آموزش منظره دید (مقاله‌ای جامع و پیشنهادی) | انجمن کافه نویسندگان

انتخاب زاویه دید اولین انتخاب مهمی است که نویسنده باید قبل از نگارش داستان درمورد آن تصمیم‌گیری کند. این تصمیمی است که تقریبا تمام جنبه‌های داستان نویسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برای بیان یک داستان تاثیرگذار شما می‌توانید انواع زاویه دید را انتخاب کنید ولی همه آن‌ها برای داستان شما مناسب نیستند.

در این مثاله من به انواع زاویه دید در داستان می پردازم و مثال‌هایی می‌آورم تا آن‌ها را بهتر متوجه شوید. در آخر به جواب این سوال می رسید: چه زاویه دیدی برای داستان انتخاب کنم؟

آخرین ویرایش توسط مدیر:

زاویه دید چیست؟

زاویه دید بیانگر این است که چه کسی داستان را نقل می‌کند و اطلاعات چگونه به دست مخاطب می‌رسد. انواع زاویه دید:

• زاویه دید اول شخص از نقطه نظر ضمایر من و ما نقل می‌شود
  • زاویه دید دوم شخص از نقطه نظر ضمیر تو یا شما بیان می‌شود
  • زاویه دید سوم شخص از ضمایر او و آن‌ها استفاده می‌کند

آخرین ویرایش توسط مدیر:

چرا زاویه دید مهم است؟

در کلاس های داستان نویسی معمولا زاویه دید جزء اولین موضوعاتی است که به داستان نویس ها آموزش داده می شود. دلیلش هم مشخص است: تا وقتی که ندانیم داستان دارد از زبان چه کسی روایت می شود نمی توانیم به خود داستان توجه کنیم. جدا از این زاویه دید جزء یکی از مهمترین قسمت های عناصر داستان است.

همچنین رایج بودن برخی زوایای دید در یک نوع ژانر هیچوقت بی‌دلیل نیست. مثلا رمان‌های کاراگاهی به ندرت از زاویه دید دانای کل بیان می‌شوند چون تمام جذابیت این رمان‌ها به این است که سعی کنید همراه نقش اصلی راز داستان را کشف کنید. رمان‌های بزرگسالان اغلب از زاویه دید اول شخص بیان می‌شوند: این زاویه دید کمک می‌کند خودتان را جای شخصیت اصلی بگذارید.

انواع پرطرفدار زاویه دید در داستان عبارت است از:

داستان بزرگسال جوان: بیشتر اول شخص و تا حدودی سوم شخص محدود

حماسه: سوم شخص دانای کل یا محدود

رمزآلود و هیجان‌انگیز: سوم شخص محدود

رمانتیک: اول شخص و سوم شخص محدود

آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین