رابرت: خوب است که دوباره با شما باشم. ما امروز تعداد کافی از مردم را اینجا داریم. من آن را دوست دارم و من همه را می شناسم، اجازه بدهید از شما یک سوال بپرسم. واقعا خوشحالی؟ یعنی واقعا، واقعا خوشحال؟
شاگرد: نه
رابرت: این یک پاسخ صادقانه است. چرا؟ این را جواب نده، دلیل اینکه برخی واقعاً خوشحال نیستند، این است که هنوز واقعاً نمی دانند چه کسی هستند. این تنها دلیل است اگر واقعاً از این که واقعاً کی هستید آگاه بودید، ماهیت واقعی تان چه بود، شادی از هر منافذ بدنتان تراوش می کرد. این یک شادی فوق العاده است. واقعا دلیلی برای ناراضی بودن کسی وجود ندارد. افرادی که ناراضی هستند دنیا را خیلی جدی می گیرند. آنها خود را بیش از حد جدی می گیرند. آنها زندگی را بیش از حد جدی می گیرند. آنها فکر می کنند چیزها واقعی هستند و دوام خواهند داشت. فرقی نمی کند در حال حاضر در چه موقعیتی هستید. فرقی نمی کند در زندگی شما چه می گذرد. فرقی نمی کند کجا هستید یا کی هستید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که با خودتان کنار بیایید. وقتی خودت رو درک کنی، چطور ممکنه ناراضی باشی؟ خودِ شما خودِ جهان است. خودِ شما آگاهی است آگاهی فقط آگاه بودن از خوشبختی است، کاملاً آگاه بودن. وقتی کاملا هوشیار(آگاه) هستید باید خوشحال باشید. چرا؟ زیرا آنچه ما خوشبختی می نامیم زیرلایه وجود است. این علت اساسی همه چیز است. از روی ظاهر قضاوت نکنید به چیزها نگاه نکنید و باور نکنید که این طور هستند. در لحظه زندگی کن. آیا می توانید در این لحظه ناراضی باشید؟ تنها دلیل ناراضی بودن شما این است که به شرایط یا موقعیتی فکر می کنید که دوست ندارید. درست است؟ شما به چیزی از گذشته فکر می کنید یا نگران چیزی هستید که قرار است در آینده اتفاق بیفتد. این تنها دلیلی است که شما غمگین هستید و خوشحال نیستید. اما اگر یاد بگیرید در لحظه زندگی کنید، اگر یاد بگیرید که اکنون آگاه شوید، چگونه ممکن است ناراضی باشید؟ زیرا اکنون سعادت است فقط فکر نکن اکنون تجربه کن. اگر واقعاً فکر نمی کنید و اکنون در حال تجربه هستید، در سعادت هستید. اکنون واقعیت است اکنون وحدت نهایی است. اکنون رهایی است اما به محض اینکه به ذهن خود اجازه می دهید به شما بگوید، "اوه این چیزی نیست جز یک دسته دروغ است"، چرا اینطور فکر می کنید؟ شما به شرایطی فکر می کنید، به موقعیتی در زندگی خود فکر می کنید که دوست ندارید. شما به چیزی فکر می کنید که یک جا، یک جایی اشتباه است. و شما باور دارید که برای همیشه ادامه خواهد داشت. ما شرایط را تغییر نمی دهیم. ما خودمان را تغییر می دهیم همانطور که می دانید، شما در بیشتر زندگی خود شرایط را تغییر داده اید، و زمانی که وارد یک وضعیت میشوید در وضعیت جدید، همه چیز گلگون به نظر می رسد. اما بعد از مدتی به سمت دیگری میرود و به روش های قدیمی خود برمیگردید. تازگی از بین رفته است و دوباره ناراضی هستید. بنابراین برای شاد بودن باید کارهایی انجام دهید.باید زیاد تلویزیون تماشا کنید یا به سینما بروید یا روزنامه بخوانید یا کتاب بخوانید یا درگیر شرایطی شوید تا فکر نکنید. تنها دلیلی که درگیر انواع موقعیتهای فیزیکی و مادی میشوید، این است که نیازی به فکر کردن نداشته باشید. بیش از حد خود را مشغول میکنید که نتوانید فکر کنید. اما تا کی می توانید؟
وقتی دوباره با خود تنها میشوید از دست خود یا کسی یا چیزی عصبانی میشوید و دوباره تلویزیون را روشن میکنید یا یک بطری آبجو مینوشید یا بولینگ میروید یا کاری انجام میدهید. حتی آنهایی از شما که به طبیعت میروید، از کوهها بالا میروید، از گلها و درختان لذت میبرید، این کار را انجام میدهید زیرا واقعاً باور دارید که شادی، عشق، و تجربهای که در آنجا میبینید برای شما خارجی است. بنابراین حتی زیبایی به اصطلاح جهان اشتباه است. تو از چیزی فرار می کنی تو به دنبال زیبایی بیرون از خودت هستی، باید یاد بگیری که خودت زیبایی هستی تو شادی هستی تو گلهایی هستی که از آنها بسیار لذت می بری.تو درختان و اقیانوس و آسمان و کوه هستی. این همه از تو می آید اگر واقعاً متوجه شوید که اینگونه هستید، آیا به دنبال چیزهایی می چرخید؟ هر چیزی که می خواهید در درون شماست، شما آن هستید. حتی روابط شما، به دنبال رابطه با کسی هستید تا بتواند شما را خوشحال کند، تا بتوانید از همراهی او لذت ببرید، تا بتوانید او را دوست داشته باشید، تا بتوانید با او باشید. اما من می توانم به شما اطمینان دهم که در درون خود عشقی بزرگتر، شادی بزرگتر، آرامشی بزرگتر از آنچه در هر جای دیگری می توانید پیدا کنید وجود دارد. درست است، واقعی است. شما همه چیز را دارید هیچ چیز نیست که از بیرون به آن نیاز داشته باشید.
و هیچ چیز نمی تواند برای شما اتفاق بیفتد، زیرا هیچ کس نیست که آن را انجام دهد، جز خودتان.
وقتی شروع به فکر کردن به اشتباه می کنید، تصور می کنید همه چیز برای شما اتفاق می افتد. تصور می کنی شغلت را از دست می دهی، ورشکست می شوی، مریض می شوی، بر اثر بیماری می میری. تو همه جور تصوری داری این تنها چیزی است که شما را بدبخت می کند. اگر فقط بتوانید یاد بگیرید که به درون خود نگاه کنید، اگر فقط بتوانید بیاموزید که در اعماق خود فرو بروید و خود را شناسایی کنید، با خود ادغام شوید، نمی توانم توصیف کنم که به شما چگونه شادی ای میدهد. جایی نیست که باید بری کسی نیست که واقعاً مجبور به ملاقاتش باشی هیچ کاری وجود ندارد که باید انجام دهید. فقط باید خودت باشی تو شادی دنیا هستی. این سوال پیش می آید که آیا یک مرشد لازم است؟ آیا معلم لازم است؟ به آن سوال فکر کن تعریف گورو(استاد) از تاریکی به نور است. "گو" یعنی تاریکی و "رو" روشنایی است. به همین دلیل است که وقتی می شنوید کودکان می گویند گوگو، گوگو، آنها در تاریکی هستند. آنها در حال تجربه جهان هستند، بنابراین آنها می گویند گوگو، زیرا آنها قبلاً ناخودآگاه دریافته اند که جهان تاریک است. اما وقتی می گویید "رو"، این نور است. بنابراین یک گورو همیشه باید حکیمی باشد که شما را از تاریکی به نور می برد. چگونه حکیم تو را از تاریکی به نور می برد؟ با انجام برخی کارها به منظور اینکه متوجه شوید که خودتان هستید. نه با گفتن "من استاد هستم و تو شاگردِ من." با این که ببینی تو آن کسی هستی که هرگز به دنیا نیامده است، هرگز نمی تواند بمیرد که تو سات چیت آناندا هستی. تو اون یکی هستی تو همان هستی که الان هستی. منظورم از آن چیست؟ اگر در حال حاضر به این فکر می کنید که بدن هستید، یا انجام دهنده هستید، یا مشکل دارید، این شما نیستید. اما اگر همانطور که قبلاً به آن اشاره کردیم، همین الان زندگی میکنید، در زمان حال، اکنونِ ابدی، پس شما همان هستید، دقیقاً همانطور که الان هستید، همین الان، در این کسری از ثانیه. اگر فکر کنید، آن را خراب می کنید، زیرا افکار همیشه در مورد گذشته یا آینده هستند. حتی اگر یک دقیقه گذشته یا یک دقیقه به آینده باشد، آن را خراب می کنید، زیرا در زمان حال متمرکز نیستید.
پس همان طور که الان هستید برهمن هستید. مرشد باید بتواند این را به شما بگوید و باعث شود آن را بفهمید و ببینید و احساس کنید. همه به یک مرشد نیاز ندارند یک گورو می تواند یک درخت، یک کوه، یک دریاچه، یک گل باشد. شما قبلا این را شنیده اید، اما اجازه دهید آن را توضیح دهم. وقتی درختی مرشد شما می شود، درخت دیگر یک درخت معمولی نیست. این شما هستید شما با جوهر درخت، که آگاهی است، همذات پنداری می کنید. شما درخت را به عنوان یک درخت نمی بینید. این زیبایی درخت یا کوه یا دریاچه یا هر چیز دیگری است که اول شما را جذب می کند. اما اگر درخت را فقط به عنوان یک درخت ببینید، ناامید خواهید شد، زیرا برگ ها می ریزند، حشرات به آن حمله می کنند، مردم آن را خرد می کنند. اما اگر خود به خود و هوشمندانه با آن درخت همذات پنداری کنید، آن درخت تبدیل به شما می شود و جوهر زیبایی جوهر زیبایی شماست. از این نظر درخت مرشد شماست. بنابراین یک گورو به شکل انسانی موجودی است که کلماتش در سکوتی که در قلب خود احساس می کنید. و درست مثل درخت، جوهر مرشد جوهر شماست. فقط یکی وجود دارد بنابراین وقتی دانش آموزی در تمرین معنوی خود صادق است، وقتی آن را مقدم بر هر چیز دیگری قرار می دهد، هنگامی که به کار خود ادامه می دهد، به طور خودکار استاد درون خود، جوهر درون، مانند آهنربا، شما را جذب می کند و به سمت یک گورو خارج از خودتان میکشاند، که واقعاً خودتان هستید، که می تواند باعث شود شما بالاتر بروید و رهایی پیدا کنید. شما باید از دیدن خود به عنوان یک انسان دست بردارید. تو باید خودت را بگیری هر وقت فکر میکنید چیزی اشتباه است، کسی به شما صدمه زده است،با کسی اصطکاک داشته اید، وقتی در محل کارتان یا در خانه کارتان درست پیش نمیرود، مثل یک آدم معمولی نباشید و به آن واکنش نشان ندهید. و باور نکنید که اگر واکنشی نشان ندهید اوضاع بدتر خواهد شد. من نمی توانم به اندازه کافی به شما بگویم که هر موقعیتی که برای شما اتفاق می افتد برای رشد شما ضروری است. هیچ اشتباهی وجود ندارد همه چیزهایی که از سر گذرانده اید، همه چیزهایی که از سر می گذرانید، برای رشد معنوی شما کاملا ضروری است. اگر از نظر شما حلال به نظر نمی رسد، متوجه شوید که ذهن شما در حال واکنش است. نفس شما واکنش نشان می دهد. و راه رسیدگی به آن، فقط مشاهده است. با بحث کردن، دعوا کردن، تلاش برای تغییر اوضاع درگیر نشوید. فقط مشاهده کنید اگر بتوانید بدون هیجان مشاهده کنید، آن امتحان را پس داده اید و مجبور نخواهید بود آن را تکرار کنید.
اما اگر عصبانی می شوید، ناراحت می شوید، می خواهید یکنواخت شوید، همیشه به آن فکر می کنید، و نفرت و دشمنی دارید، حتی اگر از آن موقعیت دور شوید، دوباره با آن موقعیت روبرو خواهید شد، و دوباره، تا زمانی که یاد بگیرید به آن واکنش نشان ندهید. کائنات دانشگاهی برای تربیت روح است. قبل از اینکه بتوانیم بالاتر برویم و بیدار شویم، باید این درک کوچک را داشته باشیم که در آن احساس کنیم هیچ اشتباهی وجود ندارد. مطلقا هیچ مشکلی وجود ندارد تمام خوبی های کائنات از آن شماست. مطلقاً هیچ چیز اشتباهی وجود ندارد، هیچ چیز. اگر فقط بتوانید در لحظه زندگی کنید و آنچه را که من می گویم احساس کنید، همه چیز در این دنیا، در این جهان به شما تبدیل می شود. به همین دلیل است که افرادی مانند عیسی و دیگران توانستهاند بگویند: "هرچه دارم مال توست"، به این معنی که آگاهی سعادت است، و سعادت خود را به عنوان جهان، مانند خود نشان میدهد. در آن سعادت زندگی کنید از تصدیق هر چیز دیگری امتناع ورزید. به نظر می رسد که اگر چیزی را تصدیق نکنید، مشکلی در زندگی شما پیش خواهد رفت. اما شما برای این ساخته نشده اید که در زندگی تان مشکلی پیش بیاید. مطلقا هیچ چیز اشتباهی وجود ندارد، پس چگونه ممکن است هر چیزی در زندگی شما اشتباه باشد. حتی آنهایی از شما که معتقدید خدا نمایش را اجرا میکند، خدا نمیتواند خوب و بد باشد، وگرنه جهان هوسبازی وجود خواهد داشت که ما در آن زندگی میکنیم. ماه به خورشید برخورد می کند، گندم یک بار رشد می کند و گل رز بار دیگر از همان دانه، زمانی که ما در جهان هوس انگیز زندگی می کنیم. در اینجا دو قدرت وجود ندارد. یک قدرت وجود دارد و شما می توانید آن را خدا بنامید. فراگیر است اگر فراگیر است و جایی نیست که نباشد، چگونه ممکن است مشکلی پیش بیاید؟ زیرا برای اینکه مشکلی وجود داشته باشد باید خدا و چیز دیگری وجود داشته باشد. اما تنها کاری که باید انجام دهید این است که کمی مراقبه کنید و خواهید دید که فقط خدا به عنوان همه چیز وجود دارد و جایی برای خدا و هیچ چیز دیگری وجود ندارد. پس می گویید بیماری از کجا می آید؟ کمبود و محدودیت از کجا می آید؟ غیرانسانی بودن انسان نسبت به انسان از کجا می آید؟ من باید از شما بپرسم، چه کسی آن را می بیند؟ بیشتر جمعیت جهان بیشتر مردم جهان کمبود، محدودیت، بیماری، غیرانسانی بودن انسان نسبت به انسان را می بینند، و به همین دلیل است که این چیزها خود را تداوم می بخشند و به نظر می رسد که در همه جای جهان جمعی هستند. اما تعداد کمی از ما هستند که از رژه بیرون می آییم. و صدای یک درامر متفاوت را می شنوند. به این ترتیب شروع می شود. آنها دیگر شر را به عنوان یک واقعیت نمی پذیرند. ممکن است یک واقعیت باشد، اما واقعیت کیست؟ کسانی که در دنیای رویا زندگی می کنند. و دوباره همه حقایق در معرض تغییر هستند. بنابراین هر چیزی که یک واقعیت است هرگز نمی تواند واقعیت داشته باشد. واقعیت فرض می کند که برای همیشه و تا ابد بدون تغییر یکسان است. هارمونی واقعیت است عشق واقعیت است شادی واقعیت است سعادت واقعیت است شما واقعیت هستید، درست همان طور که هستید، نه زمانی که فکر می کنید. وقتی شروع به فکر کردن میکنید، میتوانید با من بحث کنید و بگویید: "چطور میتوانم واقعیت داشته باشد وقتی دارم این و آن را تجربه میکنم؟" تو داری فکر میکنی، برای همین اینو میگی اما اگر همان طور که هستید، در لحظه بمانید، آنگاه واقعیت دارید. همانطور که شروع به فکر کردن در مورد این چیزها می کنید، خود را بالاتر و بالاتر می برید، و دوباره، چون آگاهی شخصی خود را از همه کارماها و سامسکاراهای گذشته پاک می کنید، خود درونی، گوروی درون، شما را به سمت گوروی بیرون هدایت می کند، و وقتی در ساتسانگ بنشینی تمام این حقایق را که در سکوت گفته می شود می شنوی و اتفاقی می افتد. شما شروع به احساس خواهید کرد که هیچ تولدی وجود ندارد، هیچ دلیلی برای این جهان وجود ندارد. فقط به آن خواهید رسید موقعیت ها آن چیزی که به نظر می رسند نیست. کیهان فقط یک رویاست خود به خود این احساس به سراغ شما خواهد آمد. به عنوان مثال، ریشی های قدیم قلم و مدادی برای نوشتن،دستگاه برای ضبط نوار، یا روزنامه یا کتاب برای خواندن نداشتند. با این حال، اگر اوپانیشادها، وداها را بخوانید، خواهید دید که این ریشی ها، این حکیمان، با وجود اینکه یکدیگر را نمی شناختند، همه به یک نتیجه در مورد واقعیت رسیده اند. زیرا آنها توانستند در اعماق خود غواصی کنند و توانستند ببینند که این جهان وجود ندارد، بدن وجود ندارد، ذهن غیرواقعی است. آنها توانستند جسم و ذهن خود را در طبیعت خود، که آگاهی، واقعیت مطلق است، ادغام کنند. آنها سپس به واقعیت مطلق، آگاهی محض تبدیل شدند.
#رابرت آدامز
سکوت ذهن