دفتر تمرین دفتر تمرین نویسندگی | leila moradii

یاسمن بهادرییاسمن بهادری عضو تأیید شده است.

مدرس
مـدرس
ژورنالیست
تیم تگ
صداپیشـه
شاعـر
مقام‌دار آزمایشی
مدیر بازنشسته
مقام‌دار برتر سال
2,565
پسندها
پسندها
3,519
امتیازها
امتیازها
678
♡بسم‌تعالی♡

با سلام.
این تاپیک دفتر نویسندگی و داستان نویسی، متعلق به @Leila Moradii است و هیچکس به غیر از شخص ذکر شده و مدرس اجازه‌ی ارسال اسپم در آن را ندارد.
در این تاپیک، تمامی فعالیت‌های مربوط به کارگاه، توسط شخص ذکر شده بارگذاری خواهد شد که شامل تمامی تمارین، پرسش‌ها و ... می‌باشد.

فقط در تمرینات بعدی آیا به زاویه دید مناسب در داستان هم می‌پردازین؟ مثلاً راوی دانای کل در چه نوع داستانی بهتره استفاده بشه و راوی‌های دیگه؟

فقط در تمرینات بعدی آیا به زاویه دید مناسب در داستان هم می‌پردازین؟ مثلاً راوی دانای کل در چه نوع داستانی بهتره استفاده بشه و راوی‌های دیگه؟
درود عزیزم
طبق روال پیش میریم اما نوع زاویه دید رو شما باید برای اثری که قراره به نگارش دربیاورید تعیین کنید

خیلی هم عالی
نه آخه خیلی جاها ما نویسنده‌ها اشتباه می‌کنیم و توی اثرمون زاویه دید اشتباه به کار می‌بریم
برای همین خواستم بدونم انواع داستان‌ها با چه نوع زاویه دیدی بهترن

منتظر آموزش‌ها هستم😍

خیلی هم عالی
نه آخه خیلی جاها ما نویسنده‌ها اشتباه می‌کنیم و توی اثرمون زاویه دید اشتباه به کار می‌بریم
بنده طبق چیزی که مدنظر شما هست کمک میکنم زاویه دید مناسب ایده‌تون رو اجرا کنید.
برای همین خواستم بدونم انواع داستان‌ها با چه نوع زاویه دیدی بهترن

منتظر آموزش‌ها هستم😍
طبق چیزی که بالا عرض کردم پیش میریم جانم.

جلسه سوم مطالعه شد. خداقوت💐

مطالعه شد.
خداقوت

!تکلیف شماره یک!

درود.
برای هر یک از موضوعات ذکر شده‌ی زیر، تا دوشنبه و یا نهایتا پایان هفته بعد موارد نگاشته شده را برای اثر خود ارسال کنید.
🛑توجه!
نیازی به انتخاب عنوان نیست.

1- نقشه ذهنی:

نام شخصیت‌ها، مکان‌ها و رویدادهای کلیدی را بنویسید و با خطوط به هم وصل کنید.

2- جدول داستانی:

یک جدول ساده ایجاد کنید که شامل آغاز، میانه و پایان داستان باشد.

3- نمودار جریان:

سیر اتفاقات مهم را به شکل نموداری ترسیم کنید تا روند داستان مشخص شود.

4- تصویرسازی هنری:

اگر به هنر علاقه دارید، یک نقاشی یا تصویر گرافیکی از فضای کلی داستان بسازید.

🛑نکته:
ارسال تمامی موارد فوق به جز مورد چهارم ضروری است.

سلام بر شما
یه سوالی داشتم
الان توی بخش جدول داستانی مثلاً بخوام آغاز داستان رو بنویسم کاملش رو باید توی جدول بنویسم درسته؟ راستش یه‌کم سردرگم شدم
مطلب آموزشی رو هم دوباره مطالعه کردم اما نمی‌دونم شیوه انجام این تکلیف چطوریه
ممنون میشم بیشتر توضیح بدین💛

اگر امکانش هست با نمونه برام مثال بزنید
اینجوری راحت‌تر یاد می‌گیرم‌.

درود جان دل.
درخدمتم.
الان توی بخش جدول داستانی مثلاً بخوام آغاز داستان رو بنویسم کاملش رو باید توی جدول بنویسم درسته؟ راستش یه‌کم سردرگم شدم
مطلب آموزشی رو هم دوباره مطالعه کردم اما نمی‌دونم شیوه انجام این تکلیف چطوریه
ممنون میشم بیشتر توضیح بدین💛
نه.. ببین مثلا بنویس که چطور شروع میشه از کجا شروع میشه در حد چند خط.

به عنوان مثال!
داستان همسر من رو اولش مطالعه کن... سیر شروع داستان رو ببین.
اگر امکانش هست با نمونه برام مثال بزنید
اینجوری راحت‌تر یاد می‌گیرم‌.
اگه از طریق توضیح فوق متوجه نشدید بگو من یه نمونه برات بفرستم عزیزم.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: malihe
تا حدودی متوجه شدم، اما به نظرم مثال بزنید بهتر باشه، چون می‌دونم توی بخش نمودار و نوشتن اتفاقات اصلی به مشکل می‌خورم

اگر امکانش هست این تکالیفی که دادین رو یه نمونه راهنمایی واسم بفرستین
داستانه رو نوشتم اما الان گیج شدم چطور این‌هایی که گفتین رو ایجاد کنم😂

آخرین ویرایش:
  • Like
آغاز داستان:
از صبحی شروع می‌شود که زن برای خرید نان پا به بیرون می‌‌گذارد. شوهرش دیشب هم دیر به خانه آمده بود و به او اجازه‌ی اعتراض هم نداده بود. روی دیوارهای خاکستری ساختمان‌ها شعارهایی با خط قرمز به چشم می‌خورد. هر جا که چشم می‌گرداند عکس روحانی و جوانان انقلابی را می‌دید که هر روز خبر کشته شدنشان در روزنامه نوشته میشد. داخل صف نانوایی همسایه‌ها با حالتی خصمانه نگاهش می‌کنند و نادیده‌اش می‌گیرند. دیگر به این نوع رفتارهای سرد عادت کرده بود.

آخرین ویرایش:
  • Like
این رو کامل ننونشتم
فقط می‌خواستم بدونم این‌طوری درسته؟

من فردا یا نهایتا پس فردا کاملا بهت توضیح میدم.

"نقشه ذهنی"

شخصیت‌های مهم: آذر: (شخصیت اصلی داستان)-----> رهی: (شخصیت مرد داستان و شوهر آذر) -----> شیرین: (دختربچه)

مکان‌های داستان: خانه-----> صف نانوایی-----> خیابان

اتفاقات کلیدی: وضعیت نابسامان کشور و اوج تغییرات-----> ساواکی بودن رهی و طردشدگی از سمت همسایه‌ها-----> دعوا و بحث و جدل در خانه به علت کارها و خلاف‌های رهی -----> اعتراضات مردم و حضور آذر در خیابان.

"جدول داستان"

شروع داستان: آذر در شرایطی گیر کرده که به خاطر شغل شوهرش از سوی مردم پذیرفته نمی‌شود و رفتارهای سرد و پرخاشگرانه‌ای از جانبشان می‌بیند.

میانه داستان: تغییر پی‌درپی جامعه، تاثیرش را بر روی زندگی زناشویی آذر می‌گذارد؛ اختلافاتش با شوهرش شدت می‌گیرد و روابط کج‌دار و سینوسی با هم دارند. آذر، ضمن دور شدن عقایدش با رهی، بدمستی‌ها و میهمانی‌های شبانه‌اش را تاب نمی‌آورد و به فکر ترک کردنش می‌افتد.

پایان داستان: در بحبوحه انقلاب، همراه با بچه از خانه خارج می‌شود، درون خیابان به جمعی از معترضین برخورد می‌کند که رهی هم همراه پلیس‌های دیگر سعی در سرکوبش دارند. به زخمی‌ها کمک می‌کند و همان‌جا رهی او را می‌بیند و از او می‌خواهد به خانه برود، اما آذر مخالفتش را با مشت گره کرده و فریاد اعتراض‌‌آمیز اعلام می‌کند.

"نمودار جریان"
تغییرات جامعه-----> رفتارهای تلخ همسایه‌ها به‌خاطر ساواکی بودن شوهر آذر-----> تفریح‌گری رهی و اختلافاتش در خانه-----> دور شدن آن دو از هم-----> کشته شدن جوانان و خشم مردم-----> رفتن آذر همراه با بچه از خانه-----> با شلیک خوردن یک زن در خیابان به کمکش می‌رود-----> رو‌به‌رو شدن رهی با آذر در اعتراضات-----> آذر تصمیم می‌گیرد که کنار مردم بایستد و با رفتنش به میان جمعیت، دخترش شیرین را در آغو*ش شوهرش جا می‌‌گذارد.

آخرین ویرایش:
  • cool
عقب
بالا پایین