~•~اصول منتقدی در چند دقیقه~•~

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع Awrezoo
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
سلام؛
امیدوارم حالتون خوب باشه.

خب همه چیز هایی که لازمه یاد بگیرید اینه که شما هم مثل بقیه خوانندگان رمان ها رو خوانده و بعد اشکالاتش رو بگید. همین! ولی خب هر کاری یه قلقی داره برای خودش.

باید خیلی راه ها برید تا به اون درجه ای که لایقشی برسی.

شما دو راهکار برای یادگیری نقد و منتقد شدن دارید:

1- خودتون قبلش همه اصول رو بدونید و بعد آزمونش رو بدید بعد بیاید توی تیم اونم به صورت آزمایشی
2- یا اینکه در فراخوان هایی که از سوی تالار نقد زده میشه شرکت کرده و با آموزشات مدیر تالار پیش برید. که بازم وارد تیم میشید اونم به صورت آزمایشی.

یعنی همه چیز در گروه منتقدی به خود شما ربط داره و این خودتون هستید که میتونید بودنتون در تیم را محکم یا خودتون رو از گروه حذف کنید.

خب حالا اصول نقد رو میدونید، من میخوام اصول یه منتقد نمونه بودن رو براتون بگم.

خب دوستان هیچ کسی از همون اول منتقد به دنیا نیومده، پس از این مورد که خیلی ها بهتر از شما هستند فکر نکنید. به این فکر کنید که شما بهتر از خیلی های دیگه هستید.
اینه که از شما یه منتقد کارکشته می سازه.
شرط اول یه منتقد نمونه بودن اعتماد به نفس داشتن بالاست، ولی خیلی دست بالا نگیرید که یه وقت جای مدیر تالار بشینید. گلم تو هنوز خیلی کار داری تا به اون درجه برسی پس افکار بیهوده رو پس بزن، به این فکر کن که توی ماه اول مدیریت رنکش رو میده به تو.

خب از موضوعات حاشیه ای دور بشیم، کجا بودیم... آها اولین شرط؛ داشتن اعتماد به نفسه.
دومین شرط داشتن اراده بالاعه. اگه اراده نداشته باشی مطمئن باش در این حرفه سقوط میکنی.

تا اینجا دوتا از شروط یک منتقد نمونه بودن رو براتون گفتم. این دو شرط خیلی حیاتی و مهم هستند.

شرط سوم خیلی دشواره. شرط سوم اینه که نقد هایی که انجام میدی برای تنوع نباشه یعنی با عشق و علاقه اون متن رو نقد کنی. پس شرط سوم میشه عشق و علاقه.

در پست بعد کامل تر براتون توضیح میدم.

آخرین ویرایش:
نکته: اگر شما به عنوان ناقد رمان‌ها انتخاب شدیده‌اید، پس قوه‌ی نقد شما نیز نسبت به کاربران عادی بالاتر بوده است.

اعتماد به نفس:
اعتماد به نفس کاذب برای یک ناقد اصلا خوب نیست و فقط از شما یه ناقد با اعتماد به نفس کاذب رو می‌سازه. شما اعتماد به نفس باید داشته باشید برای نکته‌ای که بالا ذکر کردم. همچنین درکنار اعتماد به نفس داشتن باید بتوانید که با نقد های خودتون به پیشرفت قلم نویسنده کمک کنید.

بذارید با ذکر مثال بیشتر توضیح بدم!

فرض کنید یه نقد کامل و بی‌نقص داریم ولی ناقد اعتماد به نفس نداره و همچنین در کنارش به نقد خودش هم اعتماد کامل نداره.
نویسنده‌ی ما درمیاد میگه که من این نقد رو قبول ندارم ناقصه اصلا برخلاف رمان منه!

و اینجاست که ناقد باید از نقد خودش با تمام اعتماد به نفسی که داره دفاع کنه و برای نویسنده توضیح بده که چطوری نقد کرده.
این نکته‌ی خیلی بدی هست که خیلی از نویسنده ها نقد رو قبول ندارن متاسفانه!

و این تنها نکته آزاردهنده‌ای هست که ناقدین ازش ناراضی هستند.

خب فکر کنم فهمیدید چرا اعتماد به نفس باید داشته باشید؟
خب اگر فهمیدید، می‌رم سراغ شرط دوم و سوم ناقد نمونه بودن!
پست بعدی فردا گذاشته می‌شود+

آخرین ویرایش:

Awrezoo

کاربر حــامی
کاربر انجمن
1,612
پسندها
پسندها
2,596
امتیازها
امتیازها
273
سکه
28
اراده بالا و مسئولیت پذیری بالا:

دیگر شرط ناقد نمونه بودن، اراده بالا داشتن هست. هرچقد هم ناقد خوبی باشی، تا اراده قوی نداشته باشی نمی‌تونی به اون درجه از ناقد بودن برسی که نمونه باشی. اراده قوی هم‌زمان با مسئولیت پذیری بالا هست. یه جمله‌ای هست میگه:

"از تو حرکت از خدا برکت"
تا تو اراده نکنی به هدف‌های بالا نمی‌رسی! برای هدفت بجنگ اگه واقعا ناقد نمونه شدن هدفته! بجنگ و بجنگ و بجنگ!

با ذکر مثال:
فرض کنید شما به شرط بالا رو دارید ولی تا وقتی اراده نکنید نمی‌تونید حتی یه داستان کوتاه رو نقد کنید! اگر هم مسئولیت پذیر نباشی، اصلا توی تیم نمی‌تونی به درجه بالا برسی.

یه نکته‌ای هم هست بیشتر ناقدین از زیر رمان های پر بار در می‌رن و به جای نقد اون رمان مرخصی می‌گیرین!
و این هم نکته‌ای هست که مدیران تالار ازش ناراضی هستند!

فکر کنم تا این‌جا فهمیدید شرط دوم و سوم چیه؟!
بسیار خب؛ فردا هم شرط چهارم رو میگم!
پست بعدی فردا گذاشته می‌شود+

آخرین ویرایش توسط مدیر:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین