مذهبی شاهدان اعمال انسان در روز قیامت

آرامش🌹آرامش🌹 عضو تأیید شده است.

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
فرشته زمینی
358
پسندها
پسندها
451
امتیازها
امتیازها
113
سکه
18
روز قیامت شهادت‌ها فرق می‌کند. اوّلین شاهد خداست. قرآن می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ عَلى‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ شَهیدٌ» (حج/ 17)، خدا بر همه‌ی کارها شاهد است، خدا شاهد است.
– دوّمین شاهد انبیاست که قرآن راجع به شهادت انبیاء می‌فرماید که: «یَوْمَ نَبْعَثُ فی‏ کُلِّ أُمَّهٍ شَهیداً عَلَیْهِمْ مِنْ أَنْفُسِهِمْ وَ جِئْنا بِکَ شَهیداً عَلى‏ هؤُلاءِ» (نحل/ 89)، هر قومی یک شاهد دارد که پیغمبر زمان، شاهد بر کار است و پیغمبر اسلام شاهد بر باقی انبیاست؛ یعنی انبیاء شاهد بر اقوامند، پیغمبر ما شاهد بر خود انبیاست؛ یعنی درجه‌بندی دارد، مثل این‌‌که این زیر نظر مدیر کل است، مدیر کل زیر نظر مشاور است، مشاور زیر نظر معاون است، معاون زیر نظر کیه، سلسله مراتب حفظ می‌شود.
– امامان معصوم. در قرآن یک آیه داریم که: «وَ کَذلِکَ جَعَلْناکُمْ أُمَّهً وَسَطاً لِتَکُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ» (بقره/ 143)، شما را امّت وسط قرار دادیم، شاهد باشید. مراد از امّت وسط افراد خاصّی هستند. روایات متعدّد داریم که امامان شاهد هستند. روایت هم داریم در هفته، در ایّام، گاه و بی‌گاه کارهای ما به امام زمان عرضه داده می‌شود، می‌گویند فلانی یک همچین کاری کرد، فلانی یک همچین کاری کرد، روایات متعدّد داریم، امامان کار ما را می‌دانند.
کسی در خانه‌ی امام را زد. امام فرمود: «فلانی هستی، از کجا آمدی، کارت هم چی هست.» آمد گفت: «آقا شما علم غیب داری؟!» فرمود: «ما اگر بنا باشد یک دیوار کوچه مانع بشود که ما اطّلاع داشته باشیم، فرق ما با دیگران چه هست؟ ما که امام هستیم، وصل به غیب هستیم، اطّلاعات غیبی داریم، می‌دانیم کی کجا رفته.»
قرآن یک آیه داریم: «حضرت عیسی گفت من می‌توانم بگویم در جیب شما چه‌قدر پول است، در خانه‌ی شما چند کیلو نخود است» اما این‌هایی که می‌گویم قرآن است هان، شعر و تاریخ نیست که قابل شک باشد، «وَ ما تَدَّخِرُونَ فی‏ بُیُوتِکُمْ» (آل عمران/ 49)، در خانه‌تان چه چیزی ذخیره کردید، چند کیلو عدس داری، چند کیلو نخود داری، چند کیلو برنج داری، قرآن می‌فرماید کارهای ما را امامان ما می‌دانند، به خصوص حضرت مهدی علیه السلام. گاهی به خاطر کارهای ما غم‌زده می‌شوند. داریم آنجایی که گاهی شما گرفتار غم می‌شوید، نمی‌دانی ناراحتی، حوصله‌ات نمی‌رسد، ناراحتی، نمی‌دانی چه مشکلی داری، می‌گوید که آنجا، آنجایی هست که ما اهل بیت از تو راضی نیستیم، یک خلافی کردی از تو راضی نیستیم، تو را غم گرفته است؛ گاهی هم انسان شاد می‌شود، می‌گویند آنجایی بوده که امامان ما شاد شدند. یعنی این‌ها وصل به یک منبعی هست که … گاهی وقت‌ها آدم می‌گوید: «مگر می‌شود؟!» بله، می‌شود.

شهادت زمین و جمادات در روز قیامت
– زمین شهادت می‌دهد. «إِذا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزالَها * وَ أَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقالَها» (زلزله/ 1 و 2)، تا می‌گوید که: «یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها» (زلزله/ 4). خدا مرحوم حسان، شاعر اهل بیت را رحمت کند، این سوره‌های قرآن که مربوط به معاد است، بعضی‌هایش را با شعر درآورده، من ذوق شعری‌ام کم‌رنگ است ولی این را حفظ کردم، این‎طور می‌گوید، می‌گوید:
این زمــین در آن زمان پربــلا ناگـهان چون زُلْـزِلَـتْ زِلْزالـُـها
از درونـش أخْـرَجَتْ أثْقـالُــها با تعجّب، قـالَ الإنسانْ ما لَــها
مردگــان خـیزنـد بر پا، کُلُّهُـمْ تا هـمـه مردم یُرَوْا أعْمـالَــهـُمْ
هـر کــه آرد ذَرَّهً خَـیْراً، یَــرَهْ یـا کـه آرد ذَرَّهً شَـــرًّا، یـَــرَه
آن زمان، خورشیدِ تابان، کُوِّرَتْ کوه‌های سخت و سنگین، سُیِّرَتْ
آب‌ها در کــام دریـا، سُـجِّرَتْ آتـش دوزخ، به شـدّت سُـعِّرَتْ
چون در آن هنگام، جَنَّتْ أُزْلِفَتْ خود بداند هر کـسی ما أحْضَرَتْ
شعر زیاد است، من این چند تایش در ذهنم مانده. زمین شهادت می‌دهد. اراده‌ی خدا و علم خدا وصل به هر چیزی بشود، به حرف می‌آید لذا قیامت همه چیزی شهود دارد، زمین شهادت می‌دهد، «یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها» (زلزله/ 4)، به زمین می‌گوید که، زمین حرف می‌زند، به همان دلیلی که ضبط صوت شما حرف می‌زند، کامپیوتر شما، موبایل شما حرف می‌زند، زمین هم حرف می‌زند، این‌ها شاهدهای قیامت هستند، فرشتگان شاهدند، زمین. دیگر چی؟
– وجدان. قرآن یک آیاتی دارد، می‌گوید خودت هم می‌دانی، «وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ» (بقره/ 22 و 42 و 188، آل عمران/ 71، انفال/ 27) در قرآن هست، خودت هم می‌دانی؛ یعنی «فَرَجَعُوا إِلى‏ أَنْفُسِهِمْ» (انبیاء/ 64)، به وجدانت مراجعه کن، خودت هم می‌دانی که این کار را کردی یا نکردی، این کارت درست بوده یا درست نبوده، «وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ».
گاهی وقت‌ها برای این‌که وجدان را بیدار کند، آیات عجیبی دارد، می‌گوید تو فکر می‌کنی آدم خوبی هستی؟! قرآن یک آیه دارد، می‌گوید: «إِنْ زَعَمْتُمْ أَنَّکُمْ أَوْلِیاءُ لِلَّهِ مِنْ دُونِ النَّاسِ» (جمعه/ 6)، اگر فکر می‌کنید شما آدم خوبی هستید، «فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ» (جمعه/ 6). نمی‌گوید: «لا تَخافُ»، نمی‌گوید: از مرگ نترسید، می‌گوید: «تَمَنَّوُا الْمَوْتَ»، باید آرزوی مرگ بکنید، باید از مرگ خوشتان بیاید. پس ببینید انسان وقتی یک کاری کرده خلاف است، هیچ وقت حاضر نیست بمیرد، می‌گوید: «من روسیاه هستم، نمی‌توانم بمیرم»، «فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ».

کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین