پایان نقدوبررسی نقد و برسی اپیزود طلوعین | ترمه کاربر انجمن کافه نویسندگان

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع مَـهـوا
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

•|• بسم الله الرحمن الرحیم •|•
باعرض سلام.
باتشکر از نقد پذیری شما نویسنده‌ی عزیز.
لازم به ذکر است که:
√ پس از نقد، روی اپیزود شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به حرف‌ها و راهنمایی‌های منتقد، با درخواست‌های نقد بعدی شما، موافقت نخواهد شد!
√ نقدها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبی‌ست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی ِ منتقد، نگرانی‌ نداشته باشید.
√ نقدپذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید. چرا که تمام تلـاش ما در جهت پیشرفت نویسنده‌هاست.
√ از ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری کنید.

لینک:

آخرین ویرایش توسط مدیر:

مَـهـوا

مدیر بازنشسته
نویسنده رسمی ادبیات
مدیر بازنشسته
فرشته زمینی
5,841
پسندها
پسندها
6,469
امتیازها
امتیازها
293
سکه
113

???اپیزود???

?حسبی الله?

?نقد موضوع و ایده : با اپیزودی روبه رو بودیم که دختری از نبودن و نداشتن معشوقش سخن می‌گفت.
موضوع جدیدی نبود، اما دلنگار به خوبی حس و حالش را به قلم کشیده و احساساتش را در میان گذاشته.

?نقد نام اثر: نام اثر سلیقه ای می باشد و دلنگار میتواند هر نامی برای اثر خود انتخاب کند اما باید تمام سعی خود را در کلیشه ای نبودن نام و همخوانی نام با اثر خود به کار گیرد. نویسنده در انتخاب نام اپیزود به خوبی عمل کرده و یک نام خلاقانه و زیبا را انتخاب کرده است.
طلوعین به دو طلوع خورشید گفته می‌شود. یک طلوع موقعِ اذان صبح و دو طلوع خورشید و نمایان شدن روز. نویسنده از حس و حالش بین این دوطلوع سخن می‌گوید و باید در مقدمه‌ی اثر خود به نامش اشاره‌ای داشته باشد.

?نقد جلد اثر : جلد دلنوشته به خوبی با ژانر تراژدی و موضوع هماهنگ بوده است. دخترک در تصویر همان دخترک ل*ب پنجره بوده است که دلنگار از در اپیزود به او پرداخته بود.
رنگ تصویر هم با ژانر و موضوع مطابقت دارد.

?نقد لحن نویسنده : لحن نویسنده محاوره‌ای بوده که باعث ارتباط بیشتر با مخاطب شده و کاملا درست است.

?نقد ساختمان نوشته : دلنگار تمامی پارت های اپیزود را محاوره ای نوشته و از زبان دخترک سخن میگوید اما در اپیزود ششم از زبان شخص سوم روایت شده است.
و جملات در بعضی از پارت‌ها ادبی بودند.
مثال:
اپیزود ششم؛
عطری از او جا مونده بود،
در اینجا دلنگار باید( اون) رو جایگزین( او) کند.
در اپیزود پنجم دلنگار باید از کلمه‌ی بهتری استفاده کند.
❌دلم پوکید
مثال:
- از دست رفته.

?نقد علائم نگارشی : اعلام نگارشی به خوبی رعایت شده است اما در بعضی از پارت‌ها اشتباه تایپی و رعایت نشدن نیم فاصله وجود دارد مثال:
اپیزود اول:
❌کردم منِ خودم رک پیدا کنم،
✅ کردم من خودم رو پیدا کنم،
اپیزود دوم رعایت نشدن نیم فاصله:
❌نمی خواست
✅نمی‌خواست
اپیزود دوم. لحن اپیزود محاوره‌ای بوده و دلنگار در این قسمت از اپیزود نباید( را) بجای (رو) بنویسد.
استفاده از کلمه دیگر در لحن محاوره‌ای اشتباه است و دلنگار باید (دیگه)رو جایگزین(دیگر ) کند.
❌که کم نیاره تا بازی را بارِ دیگر نبازه.
✅که کم نیاره تا بازی رو بار دیگه نبازه.
در اپیزود سوم شکسته نویسی و رعایت نکردن نیم فاصله وجود دارد.
❌جز اینکه دوستش داشتم براش چکار...
✅ جز این‌که دوستش داشتم براش چیکار...
اپیزود سوم.
❌همین طور
✅ همین‌طور
❌می‌ره
✅میره
?هدف و کاربرد محتوا : هدف اپیزود سخن گفتن از نبود معشوقش بود، دلنگار هدف جدیدی را انتخاب نکرده، نبودن مع*شوق و نداشتن او کلیشه‌ای شده است. دلنگار باید یک هدف زیباتری را برای نوشتن اپیزود خود انتخاب میکرد.
نویسنده در نوشتن این موضوع خوب عمل کرده و همین یک پوئن مثبت به حساب میاد.

?نکات کلیدی برای نویسنده :
۱_ رعایت کردن نیم فاصله و اشتباه تایپی و شکسته نویسی.
۲_ ساختمان اپیزود را یک پارچه کند و ادبی و محاوره‌ای را یک‌جا در اپیزود استفاده نکند.
۳_ در انتخاب ایده خلاقیت به خرج دهد.

منتقد: @ROwZa.AR
نویسنده: @ترمـه

آخرین ویرایش توسط مدیر:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین