مورد بعدی
من به شما گفتم توصیف حسی « واکنشی که شخصیت انجام میده» مثلا:
بو میکشه
دست میزنه
راه میره
این چیزا رو بولد کن، نگفتم فضا سازی رو گسترش بده که روند کند بشه.
توصیف حسی توی شخصیتپردازی یعنی نویسنده برای معرفی یا عمیقتر کردن شخصیت، فقط به ظاهر اون اکتفا نمیکنه؛ بلکه از حواس پنجگانه استفاده میکنه تا خواننده شخصیت را بهتر حس کنه.
یعنی به جای اینکه فقط بگه یک شخصیت چه شکلیه نشون میده چه بویی داره، چه صدایی داره، لمس اون چه حسی میده، محیط اطرافش چه مزه یا چه فضایی داره« از دید خودش».
که کاملا با فضا سازی، تصویر سازی و توصیف فضا متفاوته!
حواس پنجگانهای که در توصیف حسی استفاده میشن
بینایی: چیزهایی که دیده میشن ظاهرطرف ، حرکتها، رنگها)
شنوایی: صداها مثل لحن حرف زدن، خنده، صدای قدمها
بویایی: بوهابوی عطر، دود، عرق، غذا
لامسه: حس لمس گرمی دست، زبری لباس، لرزش بدن
توصیف حسی یعنی استفاده از حسهای مختلف برای نشون دادن ویژگیها و حالتهای یه شخصیت، بهجای اینکه فقط درباره اونها توضیح مستقیم بدیم.
به عنوان یک نویسنده این سادهترین اصولیه که باید حتما توی رمان، برای شخصیت پردازی استفاده کنی.
من به شما گفتم توصیف حسی « واکنشی که شخصیت انجام میده» مثلا:
بو میکشه
دست میزنه
راه میره
این چیزا رو بولد کن، نگفتم فضا سازی رو گسترش بده که روند کند بشه.
توصیف حسی توی شخصیتپردازی یعنی نویسنده برای معرفی یا عمیقتر کردن شخصیت، فقط به ظاهر اون اکتفا نمیکنه؛ بلکه از حواس پنجگانه استفاده میکنه تا خواننده شخصیت را بهتر حس کنه.
یعنی به جای اینکه فقط بگه یک شخصیت چه شکلیه نشون میده چه بویی داره، چه صدایی داره، لمس اون چه حسی میده، محیط اطرافش چه مزه یا چه فضایی داره« از دید خودش».
که کاملا با فضا سازی، تصویر سازی و توصیف فضا متفاوته!
حواس پنجگانهای که در توصیف حسی استفاده میشن
بینایی: چیزهایی که دیده میشن ظاهرطرف ، حرکتها، رنگها)
شنوایی: صداها مثل لحن حرف زدن، خنده، صدای قدمها
بویایی: بوهابوی عطر، دود، عرق، غذا
لامسه: حس لمس گرمی دست، زبری لباس، لرزش بدن
توصیف حسی یعنی استفاده از حسهای مختلف برای نشون دادن ویژگیها و حالتهای یه شخصیت، بهجای اینکه فقط درباره اونها توضیح مستقیم بدیم.
به عنوان یک نویسنده این سادهترین اصولیه که باید حتما توی رمان، برای شخصیت پردازی استفاده کنی.