دلنوشته همانطور که از عنوان آن مشخص است به معنی شرح حال و بیان احساسات نویسنده، در قالب متونی ادبی میباشد. متونی که با استفاده از آرایههای ادبی، تشبیهات، توصیفات حسی، به بیان و انتقال احساس درونی نویسنده میپردازد.
دلنوشتهی معراج هبوط از احساس خوبی در جملات برخوردار بود اما در توصیفات کمی ضعف به چشم میخورد، زیرا که هر چه توصیفات قویتر، متن پربارتر و دلنشینتر میشود.
نقد نام دلنوشته:
نام هر اثر معرف محتوای کلی هر نوشتهای است و باید به گونهای انتخاب شود که در عین زیبایی ارتباط معنایی بالایی با اکثر مضمون دلنوشتهها داشته باشد. در عنوان معراج هبوط، از ارایهی تضاد استفاده شده است و دو کلمهی معراج و هبوط که از نظر معنایی مقابل یکدیگرند به زیبایی کنار یکدیگر قرار گرفته است. معراج هبوط جز دسته نامهای گنگ میباشد و ذهن خواننده را به چالش میکشد و ارتباط معنایی خوبی با اکثر دلنوشتههای شما داشت.
نقد مقدمه:
مقدمهی شما کمی ضعیف بود. در قسمتهایی از توصیفات زیبایی استفاده نکرده بودید:
مثال:
❌بردفترمشکین رنگ
بر دفتر شبرنگ✅
یا به جای کلنه ی دفتر از غمنامه استفاده می کردید یا تعابیر این چنینی.
استفاده از واژهی نالوطیگری❌ از ظرافت متن ادبی شما میکاهد، پیشنهاد میکنم از واژههای لطیفتری در متون احساسی خود استفاده کنید✅.
برقلب بیچاره ام که کبود است ازحجم نامردی
اینجا نیز بهتر است به جای کبود❌ از واژههای زخم خورده یا کلمات این چنینی استفاده کنید.
نقد ساختمان دلنوشته:
از نظر ساختمان متن دارای ثبات جملهبندی نبود. ادغام جملات ادبی و جملات معمولی و بسیار ساده ترکیب جالبی ایجاد نمیکرد.
مثال:
گفتی بمان و منتظر باش،
تا برگردم!
❌گفتم چشم!
رفیقی که در اوج نیاز، با خنجر از پشت قلبت را تکه تکه کند، رفیق است؟
نه!
او یک نارفیق بیشتر نیست!❌
نقد ارایههای ادبی:
در دلنوشته شما توصیفات بسیاری دیده میشد که بعضا خوب عمل نکرده بودید. بهتر است در توصیفات از واژههای زیباتری استفاده کنید و توصیفات روانتری به کار بگیرید.
نقد علائم نگارشی:
علائم نگارشی به خوبی رعایت شده بود.
نقد جلد:
جلد باید با عنوان و مضمون دلنوشته مرتبط باشد. از نظر من میشد از جلد مناسبتری استفاده کرد.
نکات کلیدی:
حس بکار برده در پس کلمات دلنوشته زیبا بود. تعدادی از پارتها به خوبی و با احساس نوشته شده بود.
اما نویسنده در بخش توصیفات و استفاده از کلمات مناسب و لطیف ضعیف عمل کرده بود.
از نظر ساختمان نیز سعی کنید کل متن موزون و در عین حال هماهنگ نوشته شود ینی در هر جمله ساده نویسی نکنید و ادبیگونه به نگارش دراورید.