پایان نقدوبررسی نقد دلنوشته اختناق | سارا مرتضوی کاربر انجمن کافه نویسندگان

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
•|• بسم الله الرحمن الرحیم •|•
با عرض سلام.
با تشکر از نقد پذیری شما نویسنده‌ی عزیز.

لازم به ذکر است:

✓ پس از نقد، روی دلنوشته شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به حرف‌ها و راهنمایی‌های متنقد، با درخواست‌های بعدی شما، موافقت نخواهد شد!
✓ نقد‌ها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبی‌ست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی‌های منتقد، نگرانی نداشته باشید.
✓ نقد‌پذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید. چرا که تمام تلاش ما در جهت پیشرفت نویسنده‌هاست.
✓ ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری کنید.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
به نام خدا

نقد دلنوشته اختناق

نقد کلی دلنوشته: دلنوشته اختناق دلنوشته‌ای است که دلنگار در آن از درک نکردن و نفهمیدن دردهایش سخن گفته و کلمه‌ی اختناق به معنی خفه شدن است، دلنگار خیلی خوب توانسته این خفه شدن را به زندگی روزمره ربط بدهد، ژانر دلنوشته با پارت‌ها و مقدمه همخوانی داشت.

نقد نام دلنوشته: نام دلنوشته همان‌طور که گفته شد به معنای خفه شدن است، نام کلیشه‌ای نبود، بر حد نیاز از آن استفاده شده بود و دلنگار به خوبی موضوع را درک کرده و پارت‌ها را نوشته بود.

نقد مقدمه: مقدمه زیبا ولی بسیار کوتاه بود، دلنگار می‌توانستند از آرایه‌های بیشتری استفاده کنند، و همچنین اشکالاتی در مقدمه دیده می‌شد.( در قسمت نقد علائم نگارشی ذکر خواهد شد)

نقد جلد: دلنوشته فاقد جلد می‌باشد! دلنگار می‌بایستی بعد از ۱٠ پارت درخواست جلد می‌دادند.

نقد ساختمان دلنوشته: جمله بندی‌ها صحیح بود و فقط دیده می‌شد که در بعضی پارت‌ها افعال درست نوشته نشده بودند:

ناپیدان❌
ناپیدا هستند✔️

و همچنین کلماتی که در دلنوشته به کار آمده بود بسیار ساده بودند و نویسنده باید دایره لغات وی را افزایش دهد؛ پارگراف بندی‌ها غلط می‌باشد چرا که دلنگار کل دلنوشته را به صورت شعر نوشته! و همچنین در بعضی از پارت‌ها دلنگار هم از لحن ادبی و هم محاوره استفاده شده که این غلط است.

نقد از آرایه‌ها: آرایه‌های دلنوشته بسیار کم بود، نویسنده می‌توانستند از آرایه‌های بیشتری برای زیباتر کردن دلنوشته استفاده کنند.

نقد علائم نگارشی: علائم نگارشی که دلنگار استفاده کرده بود بسیار کم و در بعضی پارت‌ها غلط می‌باشد:

از چه بگویم وقتی اختناق شدم.
خسته‌‌ام و سر به مهر دارم
یاوه‌گویی هایشان مرا از پا در آورده
اما
من هنوز خفه‌ام❌

از چه بگویم وقتی اختناق شدم! خسته‌ام و سر به مهر دارم،
یاوه‌گویی هایشان مرا از پا در آورده اما؛ من هنوز خفه‌ام.✔️

مرگم تدریجی‌ست
چه فکر می‌کردیم و چه شد!
صبرم تمام است،
دارد سرریز می‌کند
دارد به پایان می‌رسد
کو آن دختر شاد که می‌گفتند!

مرگم تدریجی‌ست،
چه فکر می‌کردیم و چه شد!
صبرم تمام است؛

دارد سرازیر می‌شود،
دارد به پایان می‌رسد،
کو آن دختر شاد که می‌گفتند؟

دوست دارم دو لنگ دراز کنم
سر بر پشتی با طرح خانم بگذارم
همچون کودک مظلوم با آسودگی چشم بر هم زنم و بخوابم❌

دوست دارم دو لنگ دراز کنم، سر بر پشتی با طرح خانم بگذارم و همچون کودکی مظلوم، با آسودگی چشم بر هم زنم و بخوابم.✔️

و همچنین دیده می‌شد که نیم فاصله و درست نویسی رعایت نشده بود:

مانده هایشان❌
مانده‌هایشان✔️

دندانهای❌
دندان‌های✔️

می‌اید❌
می‌آید✔️

زنانی❌
زمانی✔️

امیدوار زود باشد❌
امیدوارم زود باشد✔️

خسته ام❌
خسته‌ام✔️

میزدم❌
می‌زدم✔️

اینکه❌
این‌که✔️

میکشند❌
می‌کشند✔️

صرافا❌
صرفاً✔️

میدن❌
می‌دن✔️

نکاتی برای دلنگار:
۱- مقدمه را طولانی‌تر کنید
۲- هرچه زودتر برای جلد خود اقدام کنید
۳- از آرایه‌های بیشتری استفاده کنید
۴- علائم نگارشی و درست نویسی را رعایت کنید
۵- نیم فاصله را رعایت کنید

نویسنده: @سارا مرتضوی
منتقد: @diana.zam

آخرین ویرایش توسط مدیر:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین