•|• بسم الله الرحمن الرحیم •|•
باعرض سلام.
باتشکر از نقد پذیری شما نویسندهی عزیز.
لازم به ذکر است که:
√ پس از نقد، روی دلنوشته شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به حرفها و راهنماییهای منتقد، با درخواستهای نقد بعدی شما، موافقت نخواهد شد!
√ نقدها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبیست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی ِ منتقد، نگرانی نداشته باشید.
√ نقدپذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید. چرا که تمام تلـاش ما در جهت پیشرفت نویسندههاست.
√ از ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری کنید.
? نقد کلی دلنوشته: با دلنوشتهای روبه رو بودیم که دلنگار از درک نکردن و نفهمیدن دردهایش سخن میگفت، دلنوشتهای غمآلود دلنگار باید ژانر تراژدی راهم به دلنوشته اضافه کند چرا که دلنوشته بیشتر شباهت به یک دلنوشتهی تراژدی و درام را دارد.
اوایل خواندن دلنوشته لذ*ت بخش بود اما دلنگار بارها و بارها از کلمات و آرایههای تکراری استفاده کرده و این کار باعث شده دلنوشته یک نواخت شود و خواننده را زده کند. دلنگار باید بعضی از کلمات و آرایههای موجود در دلنوشته را تغییر دهد تا دلنوشته از قالب یک نواختی و تکراری بودن در آید.
?نقد نام دلنوشته: نام دلنوشته مطلوب بود و با مقدمه و پارتهای دلنوشته هماهنگ بود...اما دلنگار میتوانست یک نام زیباتر و پیچیده برای دلنوشته خود انتخاب کند. چرا که با خواندن نام به مفهوم اصلی دلنوشته میتوان رسید! و بهتره نامی خارج از کلیشه و ... انتخاب کنیدو با خواندن چندتا از پارتهای دلنوشته خواننده ممکن از دلنوشته زده شود و دیگر ادامهاش ندهد. کسی نمیفهمد ساده و زیباست اما دلنگار باید کمتر در پارتهای دلنوشته از نامش استفاده کند مدام استفاده کردن از نام دلنوشته تنها باعث پوچ و بی معنی شدن نامش میشود ممکن است تازهگیاش را از دست بدهد و تکراری شود.
?نقد مقدمه: مقدمهی دلنوشته با نام دلنوشته هماهنگ بود این یک پوئن مثبت به حساب میآید برایش. مقدمهی زیبایی دلنگار نوشته بود اما بازهم دلنگار با استفادهی بیش از حد از کلمهی نمیفهمد از زیبایی مقدمه کم کرده بود دلنگار باید از آرایههای بهتری برای مقدمه استفاده میکرد و مدام در مقدمه نمینوشت نمیفهمد و نمیفهمند. و یکی از ایرادهای دیگر مقدمه طولانی بودنش است. دلنگار میتواند آرایهها و کلمات تکراری مقدمه را ویرایش کند و مقدمهی کوتاه تر و زیبایی برای دلنوشتهی خود بنویسد.
? نقد جلد: اثر فاقد جلد میباشد!
دلنگار باید بعد از اتمام ده پست برای دلنوشتهی خود درخواست جلد دهد.
? نقد از نظر ساختمان نوشته:
کلمات قوی نبودن و باید دلنگار دایره لغاتش رو افزایش بدهد.
?نقد از نظر آرایه : آرایههای موجود در دلنوشته بسیار کم بود و دلنگار میتواند با آرایههای بیشتری زینت ببخشد به دلنوشته.
و آرایههای تکراری در دلنوشته را ویرایش یا پاک کند؛
مثال:
پارت چهارم:
و چرا کسی نمیفهمد که این آدمها چقدر من را تحقیر میکنند، و من چقدر دلشکستهام در برابر سایههای سیاهِ زندگیم...
در پارت چهار دلنوشته این آرایهها موجود بود همچنین در پارت نه دلنوشته هم از همان آرایه ها استفده شده است:
و کسی نمیفهمد که من همانم، عوض نشدم بلکه حقیر شدم؛ در برابر چه؟
و همچنین در پارت دوازده دلنوشته این آرایهها و کلمات تکرار شدند :
پارت دوازده.
و چرا کسی نمیفهمد من میخواهم بروم در اعماق دریاها و با ماهیها زندگی کنم،
از لحاظ معنایی در آخر به هم مرتبط میشوند و دلنگار میتوانست با به کارگیری آرایه زینت بخش دیگری پارت ها از حالت شباهتی که ایجاد شده خارج کند.
?نقد از نظر نگارشی: دلنگار نیم فاصله را رعایت نکرده بود مثال:
آنها✅
آنها❌
چهقدر❌
چقدر✅
زندگیم❌
زندگیام✅
و بعضی از جاهای دلنوشته نیاز به ویرگول نداشت اما دلنگار از آن استفاده کرده بود مثال:
و پروردگارا، دلم تنگ آن روزهایی است که هرچند لبخندها مصلحتی بود،( در اینجا ویرگول را از کنار بود پاک کند و از ؛ این استفاده کند) اما بود.
?نکات کلیدی برای دلنگار:
1_ دلنگار باید از آرایههای بیشتری استفاده کند.
2_برای جلد اثر خود سریعاً اقدام کند.
3_ اعلائم نگارشی و نیم فاصله را رعایت کند.
4 _ از کلمات قوی و پرمفهوم تری بهری گیرید.
5_ مقدمهی دلنوشته را ویرایش کند.
6_ کمتر کلمات را تکرار کند.