نقد دلنوشته [ کویر ]
نقد کلی دلنوشته:
دلنگار در بعضی پارتها نگاهی متفاوت به درد و بیماری کرونا داشته و دیدگاهی که نسبت به عشق به نگارش درآورده متفاوت بوده و انسان را ذاتا تنها پنداشته.
فضای خاص و تلخی بر نوشتهی شما حاکم است و متنی که اول نوشتهی خود آوردهاید، حس خوبی و همواره غمگینی را به خواننده القا میکند. ژانری که انتخاب کردهاید نیز درست است و غم و تنهایی در تمام پارتها مشاهده میشود.
نقد نام دلنوشته:
نام دلنوشته با فضای آن هماهنگی دارد. کویر مکانی پنداشته شده که هیچ نجات دهندهای وجود ندارد و نام هوشمندانهای برای به رخ کشیدن تنهایی و ناامیدی دلنگار بوده.
نقد مقدمه:
مقدمه با نام دلنوشته هماهنگی لازم را دارد.
مقدمه با موضوع و فضای کلی نوشتهی شما هم خوانی لازم را دارد و همان حس درد و رنج را القا میکند.
من یک وادی بی آبم،
[این قست میتواند اشاره به این موضوع داشته باشد که دلنگار از شدت اندوه فزونباری که در دلنوشته جای داده، دلنوشته را به شهری ویران و بیآب تشبیه کرده.]
شوره زارم،
بی حاصلم،
[ناامیدی! غم! کلافگی! تمام احساسات اینچنینی در این دو خط نهفته و تاثیرگذار بوده.]
در بطن من به دنبال نبات نباشید.
[دلنگار در این بند به این موضوع اشاره داشته که دیگر به دنبال حال خوب من نباشید! همانند کویر که کسی در آن به دنبال گیاهان رنگارنگ و زیبا نمیگردد.]
نقد جلد:
جلد دختری در کویر را نشان میدهد که رو به خورشید ایستاده. عکس جلد با ژانر همخوانی ندارد! دختری که آزادانه روبه خورشید ایستاده، با متون دلنگار که همه چیز را پوچ و ناامیدانه پنداشته تضاد دارد.
نقد ساختمان کلی دلنوشته:
ساختمان کلی دلنوشته درست است و چون هر متن موضوعی جداگانه دارد، مشکلی نیست که موضوعات با هم مرتبط نباشند. دلنوشته به زبان ادبی نوشته شده و دلنگار به درستی عمل کرده.
نقد از نظر آرایه:
نوشتهی شما از نظر آرایه وضعیت درستی دارد. آرایههایی مثل تشبیه، تشخیص و در معدود جاهایی کنایه به چشم میخورد. به خوبی به داستانهای رستم و سهراب و حتی آیدا و شاملو اشاره کردهاید. این اشارات و آرایهها برای خوانندهای که با این افراد و داستانها آشنایی دارد جذاب و خواندنی است.
نقد از نظر نگارشی:
"سالهاست که ما درگیر ویروس عشق هستیم"
بعد از این جمله چند تا جمله را با کلمهی "از زمانی که" شروع کردید اما در پایان این جملات علامت نگارشی نگذاشتهاید. میتوانید از علامت ویرگول استفاده کنید.
چند نکته به دلنگار:
به نظرم دلنوشتهی شما حال و هوای جذاب و البته تلخی دارد؛ که حال و روز خیلی از مردم در این روزهاست. خیلی خوب است که به نکات و دغدغههای پیرامون خود توجه دارید.
تنها نکته قابل ذکر:
1_ جلد تعویض شود.
2_ علائم نگارشی مذکور ویرایش شود.