکی حبوبات پر مصرف در میان مردم دنیا و بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است که به دلیل طعم، ارزش غذایی فوق العاده و پروتئین فراوانی که در آن وجود دارد در بسیاری از غذاهای سنتی استفاده می شود.

شاید باورتان نشود اما لوبیا قرمز خام یا لوبیایی که به شیوه صحیح پخته نشده سمی است که پس از پختن به یکی از مواد مغذی و سالم در رژیم های غذایی متعادل تبدیل می شود.

برای آشنایی با ارزش غذایی لوبیا قرمز در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

ارزش غذایی لوبیا قرمز
بخش عمده وزن لوبیا قرمز را کربوهیدرات و فیبر تشکیل داده اند اما این لوبیا به عنوان منبع خوب پروتئین نیز شناخته شده است.

برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم لوبیای قرمز آب پز به صورت زیر است:

لوبیا قرمز پخته (100 گرم) مقدار
کالری 127
پروتئین 8.7 گرم
کربوهیدرات 22.8 گرم
قند 0.3 گرم
فیبر 6.4 گرم
چربی 0.5 گرم

کالری لوبیا قرمز چقدر است؟
مقدار کالری لوبیا قرمز پخته آب پز (100 گرم) 127 می باشد.

کربوهیدرات لوبیا قرمز چقدر است؟
کربوهیدرات یکی از مواد اصلی موجود در لوبیا قرمز است که بیشتر به شکل کربوهیدرات های نشاسته ای حضور دارد و تقریبا 72 درصد کل کالری این حبوبات را تشکیل می دهد.

نشاسته اغلب از زنجیره های طولانی گلوکز به شکل آمیلوز و آمیلو پکتین ساخته شده است.

لوبیاها در مقایسه با بسیاری از منابع غذایی نشاسته ای دارای مقدار نسبتا بالای آمیلوز (30 تا 40 درصد) هستند.

آمیلوز به اندازه آمیلو پکتین قابل هضم نیست، به همین دلیل نشاسته لوبیا قرمز یک کربوهیدرات آهسته رهش محسوب می شود که هضم آن طولانی تر بوده و افزایش قند خون بعد از مصرف آن بسیار کند صورت می گیرد، به همین دلیل مصرف آن برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مفید می باشد.

فیبر لوبیا قرمز چقدر است؟
لوبیا قرمز حاوی مقادیر زیادی فیبر به خصوص نشاسته مقاوم است که می تواند تاثیر خوبی در کاهش وزن داشته باشد.

یکی از انواع فیبر نا محلول موجود در لوبیا قرمز آلفا گالاکتوزیدازها هستند که مصرف آن ها می تواند به اسهال و نفخ در برخی افراد منجر شود.

نشاسته مقاوم و آلفا گالاکتوزیدها هر دو به عنوان پروبیوتیک عمل می کنند، آن ها از طریق دستگاه گوارش به سمت روده بزرگ رفته و توسط باکتری های مفید تخمیر می شوند، حاصل این تخمیر اسیدهای چرب زنجیره کوتاه مانند بوتیرات، استات و پروپیونات است که سلامت روده بزرگ را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

100 گرم لوبیا قرمز آب پز حدود 6.4 گرم فیبر در خود گنجانده است.

پروتئین لوبیا قرمز چقدر است؟
لوبیا قرمز از حبوبات سرشار از پروتئین است، گفته شده تنها 100 گرم لوبیا قرمز آب پز حاوی 9 گرم پروتئین می باشد که 27 درصد کل کالری موجود را به خود اختصاص می دهد.

گرچه کیفیت غذایی پروتئین موجود در حبوبات کمتر از پروتئین حیوانی می باشد اما لوبیا قرمز یک جایگزین مقرون به صرفه برای بسیاری از افراد محسوب می شود و به دلیل پروتئین گیاهی آن به عنوان گوشت فقیران به شهرت رسیده است.

بیشتر پروتئین موجود در لوبیا قرمز از نوع نفازولین است که مصرف آن در برخی افراد به واکنش های آلرژیک منجر می شود. این حبوبات حاوی پروتئین های دیگر مانند لکتین ها و مهار کننده های پروتئاز نیز می باشد.

شاخص گلیسمی لوبیا قرمز چقدر است؟
لوبیا قرمز از شاخص گلیسمی پایین برخوردار است، شاخص گلیسمی این حبوبات 51 می باشد.

ویتامین ها و مواد معدنی لوبیا قرمز
لوبیا قرمز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است، از جمله:

مولیبدن؛ لوبیاها دارای مقادیر زیادی مولیبدن هستند، عنصر کمیابی که اغلب در دانه ها، غلات و حبوبات یافت می شود.
فولات؛ که به نام اسید فولیک یا ویتامین B9 نیز شناخته شده و در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
آهن؛ این ماده معدنی اساسی نقش مهمی در سلامت بدن دارد اگرچه به دلیل محتوای اسید فیتیک موجود در لوبیا قرمز ممکن است به طور کامل جذب بدن نشود.
مس؛ از مواد معدنی بسیار مهم و از آنتی اکسیدان های قوی که معمولا در رژیم های غذایی غربی کمتر یافت می شود.
پتاسیم؛ این ماده مغذی ضروری خواص زیادی برای سلامت قلب دارد.
ویتامین k1؛ که به نام فیلوکینون نیز به شهرت رسیده و نقش مهمی در انعقاد خون ایفا می کند.

سایر ترکیبات گیاهی لوبیا قرمز
لوبیا قرمز حاوی ترکیبات گیاهی زیست فعال متعدد می باشد، از جمله:

ایزوفلاون ها؛ گروهی از آنتی اکسیدان ها که به خصوص در لوبیای سویا به وفور یافت می شود و به دلیل شباهت با هورمون استروژن، جز فیتو استروژن ها دسته بندی می شود.
آنتوسیانین ها؛ این خانواده از آنتی اکسیدان های رنگارنگ در پوست لوبیا قرمز وجود دارند، رنگ قرمز لوبیا از نوعی آنتوسیانین به نام پلارگونیدین نشات گرفته است.
فیتو هماگلوتین؛ نوعی پروتئین سمی که در لوبیای قرمز خام یافت می شود اما با پخت و پز می توان آن را از بین برد.
اسید فیتیک؛ این ماده در همه دانه های خوراکی یافت می شود و باعث اختلال در جذب مواد معدنی مختلف از جمله آهن و روی می شود، برای از بین بردن اسید فیتیک می توان از روش هایی همچون خیساندن، جوانه زنی یا تخمیر دانه ها استفاده کرد.
مسدود کننده های نشاسته؛ یک گروه از لکتین ها که به عنوان مهار کننده های آلفا آمیلاز نیز شناخته شده و باعث اختلال در جذب کربوهیدرات ها از دستگاه گوارش می شوند، این مواد با پخت و پز غیر فعال می شوند.
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
99_84zf.jpg

کینوا از دانه های گیاهی مشهور و شبه غلات های پر خاصیت است که ارزش غذایی آن نسبت به اکثر غلات در جایگاه بهتری قرار دارد و به عنوان یک سوپر خوراکی شناخته شده است.

این دانه های جادویی بافت ترد و طعم آجیلی داشته، فاقد گلوتن هستند و منبع خوب مواد مغذی همچون فیبر و پروتئین محسوب می شوند، به همین دلیل از آن ها به وفور در سالادها، سوپ ها، فرنی صبحانه و غیره استفاده می شود.

در ادامه قصد داریم درباره ارزش غذایی کینوا خام و پخته صحبت کنیم، با کوکا همراه باشید.

ارزش غذایی کینوا پخته
کینوا پخته حاوی 71.6 درصد آب، 21.3 درصد کربوهیدرات، 4.4 درصد پروتئین و 1.92 درصد چربی می باشد.

برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم کینوا پخته به صورت زیر است:

کینوا پخته (100 گرم) مقدار
کالری 120
پروتئین 4.4 گرم
کربوهیدرات 21.3 گرم
قند 0.9 گرم
فیبر 2.8 گرم
چربی 1.9 گرم

کالری کینوا چقدر است؟
مقدار کالری کینوا پخته (100 گرم) 120 و مقدار کالری کینوا خام (100 گرم) 368 می باشد.

کربوهیدرات کینوا چقدر است؟
کربوهیدرات ها تا 21 درصد وزن کینوا پخته را تشکیل می دهند که این مقدار با کربوهیدرات موجود در جو و برنج قابل مقایسه می باشد.

حدود 83 درصد کربوهیدرات های موجود در کینوا از نوع نشاسته است و باقی آن را فیبر و مقدار کمی قند تشکیل داده است.

فیبر کینوا چقدر است؟
کینوا پخته منبع نسبتا خوب فیبر است و از این نظر نسبت به برنج قهوه ای و ذرت زرد در جایگاه بالاتری قرار گرفته است.

حدود 10 درصد وزن خشک کینوا پخته را فیبر تشکیل داده که از این مقدار 80 تا 90 درصد آن فیبرهای نا محلول مانند سلولز می باشند، فیبر نا محلول خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و برخی از آن ها مانند فیبر محلول در روده تخمیر و به تغذیه باکتری های مفید روده و سلامت عمومی بدن کمک می کنند.

پروتئین کینوا چقدر است؟
همان طور که می دانید اسیدهای آمینه عناصر سازنده پروتئین ها هستند و پروتئین ها عناصر سازنده کلیه بافت های بدن محسوب می شوند، در این میان برخی اسیدهای آمینه از نوع ضروری می باشند زیرا بدن قادر به تولید آن ها نمی باشد و باید آن ها را از رژیم غذایی دریافت کند.

پروتئین 16 درصد وزن خشک کینوا را تشکیل داده که از بیشتر غلات از جمله جو، برنج و ذرت بیشتر می باشد.

کینوا به عنوان یک منبع پروتئین کامل در نظر گرفته شده به این معنی که همه نه اسید آمینه ضروری را تامین می کند.

این دانه ها حاوی مقادیر زیادی اسید آمینه لیزین هستند که معمولا در گیاهان یافت نمی شود، همچنین سرشار از متیونین و هیستیدین می باشند که آن ها را به یک منبع عالی پروتئین گیاهی تبدیل کرده است.

جالب است بدانید کیفیت پروتئین کینوا با پروتئین کازئین موجود در محصولات لبنی قابل مقایسه است.

کینوا فاقد پروتئین گلوتن است و به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که به گلوتن حساس هستند خطری ندارد.

قند کینوا چقدر است؟
حدود 4 درصد کربوهیدرات های موجود در کینوا پخته از نوع قند شامل مالتوز، گالاکتوز و ریبوز می باشد.

شاخص گلیسمی کینوا چقدر است؟
شاخص گلیسمی کینوا نسبتا کم و عدد 53 می باشد به این معنی که مصرف آن معمولا باعث افزایش سریع قند خون نمی شود.

چربی کینوا چقدر است؟
100 گرم کینوا پخته حدود 2 گرم چربی دارد که مشابه سایر غلات عمدتا از نوع اسید پالمیتیک، اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشد.

نشاسته کینوا
کینوا حاوی برخی نشاسته های مقاوم نیز می باشد که باکتری های مفید روده را تغذیه کرده، باعث ایجاد اسیدهای چرب زنجیره کوتاه می شوند و به بهبود سلامت روده و کاهش خطر ابتلا به بیماری ها کمک می کنند.

ویتامین ها و مواد معدنی کینوا
کینوا منبع خوب آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی مختلف است و سطح منیزیم، آهن، فیبر و روی موجود در آن نسبت به بسیاری از غلات رایج بیشتر می باشد.

برخی ویتامین ها و مواد معدنی اصلی موجود در کینوا عبارتند از:

منگنز؛ این ماده معدنی به مقدار زیاد در غلات کامل یافت می شود و برای متابولیسم و رشد بدن ضروری می باشد. 100 گرم کینوا پخته 32 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
فسفر؛ این ماده معدنی در اغلب مواد غذایی غنی از پروتئین یافت می شود و برای سلامت استخوان ها و حفظ بافت های بدن ضروری می باشد. 100 گرم کینوا پخته 16 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
مس؛ یک ماده معدنی که غالبا در رژیم غذایی غربی یافت نمی شود و برای سلامت قلب اهمیت زیادی دارد. 100 گرم کینوا پخته 10 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
فولات؛ یکی از ویتامین های گروه B که برای عملکرد سلول ها و رشد بافت ها ضروری می باشد و مصرف آن به خصوص برای سلامت خانم های باردار ضروری می باشد. 100 گرم کینوا پخته 11 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
آهن؛ این ماده معدنی ضروری در بسیاری از عملکردهای بدن از جمله انتقال اکسیژن به گلبول های قرمز نقش دارد. 100 گرم کینوا پخته 19 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
منیزیم؛ این ماده معدنی برای بسیاری از فرایندهای بدن مهم است و غالبا در رژیم غذایی غربی یافت نمی شود، 100 گرم کینوا پخته 19 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.
روی؛ این ماده معدنی برای سلامت کلی بدن مهم است و در بسیاری از واکنش های شیمیایی بدن شرکت دارد. 100 گرم کینوا پخته 8 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده را برطرف می کند.

سایر ترکیبات گیاهی کینوا
کینوا حاوی ترکیبات گیاهی بسیاری می باشد که به عطر و طعم و خواص آن کمک می کنند، از جمله:

ساپونین؛ این گلیکوزیدهای گیاهی از دانه های کینوا در برابر حشرات و سایر تهدیدات محافظت می کنند، آن ها مزه تلخ دارند و معمولا با خیساندن، شستن یا بو دادن قبل از پختن از بین می روند.
کوئرستین؛ این آنتی اکسیدان قوی پلی فنلی از بدن در برابر بیماری های قلبی، پوکی استخوان و انواع خاصی از سرطان محافظت می کند.
کامپفرول؛ این آنتی اکسیدان پلی فنلی ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله سرطان را کاهش دهد.
اسکوالن؛ از ترکیبات گیاهی که به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل می کند.
اسید فیتیک؛ این آنتی مغذی باعث کاهش جذب مواد معدنی مانند آهن و روی می شود و با روش هایی همچون خیساندن یا جوانه زنی قبل از پخت می توان آن را کاهش داد.
اگزالات؛ این ماده به کلسیم چسبیده، جذب آن را کاهش و خطر تشکیل سنگ کلیه در افراد حساس را افزایش می دهد.
طعم دانه های کینوا بین تلخ تا شیرین متغیر است اما به نظر می رسد انواع تلخ آن از نظر آنتی اکسیدان غنی تر از انواع شیرین هستند اگرچه هر دو منبع خوب آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی محسوب می شوند.

کینوا سرشار از آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است و از این نظر حتی نسبت به قره قاط که یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدانی می باشد در سطح بالاتری قرار دارد.

توجه داشته باشید سطح آنتی اکسیدانی کینوا با پخت و پز کاهش می یابد.

ارزش غذایی کینوا خام
برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم کینوا خام به صورت زیر است:

کینوا خام (100 گرم) مقدار
کالری 368
پروتئین 14.1 گرم
کربوهیدرات 64.2 گرم
فیبر 7 گرم
چربی 6.1 گرم
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
100_ksmd.jpg

زردآلو از میوه های سنگی خوشمزه و پر خاصیت است که به نام آلو ارمنی نیز شهرت پیدا کرده است. این میوه تابستانی گرد و زرد، کمی شبیه هلو اما کوچک تر است.

زردآلو میوه ای مغذی و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی مختلف و آنتی اکسیدان های قوی است و فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد که از آن جمله می توان به بهبود هضم و سلامت چشم اشاره کرد.

برای بهره بردن از تمام خواص زردآلو بهتر است آن را با پوست میل کنید زیرا پوست این میوه سرشار از فیبر و مواد مغذی می باشد.

در ادامه مطلب قصد داریم درباره ارزش غذایی زردآلو، برگه زردآلو یا زردآلو خشک صحبت کنیم. با کوکا همراه شوید.


ارزش غذایی زردآلو
مواد مغذی موجود در 1 عدد زردآلو تازه و خام (35 گرم) به صورت زیر است:

زردآلو تازه (35) مقدار
کالری 16.8
پروتئین 0.5 گرم
کربوهیدرات 3.9 گرم
قند 3.2 گرم
فیبر 0.7 گرم
چربی 0.1 گرم
پتاسیم 90.6 میلی گرم

کالری زردآلو تازه چقدر است؟
زردآلو از میوه های کم کالری است، در یک عدد زردآلوی تازه تنها 16.8 کالری وجود دارد.

کربوهیدرات زردآلو چقدر است؟
کربوهیدرات کل موجود در یک عدد زردآلو 3.9 گرم و شامل فیبر و قندهای مختلف گلوکز، فروکتوز و ساراکز می باشد.

قند زردآلو چقدر است؟
یک عدد زردآلو تازه حاوی 3.2 گرم مواد قندی می باشد که عبارتند از:

گلوکز: 0.8 گرم
فروکتوز: 0.3 گرم
ساکارز: 2.1 گرم

فیبر زردآلو چقدر است؟
مصرف یک عدد زردآلو تازه و خام حدود 3 درصد نیاز روزانه بدن به فیبر را برطرف می کند.

شاخص گلیسمی زردآلو چقدر است؟
شاخص گلیسمی زردآلو 34.4 است و جزو خوراکی های با شاخص گلیسمی متوسط به پایین محسوب می شود.

ویتامین C زردآلو چقدر است؟
یک عدد زردآلوی تازه دارای 3.5 میلی گرم ویتامین C است که 6 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.

ویتامین ها و مواد معدنی و سایر ترکیبات زردآلو
زردآلو کالری و چربی اندکی دارد اما منبع غنی ویتامین های A و C و E محسوب می شود.

این میوه سرشار از بتاکاروتن، لوتئین و زاکسانتین نیز می باشد که همگی جزو آنتی اکسیدان های قوی می باشند و با مقابله با رادیکال های آزاد خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش می دهند.

پتاسیم نیز از مهم ترین مواد معدنی موجود در زردآلو است و در عملکردهای مهم بدن نقش حیاتی دارد.

سایر ترکیبات گیاهی زردآلو
زردآلو حاوی آنتی اکسیدان های پلی فنلی از جمله فلاونوئیدها است که طبق مطالعات انجام شده خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

ارزش غذایی زردآلو خشک (برگه زردآلو)
زردآلو خشک (100) مقدار
کالری 241
پروتئین 3.4 گرم
کربوهیدرات 62.6 گرم
قند 53.4 گرم
فیبر 7.3 گرم
چربی 0.5 گرم
پتاسیم 1162 میلی گرم
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
جدول-ارزش-غذایی-موز_u8cq.jpg
در میان میوه های خوشمزه و پر طرفدار موز یکی از بهترین میوه هایی است که از هزاران سال پیش تاکنون به خاطر طعم و عطر شگفت انگیز و فواید بی نظیرش توانسته نظر انسان ها و حتی برخی حیوانات را به خود جلب کند و تقریبا همه کودکان عاشق آن هستند.

شاید نشنیده باشید اما موز معمولی به خانواده موسا (Musa) که زیر گونه ای از زنجبیل سانان است تعلق داشته و بومی آسیای جنوب شرقی می باشد که در مناطق گرم تر دنیا رشد می کند.

این میوه در انواع و اندازه های مختلف و در رنگ های بین سبز تا زرد و گاهی اوقات قرمز یافت می شود و منبع سالم فیبر، پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی مغذی می باشد.

در سری مطالب ارزش غذایی خوراکی ها در سایت کوکا، این بار قصد داریم درباره موز و ارزش غذایی آن به طور مفصل صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

ارزش غذایی موز رسیده
به طور کلی ارزش غذایی یک عدد موز رسیده و خام (100 گرم) عبارت است از:

1 عدد موز رسیده (100 گرم)
مقدار
کالری 89
آب 75 درصد
پروتئین 1.1 گرم
کربوهیدرات 22.8 گرم
قند 12.2 گرم
فیبر 2.6 گرم
چربی 0.3 گرم
پتاسیم 358 میلی گرم
ارزش غذایی موز کال یا سبز
اگرچه ارزش غذایی دقیق موز سبز در دسترس نیست اما به نظر می رسد موز کال نیز حاوی تقریبا همان مواد مغذی موجود در موز رسیده باشد.

ارزش غذایی موز خشک
به طور کلی مواد مغذی موجود در 100 گرم موز خشک به صورت زیر است:

کالری: 317
کربوهیدرات: 67 گرم
فیبر: 3.5 گرم
قند: 63.5 گرم
پروتئین: 7.1 گرم

کالری موز متوسط، کوچک و بزرگ چقدر است؟
کالری موز در اندازه های مختلف به صورت زیر می باشد:

موز بسیار کوچک (81 گرم): 72 کالری
موز کوچک (101 گرم): 90 کالری
موز متوسط (118 گرم): 105 کالری
موز بزرگ (136 گرم): 121 کالری
موز بسیار بزرگ (152 گرم): 135 کالری
موز قطعه قطعه شده (1 فنجان، 150 گرم): 134 کالری
لازم به ذکر است 93 درصد کالری موز از کربوهیدرات، 4 درصد آن از پروتئین و 3 درصد آن از چربی های موجود در این میوه حاصل می شود.

کربوهیدرات موز چقدر است؟
موز جزو میوه های پر کربوهیدرات است که در هر 100 گرم آن 22.8 گرم کربوهیدرات وجود دارد.

کربوهیدرات موز معمولا به شکل نشاسته در موز کال و به شکل مواد قندی در موز رسیده یافت می شود. به عبارت دیگر طی فرایند رسیدن میوه فرم آن تغییر می کند.

جالب است بدانید نشاسته ترکیب اصلی موز کال است که تا 80 درصد وزن خشک آن را تشکیل داده است. منظور از وزن خشک، وزن ثابت میوه مدتی بعد از برداشت آن می باشد، زمانی که وزن میوه دیگر تغییر نداشته باشد.

قند موز چقدر است؟
از کربوهیدرات موجود در 100 گرم موز حدود 12.2 گرم آن را مواد قندی تشکیل می دهند.

طی فرایند بلوغ نشاسته موز به مواد قندی تبدیل می شود طوری که بعد از رسیدن کامل، مقدار نشاسته موجود در موز کمتر از 1 درصد وزن آن را تشکیل می دهد.

متداول ترین مواد قندی موجود در موز رسیده به شکل ساکارز، فروکتوز و گلوکز هستند که بیش از 16 درصد وزن تازه این میوه را تشکیل می دهند، منظور از وزن تازه وزنی است که بلافاصله بعد از برداشت محصول ثبت می شود.

پتاسیم موز چقدر است؟
یک عدد موز 100 گرمی حاوی 358 میلی گرم پتاسیم می باشد که حدود 9 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می کند.

پروتئین موز چقدر است؟
مانند بسیاری از میوه ها موز نیز پروتئین خیلی زیادی ندارد و در هر 100 گرم از این میوه حدود 1.1 گرم پروتئین یافت می شود.

با این وجود موز حاوی مواد مغذی ضروری دیگری است که ممکن است در بسیاری از فراورده های حیوانی که سرشار از پروتئین هستند یافت نشود، به عنوان مثال در هر 85 گرم سی*نه مرغ کبابی حدود 26.7 گرم پروتئین وجود دارد اما این ماده غذایی فاقد فیبر، ویتامین C، لوتئین، زاکسانتین و سایر مواد مغذی موجود در موز می باشد.

فیبر موز چقدر است؟
از کل کربوهیدرات موجود در 100 گرم موز، حدود 2.6 گرم آن را فیبر تشکیل داده است.

بخش زیادی از نشاسته موجود در موز کال نشاسته مقاوم است که به صورت هضم نشده از روده عبور می کند و در روده بزرگ توسط باکتری ها تخمیر و به بوتیرات که یک اسید چرب زنجیره کوتاه است تبدیل می شود. بوتیرات ها برای سلامت روده مفید هستند.

پکتین نوع دیگر فیبر است که در موز اغلب به صورت محلول در آب وجود دارد و با بلوغ موز مقدار آن افزایش می یابد، به همین دلیل است که موز رسیده نرم است.

لازم به ذکر است پکتین و نشاسته مقاوم، قند خون بعد از یک وعده غذایی را تا حد متوسطی افزایش می دهند.

شاخص گلیسمی موز چقدر است؟
موز از شاخص گلیسمی نسبتا کم بین 42 تا 58 – بسته به میزان رسیده بودن آن – برخوردار است که از سطح بالای نشاسته مقاوم و فیبر موجود در آن نشات می گیرد.

همان طور که می دانید شاخص گلیسمی خوراکی ها برای افراد مبتلا به دیابت و کنترل قند خون اهمیت زیادی دارد و هر چه این شاخص کمتر باشد آن خوراکی تاثیر کمتری در افزایش قند خون خواهد داشت.

موز چه ویتامین ها و مواد معدنی دارد؟
موز منبع خوب چندین ویتامین و ماده معدنی مهم است، از جمله:

پتاسیم: همان طور که قبلا اشاره کردیم موز سرشار از پتاسیم است که به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و برای قلب مفید است.
ویتامین B6: این میوه سرشار از ویتامین B6 است، یک عدد موز 100 گرمی تا 33 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین B6 را برطرف می کند.
ویتامین C: همانند اکثر میوه ها موز حاوی مقادیر زیادی ویتامین C می باشد، یک عدد موز 100 گرمی حدود 14 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.

سایر ترکیبات گیاهی موجود در موز
همان طور که می دانید میوه ها و سبزیجات دارای انواع زیادی ترکیبات گیاهی زیست فعال هستند و موز نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.

از جمله ترکیبات گیاهی موجود در موز می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

دوپامین: این ماده یک انتقال دهنده عصبی مهم در مغز است اما دوپامین موز از سد خونی مغزی عبور نمی کند و به همین دلیل روی خلق و خو اثر نمی گذارد بلکه به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن شناخته شده است.
کاتچین: از فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی است که فواید زیادی برای بدن دارد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
 

Rainbow

مدیر تالار پزشکی و سلامت
عضو کادر مدیریت
مدیر تالار
برترین ارسال کننده ماه
عضویت
13/6/21
ارسال ها
8,936
امتیاز واکنش
24,313
امتیاز
238
128_gl03.jpg


گندم از غلات پر مصرف و شناخته شده در سراسر دنیا است که به خانواده گندمیان تعلق داشته و در حال حاضر انواع مختلف آن در سراسر دنیا کشت و برداشت می شود.

همه شما گندم نان یا گندم معمولی که رایج ترین نوع گندم است را می شناسید و احتمالا نام انواع دیگری همچون گندم دوروم، ایمر، اینکورن، گندم خراسان و آلمانی را شنیده اید اما آیا با ارزش غذایی، مقدار کالری و کربوهیدرات موجود در این دانه ها نیز آشنا هستید؟

برای آشنایی با ارزش غذایی گندم در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.

ارزش غذایی گندم
برخی مواد مغذی موجود در 100 گرم آرد گندم سبوس دار به صورت زیر است:

آرد گندم کامل (100 گرم) مقدار
کالری 340
پروتئین 13.2 گرم
کربوهیدرات 72 گرم
قند 0.4 گرم
فیبر 10.7 گرم
چربی 2.5 گرم

کالری گندم چقدر است؟
کالری موجود در گندم عمدتا از کربوهیدرات موجود در آن نشات می گیرد و به صورت زیر است:

کالری آرد گندم کامل (100 گرم): 340
کالری جوانه گندم (100 گرم): 360
کالری سبوس گندم (100 گرم): 216
کالری آرد سفید فراوری شده (100 گرم): 364

کربوهیدرات گندم چقدر است؟
گندم نیز مانند سایر غلات سرشار از کربوهیدرات است و بیشتر وزن آن را کربوهیدرات تشکیل داده است.

کربوهیدرات موجود در گندم عمدتا از نوع نشاسته است که 90 درصد کل محتوای آن را در بر گرفته است. تاثیر نشاسته روی سلامتی به میزان هضم آن بستگی دارد که اثر آن روی سطح قند خون را مشخص می کند.

قابلیت هضم بالای نشاسته می تواند به نوسانات نا سالم در قند خون منجر شود که اثر بدی روی سلامتی به خصوص در افراد مبتلا به دیابت خواهد داشت.

از سوی دیگر برخی محصولات گندم فراوری شده مانند ماکارونی هضم کندتری داشته و تاثیر چندانی روی قند خون نمی گذارند.

مقدار کربوهیدرات موجود در 100 گرم آرد گندم کامل 72 گرم و در آرد سفید 76 گرم می باشد.

قند گندم چقدر است؟
مقدار قند موجود در 100 گرم آرد گندم کامل 0.4 گرم و 100 گرم آرد گندم سفید 0.3 گرم می باشد.

فیبر گندم چقدر است؟
گندم کامل سرشار از فیبر است که حدود 12 تا 15 درصد وزن خشک آن را تشکیل داده در حالی که گندم فراوری شده تقریبا هیچ فیبری ندارد زیرا فیبر گندم بیشتر در سبوس آن نهفته است و از آن جا که هنگام فراوری و آسیاب کردن گندم سبوس آن جدا می شود، گندم مقدار زیادی از فیبر خود را از دست می دهد.

فیبر اصلی موجود در سبوس گندم اربینوکسیلان است که نوعی همی سلولز می باشد و 70 درصد فیبر را تشکیل داده، باقی مانده فیبر گندم بیشتر از نوع سلولز است.

فیبر گندم عمدتا از نوع نا محلول است که تقریبا دست نخورده از دستگاه گوارش عبور کرده و به مدفوع اضافه می شود، برخی از این فیبرها نیز باکتری های روده را تغذیه می کنند. با این حال گندم حاوی مقادیر کمی فیبر محلول یا فروکتان نیز می باشد که ممکن است باعث بروز عوارض گوارشی در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر شود.

با این همه مصرف گندم کامل می تواند اثرات مفیدی روی عملکرد روده داشته باشد.

پروتئین گندم چقدر است؟
حدود 7 تا 22 درصد از وزن خشک گندم را پروتئین تشکیل می دهد که حدود 80 درصد آن از نوع گلوتن می باشد. این پروتئین باعث ایجاد خاصیت ارتجاعی و چسبندگی منحصر به فرد در خمیر آرد گندم شده که مزیت مهمی در تهیه نان محسوب می شود.

با این وجود مصرف گلوتن برای افرادی که دچار عدم تحمل گلوتن هستند مضر است.

شاخص گلیسمی گندم چقدر است؟
گندم سفید و گندم کامل نیز مانند برنج سفید و سیب زمینی از شاخص گلیسمی بسیار بالایی برخوردار هستند که آن ها را به خوراکی نا مناسب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است.

شاخص گلیمسی گندم 54 می باشد.

ویتامین ها و مواد معدنی گندم
گندم کامل منبع خوب ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. دقت داشته باشید مانند اکثر غلات، مقدار مواد معدنی موجود در گندم نیز به خاک آن بستگی دارد.

