به نظرت "روشنفکر بودن" یعنی چی؟

بسمه تعالی

تقریبا از اواسط دورهء پهلوی به بعد
یک قشر "روشنفکر" دائما توی جامعه بوده؛
این تیپ افراد اکثرا کتاب به دستن. سلیقه های متفاوت تری دارن و نظراتشون رو آزادانه تر بیان می کنن؛
حالا به نظر شما روشنفکر بودن یعنی چی؟ (0.5 نمره)
شما دوست دارید که جزء قشر روشنفکر باشید؟ (0.5 نمره)
روشنفکر فیک چه کسی ست؟ (19 نمره)

اسپم ندیم ×

آخرین ویرایش توسط مدیر:
خب در اولین نگاه به صورت عامیانه. کسی که آگاهی زیادی داشته باشه، عقاید خاص خودش رو داشته باشه
(در رابطه با جامعه و هنجار ها و فرهنگ و ...) چنین شخصی رو معمولا میگیم به صورت عام روشنفکر، هرچند توی جامعه شناسی مبحث پیچیده تر و تخصصی تر میشه که نمی شه توی تاپیک بازش کرد به صورت خلاصه.
نظر شخصیم هم این هست که یه شخص
روشنفکر در وهله اول کسی هست که در زندگی خودش موفق هست خیلی از موارد رو رعایت می کنه به فرزندانش طرز صحیح زندگی و هنجار هارو اموزش میده. و بعد اون رو گسترش میده. ما نمی تونیم یه افکاری داشته باشیم یه حرف هایی بزنیم که خودمون بهش عمل نمی کنیم.
کتاب و علم بدون عمل و تفکر هیچه!
مثل این هست من مقاله راجع به ترک سیگار و دخانیات بنویسم اما خودم در ثانیه یه زیر سیگاری پر کنم.

در همه حال سعی می کنم با آگاهی باشم و "آگاهی" رو جایگزین کلمه ی روشنفکری می کنم. بنظرم هر شخص باید به الزام اگاهی داشته باشه و چهارچوب های ذهنی خاص و مختص خودش رو داشته باشه.

کسی که با عنوان روشنفکری ضد فرهنگ هارو به عنوان هنجار گسترش میده.
به عنوان مثال انوع ازدواج های نامشروع مثل تعویض همسری...
خب من یه آدم خیلی کولی هستم روشنفکرم و خانمم رو ازاد می ذارم و خودم راحتم. خب این میشه روشنفکر فیک کسی که از این عنوان سو استفاده می کنه.
بنظرم روشنفکری ارتباطی با کتاب و مطالعه نداره. باید توجه داشت چقدر اون شخص افکارش و اعمالش هارمونی داره و آیا عقایدش، باور هاش چقدر درست و منطقی هست. هیچ چیز رو نباید راحت پذیرفت.

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Kallinu
بسمه تعالی

تقریبا از اواسط دورهء پهلوی به بعد
یک قشر "روشنفکر" دائما توی جامعه بوده؛
این تیپ افراد اکثرا کتاب به دستن. سلیقه های متفاوت تری دارن و نظراتشون رو آزادانه تر بیان می کنن؛
به نظر من روشنفکر کسی هستش که اگه یه اعتقادی داره هرچند درست یا غلط به مردم تحمیل نمیکنه و اینکه به عقیده بقیه هرچقدر غلط و یا درست احترام میزاره
واقعیتش راحت هست که نباشی ولی خب من ترجیح میدم با اعتقادتم باشم و اینکه بعضی وقت ها سخته احترام گذاشتن
کسی که سعی میکنه هر رفتاری که داره رو جای یک روشنفکر بزنه مثلا کتاب خوندن یه چیز عادی هست که اینا اومدن خاصش کردن یا مثلا هرچیزی که خیلی معمولی هست.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Kallinu

AlienAlien عضو تأیید شده است.

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
1,345
پسندها
پسندها
3,048
امتیازها
امتیازها
328
سکه
3
آخرین ویرایش توسط مدیر:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین