•|• بسم الله الرحمن الرحیم •|•
باعرض سلام.
باتشکر از نقد پذیری شما نویسندهی عزیز.
لازم به ذکر است که:
✓ پس از نقد، روی دلنوشته شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به حرفها و راهنماییهای منتقد، با درخواستهای نقد بعدی شما، موافقت نخواهد شد!
✓ نقدها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبیست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی ِ منتقد، نگرانی نداشته باشید.
✓ نقدپذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید. چرا که تمام تلـاش ما در جهت پیشرفت نویسندههاست.
✓ از ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری کنید.
نقد کلی دلنوشته: فضای دلنوشته فضایی تراژدی بود و ژانر درست انتخاب شده بود لیک ژانر «درام» باید حذف گردد و همان ژانر «تراژدی» به تنهایی باشد چون ژانر «درام» برای ژانر گذاری روی فیلم و سریال انجام میگردد و تراژدی برای اثرات دست نویس. دلنوشته سخن از سکوت و حرفهایی که در قعر وجود نویسنده مانده بودند میزد و دلنگار در فضا سازی غم موفق بود.
نقد نام دلنوشته: نام دلنوشته کوتاه، مختصر و مناسب است. نام کاملا به محتوای دلنوشته میآید و خواننده را در نگاه اول با دلنوشته آشنا میسازد معنی کلمه (هیس) یعنی سکوت که کاملا به دلنشوته میآید. و مناسب است.
نقد مقدمه اثر: مقدمهی اثر بسیار مناسب بود و دژاووی پارتهای بعد را داشت. دلنگار اول به قلبی که با اون لج کرده اشاره کرده است (قلبم با من لج کرده است) و بعد سخن از رخصتی که قلبش به او نمیدهد زده (نمیگذارد حرفهایش را به کسی بگوییم) و بعد به زبان قلبش اشاره کرده و با سخنان قلبش جملات قبل را توجیه کرده ( او میگوید: مرا شکستهاند، اینبار هم خواهند شکست.
در دلم حرفهایی به خواب رفتهاند، که روزی در انتظار شکوفه زدن بودند... .)
نقد جلد: جلد مناسب با نام و محتوای اثر بود. جلد تصویر دختری بود که گویی به سکوت اشاره میکند و رنگ مشکی جلد فضای تلخ و تراژدی اثر را بازگو میکرد.
نقد از نظر ساختمانی: فضا فضای غم و اندوه بود و دلنگار این فضا را در همهی پارتها رعایت کرده بود. لیک اوایل دلنوشته به سکوت پرداخته بود[هیس
مبادا بغضت بشکند!
بدان که اگر این اشکها سرازیر شود تو در سیل غم هایت غرق خواهی شد، مگر نمیدانی که در این شهر کسی غمخوار و پشتیبان تو نیست؟
اَبله!
اشکهایت چیزی جز پشیمانی نخواهد داشت؛
هیس
صدایت را نشنوم... .] اما در اواسط پارتی بی ربط چون[هنگامی که به آیندهام می اندیشم لبخندی صورتم را پر میکند و اشکی هم سرازیر میشود؛
چه میدانم زندگی بینقص نخواهد بود، در کنار شادی غم هم هست ولی من باز هم زندگی را دوست دارم، کاش او هم مرا دوست داشت!]دلنگار با بهره گرفتن از کلمات و ذهنیت امیدبخشی به سراغ یه عشق نافرجام رفته تمامی پارتها باید در یک موضوع نوشته. بعضی از پارتها انگیزشی بودند[گاهی میایستم و به گذشتهام نگاهی میاندازم، سپس نجوای درونم زمزمه میکند که نایست آنجا چیزی برای تو نیست، به رو به رو خیره شو؛
او مرا به جلو میراند و نمیگذارد تسلیم گذشتهام شوم و از رویاهایم باز بمانم.] از این نظر دلنگار حتما باید تمامی پارتها را با یک موضوع بنویسد.
نقد آرایهها: دلنوشته زبانی ادبی داشت و دلنگار در کنار این از کلماتی آسون و قابل درک استفاده کرده بود. آرایههایی چون (تکرار، قافیه، تشبیه، جان بخشی) توی دلنشوته دیده میشد و مناسب و بهجا بود. آرایهها ساده به نصبت کم بودن و دلنکار باید برای جذابیت بیشتر دلنوشته از آرایههای بیشتر و متنوعتری استفاده کند.
نقد از نظر نگارشی: دلنوشته از نظر نگارشی بسیار ضعیف بود و ایراداتی تکراری و گسترده در دلنوشته دیده میشد. ایراداتی چون (نیمفاصله، شکسته نویسی، و...)
ذکر نکاتی به دلنگار:
[حرف هایش]❌ [حرفهایش]✅
[میشنوم]❌[میشنوم]✅
[فریاد زد ... .]❌ [فریاد زد... .]✅
[مگر راهی جز سکوت هم میماند!]❌ مگر راهی جز سکوت هم میماند؟]✅
[هیس... .
مگر نشنیده ای که میگویند...]❌
[هیس...
مگر نشنیدهای که میگویند...]✅
[نشنیده ای]❌[نشنیدهای]✅
[مگر نشنیده ای که میگویند هرکس که فریاد شادی بزند دهانش را با مُهر اندوه خواهند بست؛]❌
[مگر نشنیده ای که میگویند هرکس که فریاد شادی بزند دهانش را با مُهر اندوه خواهند بست؟]✅
[آنها چه میدانند از زبانی که آتش گرفت و سوخت بس که حرف های تند و تیز را خورد و با لبخند جلویش را گرفت... .]❌
[آنها چه میدانند از زبانی که آتش گرفت و سوخت بس که حرف های تند و تیز را خورد و با لبخند جلویش را گرفت؟]
[حرف های]❌[حرفهای]✅
[خورد شو]❌[خوردشو]✅
[رها شدهام... .
رها شدهام در افکار خودم،
و...]❌
[رها شدهام...
رها شدهام در افکار خودم،
و...]✅
[خواب های]❌[خوابهای]✅
[بی دوست]❌[بیدوست]✅
[گذشته ات]❌[گذشتهات]✅
برخوردار❌برخورددار✅
[برخورددار است... .]❌[برخورددار.]✅
تعدادی اندک... .❌ تعدادی اندک!✅
ذهن هایی❌ ذهنهایی✅
بروز رسانی❌ به روزرسانی✅
چه بگویم.❌چه بگویم؟✅
میداند❌میداند✅
بسیار هست❌ بسیار است✅
(پارت پانزده خیلی کوتاهه لطفا رسیدگی بشه)
[هیس
مبدا بغضت بشکند!]❌
[هیس،
مبدا بغضت بشکند!]✅
غم هایت❌ غمهایت✅
[هیس
صدایت را نشونم... .]❌
[هیس،
صدایت را نشونم... .]✅
می اندیشم ❌میاندیشم✅
خیره شو❌ خیرهشو✅
آنها از درد من چه میدانند!❌ آنها از درد من چه میدانند؟✅
آدم هایی❌ آدمهایی✅
سخت تر❌ سختتر✅
گفتند: فریاد...❌ گفتند: فریاد!✅
بی عفت❌ بیعفت✅
قلب خویش... .❌ قلب خویش.✅
ذکر چند نکته به دلنگار:
1- ایرادات نگارشی ویرایش شود
2- پارتها از نظر ساحتمانی و موضوع ویرایش شوند.
3- پارت 15 کمی طولانیتر شود.
4- آرایههای بیشتری به دلنوشته اضافه شود.
قلمتون سبز و استوار خسته نباشید نویسندهی عزیز اگر در رابطه با ویرایش مشکلی براتون پیش اومد با من خصوصی بزنید تا راهنماییتون کنم. در آخر تگ پیشنهادی منتقد برای این اثر «محبوب» میباشد.