سلنیوم؛ این عنصر نقش مهمی در عملکردهای ضروری بدن دارد، مقدار سلنیوم گندم به خاک آن بستگی دارد و در خاک برخی نواحی از جمله چین بسیار کم یافت می شود. 100 گرم آرد گندم کامل احتمالا 89 درصد نیاز بدن به این ماده را برطرف می کند.
منگنز؛ این ماده معدنی در غلات سبوس دار، حبوبات، میوه ها و سبزیجات به وفور یافت می شود اما به خاطر محتوای اسید فیتیک موجود در گندم کامل به خوبی توسط بدن جذب نمی شود.
فسفر؛ این ماده معدنی نقش مهمی در حفظ و رشد بافت های بدن دارد. 100 گرم آرد گندم کامل 36 درصد نیاز روزانه بدن به فسفر را برطرف می کند.
مس؛ کمبود این ماده معدنی در اکثر رژیم های غذایی غربی احساس می شود که می تواند اثر بدی روی سلامت قلب داشته باشد. مصرف 100 گرم آرد گندم کامل 21 درصد نیاز بدن به این ماده را تامین می کند.
فولات؛ از ویتامین های گروه B است که به نام اسید فولیک یا ویتامین B9 نیز شناخته شده است. مصرف این ماده به خصوص در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. 100 گرم آرد گندم کامل حدود 11 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می کند.
از آن جا که بخشی از مغذی ترین قسمت های غلات یعنی سبوس و جوانه در گندم طی فرایند آسیاب کردن و پردازش از بین می برد، گندم سفید در مقایسه با گندم سبوس دار ویتامین و مواد معدنی بسیار کمتری دارد.

گندم قسمت عمده رژیم غذایی مردم جهان را تشکیل می دهد به همین دلیل آرد گندم به صورت مرتب با ویتامین ها و مواد معدنی غنی سازی می شود و این کار در بسیاری از کشورهای دنیا الزامی است.

آرد گندم غنی شده علاوه بر مواد مغذی فوق می تواند منبع خوب آهن، تیامین، نیاسین، کلسیم و ویتامین B6 نیز باشد.

سایر ترکیبات گیاهی
گندم دارای ترکیبات گیاهی متعددی می باشد که بیشتر آن ها در سبوس و جوانه گندم تمرکز دارند و در گندم سفید فراوری شده وجود ندارند.

گفته شده بیشترین آنتی اکسیدان موجود در گندم در لایه آلورون (بخشی از سبوس) نهفته است، به همین دلیل آن را به صورت مکمل غذایی نیز عرضه می کنند.

برخی ترکیبات گیاهی رایج در گندم عبارتند از:

اسید فرولیک؛ این ترکیب پلی فنلی، آنتی اکسیدان غالب در گندم و سایر غلات گندمی محسوب می شود.
اسید فیتیک؛ این ماده در سبوس گندم تمرکز یافته و ممکن است جذب مواد معدنی همچون آهن و روی در بدن را با اختلال مواجه کند. روش هایی همچون خیساندن، جوانه زدن و تخمیر می تواند سطح این ماده را کاهش دهد.
آلکیل رزورسینول ها؛ این ترکیبات آنتی اکسیدانی که در سبوس گندم یافت می شوند فواید متعددی برای بدن دارند.
لیگنان ها؛ یکی دیگر از اعضای خانواده آنتی اکسیدانی موجود در سبوس گندم که به پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک می کند.
آگلوتینین جوانه گندم؛ این پروتئین در جوانه گندم تمرکز یافته و عامل اصلی برخی عوارض جانبی گندم می باشد اما از آن جا که فعالیت آن با گرما متوقف می شود هنگام پخت شیرینی جات و نان اثرش خنثی می شود.
لوتئین؛ آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی که مسئول رنگ گندم دوروم زرد می باشد و به سلامت چشم کمک می کند.
سخن پایانی …
آرد سفید و آرد گندم کامل عناصر اصلی در نان و شیرینی جات و همچنین غذاهای مبتنی بر گندم مانند ماکارونی، نودل، سمولینا، بلغور و کوسکوس می باشند. درباره مصرف گندم بحث های زیادی وجود دارد زیرا گلوتن موجود در آن در برخی افراد می تواند به واکنش سیستم ایمنی منجر شود.

با این وجود گندم سبوس دار برای افرادی که بدن آن ها قادر به تحمل گلوتن است می تواند منبع غنی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فیبر و مواد معدنی باشد.
 
بالا