مشاوره فعال مشاوره‌ی داستانک | مشاور Ravi

°•°•به نام یزدان پاک•°•°

img_581db8f9_1784928490.jpg

نویسنده قلم را در دست می‌گیرد تا جان سخن بگوید و روح بشر را در کالبد کلمات بدمد. اما مشاور، همچون یک مهندس باتجربه مسیر ساخت این بنای باشکوه را هموار می‌سازد و از استحکام و زیبایی نهایی آن اطمینان حاصل می‌کند.

لطفاً با مشاور خود نهایت همکاری را داشته باشید، هماهنگی، پیگیری و ارائه‌ به‌موقع موارد لازم، شرط پیشرفت درست و استاندارد فرایند است.

این مقررات جهت حفظ کیفیت اثر، صیانت از استانداردهای کاری و تضمین روند صحیح تولید در نظر گرفته شده است.

درخواست دهنده: @گربه نقره ای=))
مشاور: @RAVI M
موضوع: ساختار و بازنویسی

لینک اثر

موفق باشید🌿

سلام و درود. احوال شما؟
امیدوارم که همکاری خوبی داشته باشیم.
مشکلتون رو مطرح کنید تا با هم حلش کنیم

سلام عزیزم، ممنونم شما چطورید؟
همچنین گلم
راستش من میخوام دلنوشته‌ام رو تبدیل به داستانک کنم و برای ساختار و... به کمک شما احتیاج دارم
سلام و درود. احوال شما؟
امیدوارم که همکاری خوبی داشته باشیم.
مشکلتون رو مطرح کنید تا با هم حلش کنیم

ممنونم من هم خوبم
قصد دارید اثرتون رو دوباره بنویسید یا می‌خواید ویرایشش کنید؟

می‌خوام باز نویسیش کنم دیگه

سلام مجدد و عذرخواهم بابت تاخیر
ببینید اولین چیزی که باید در بازنویسی رعایت کنید اینه که ساختار بخش های مختلف دلنوشته رو به طوری ویرایش کنید که نه آسیبی به موضوع و ایده داستانتون بخوره و نه از شکل داستانک خارج بشه.
اولین چیزی هم که باید بهش توجه کنید اینه که داستانک هدف، شخصیت و یک روند از ندونستن به دونستن داره، چون پارت‌ها کوتاه هستند باید بتونید در همون پارت‌های کوتاه چیزی رو منتقل کنید که خواننده رو توی داستانک نگه داره.
دقیقا مشکلتون در کدوم بخشه؟ ساختار؟ شخصیت پردازی؟ فضاسازی؟ چون تا جایی که من دارم می‌بینم دلنوشته شما هم هدف داره، هم شخصیت پردازی.

ساختارش
چون دلنوشته‌اس و من نمیدونم چجوری داستانکش کنم

خب اول باید بدونیم که داستانک چیه و تفاوتش با دلنوشته چطوری هست.
دلنوشته اثری هست که شما می‌نویسید با یه هدف خاص و ادامه‌اش می‌دید، یک یا چند پارت متن که در اون در مورد احساسات، اتفاق‌ها و حس بینشون صحبت می‌شه، مثلا یه مجموعه دلنوشته که در اون نویسنده احساسات خودش رو در مورد دوره‌ای که با یک نفر در ارتباط بوده می‌نویسه، یا احساساتی که در طول یه غم بزرگ براش پیش اومده رو بیان می‌کنه و حتی شاید نظرات و عقایدش رو بگه. ممکنه یه شخصیت‌پردازی کوچیک بین پارت‌ها باشه؛ اما تمرکز روی بیان چیزهایی هست که بتونه حس رو منتقل کنه یا یه پیام داشته باشه.
اما داستانک با این که شباهت‌های زیادی با دلنوشته داره، تفاوت های بنیادین و اساسی داره. اصلی‌ترین تفاوت هم اینه که داستانک مثل یه رمان عمل می‌کنه که کوتاه شده، هدف، شخصیت‌پردازی، فضاسازی و... داره، یه روند با تعلیق رو پیش می‌بره و بر خلاف دلنوشته، محدودیتی توی موضوعش نداره، می‌تونه احساسات رو بیان کنه یا یک داستان فانتزی. تا اینجا رو متوجه شدین؟

بله متوجه شدم

مورد دوم شخصیت‌پردازی هست. دلنوشته‌ها لزوما نیاز به شخصیت‌پردازی عمیق ندارن، بعضی از اون‌ها شخصیت هم ممکنه نداشته باشن؛ چون همونطور که گفته شد تمرکز بیشتر روی موضوعه. داستانک با توجه به اینکه یک روند تعلیق‌دار رو طی می‌کنه شخصیت‌پردازی هم داره؛ اما نوع شخصیت‌پردازی متفاوته. توی رمان‌ها ما اطلاعات زیادی از شخصیت‌ها به دست میاریم و لزوما همه چیز در پارت‌های اولیه بهمون گفته نمی‌شه؛ ولی داستانک چون کوتاه هست و باید داستان رو طوری پیش ببره که یک ایده کلی و اطلاعات کافی به ما بده، شخصیت‌پردازی خیلی ظریف و سریع انجام میشه. برای مثال داخل رمان ما ممکنه تا پارت‌های پنجم یا ششم فقط چیزهایی رو ببینیم که اطلاعات کوچیکی رو به ما ارائه بدن، مثلا ممکنه بفهمیم شحصیت اسمش چیه، چند سالشه، شغلش چیه و اطلاعاتی مثل این؛ ولی در داستانک چون داستان سریع پیش می‌ره، در اوایل داستان باید بدونیم که هدف شخصیت از بودن در داستان چیه و اگر اطلاعاتی هست که قراره بهمون کمک کنه در مورد شخصیت باید در داستان آورده بشه؛ موارد خیلی ساده به صورت مستقیم و موارد مهم در داستان به صورت غیر مستقیم. مشکلی ندارید؟

عقب
بالا پایین