مناسبت زادروز کوروش کبیر و روز پدر در ایران باستان

1,123
پسندها
پسندها
8,236
امتیازها
امتیازها
453
سکه
721
به نام خداوند جان و خرد
کز آن برتر اندیشه برنگذرد
به کوروش به آرش به جمشید قسم
به نقش و نگار تخت جمشید قسم
که ایران همی قلب و خون من است
گرفته ز جان از وجود من است
بخوانیم همه این جمله در گوش باد…
چو ایران نباشد تن من مباد

💚
🤍
❤️
کوروش کبیر که کوروش دوم نیز نامیده می‌شود، فاتحی است که پادشاهی هخامنشی را با مرکزیت ایران تاسیس کرد. طبق افسانه پادشاه مادها و فرمانروای ایرانیان آستیاگ دخترش را به عقد شاهزاده‌ای به نام کمبوجیه در پارس درآورد. از این ازدواج کوروش زاده شد. او به عنوان پادشاه بردبار و آرمانی ایرانیان باستان و پدر ایرانیان شناخته می شود.

تاریخ تولد: 4 شهریور ماه 600 یا 576 پیش از میلاد
محل تولد: انشان در پارس (شمال خوزستان امروزی)
درگذشت: دسامبر 530 پیش از میلاد
مادر: ماندانا
پدر: کمبوجیه اول
همسر: کاساندان

جشن شهریورگان؛ زادروز کوروش کبیر و روز پدر در ایران باستان
شهریورگان از زیبا ترین جشن‌های ایران باستان، روز مرگ مانی پیامبر، تولد کوروش کبیر و روز پدر ایرانی است.

جشن شهریورگان، از جمله جشن‌های دوازده‌گانه سال و یکی از جشن‌های آتش در ایران باستان است. آیینی ملی و کهن که حمله اعراب، اهمیتش را در تاریخ ایران از دست داد و امروزه نیز تنها عده‌ای معدود از زرتشتیان در کرمان، آن را به صورت محدود اجرا می‌کنند؛ هرچند خوشبختانه در سال‌های اخیر، دیگر زرتشتيان کشور نیز سعی در پاسداشت آن داشتند. مردمان ایران زمین این روز را به مناسبت های مختلف گرامی داشته و جشن می‌گرفتند.
بنا به اقوالی، این روز تولد داراب شاهنامه است که احتمالا او را همان کوروش، پادشاه بزرگ هخامنشی معرفی کرده و زادروزش را جشن می‌گیرند.
شهریورگان به معنی شهریاری بر اراده و نفس، روز پدر ایرانی نیز نامگذاری شده که زرتشتیان در این روز مقام و منزلت پدران را ستایش می‌کنند.

کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین