ذکر روز جمعه: اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ؛ خدایا بر محمد و آل محمد درود فرست و در فرج ایشان تعجیل فرما.
ذکر روز جمعه به اسم امام زمان است و در کنار این ذکر میتوانید در روز جمعه زیارت امام زمان را نیز بخوانید. خواندن ذکر روز جمعه باعث عزیزتر شدن میشود.مشاهده فایلپیوست 298791
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگى است؛ به نام خدا که کلمه پناهجویان و گفتار پرهیزگاران است و پناه میبرم به خدای بلندمرتبه از ستم ستمگران و نیرنگ حسودان و سرکشی ظالمان و او را میستایم، ستایشی برتر از ستایش ستایشگران، خدایا! تویی یگانه بیانباز و پادشاه علی الاطلاق، در فرمانرواییات مخالفت نشوی و در پادشاهیات هماوردی نداری، از تو میخواهم که بر بنده و فرستادهات محمد درود فرستی و سپاس نعمتهایت را چنان قسمت من کن که مرا به کمال خشنودیات نائل گرداند؛
و به برکت عنایت خویش بر طاعت و مداومت عبادت خود و شایستگی پاداشت یاری نمایی و تا زندهام به بازداشتن از گناهانت بر من مهر ورزی و تا پایان عمر بر انجام آنچه بهرهام رساند توفیقم دهی و به کتاب خود (قرآن) برای پذیرش حق، سینهام را فراخ گردانی و بار گناهانم را با تلاوتش از نامه اعمالم فروریزی و در دین و جانم به من سلامت بخشی و کسانی که به آنها انس گرفتهام از من وحشتزده نکنی و در باقیمانده عمر احسانت را بر من تمام نمایی، چنانکه در گذشته عمرم بر من احسان نمودی، ای مهربانترین مهربانان.
روز یک شنبه مانند روزهای دیگر هفته دارای آداب و اعمال و دعاهای مستحبی است که انجام آنها آثار پرخیر و برکتی دارد. روز یک شنبه به نام مبارک امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله نامگذاری شده است و هر یک زیارت مخصوصی دارند که خواندن آنها در این روز سفارش شده است.
روز دوشنبه مختص امام حسن و امام حسین علیهم السلام است. براساس روایتی که صقربن ابی دلف [۶] از امام هادی علیه السلام نقل کرده است حضرت درتفسیر حدیثی از پیامبر صلوات الله که فرموده « لاتعادوا الایام فتعادیکم » با روزها دشمنی مکنید که روزها با شما دشمنی خواهند کرد، روزها را کنایه از پیامبر و خاندان معصومش دانست و فرمود: الایام نحن ما قامت السماوات والارض و ضمن اختصاص دادن هر روز به تعدادی از چهارده معصوم دوشنبه را به حسنین اختصاص داد. [۷] از این رو زیارت امام حسن [۸] و زیارت امام حسین علیهم السلام [۹] در روز دوشنبه سفارش شده است.
زیارت امام زین العابدین، امام محمد باقر و امام جعفر صادق (ع) با معنی
همانطور که اشاره کردیم روز سه شنبه به نام امامان معصوم زین العابدین، امام محمد باقر و امام جعفر صادق (ع) گفته میشود که زیارت مخصوص ایشان به شرح زیر است:
سلام بر شماای خزانهداران علم خدا، سلام بر شماای مفسران وحی خدا، سلام برشماای پیشوایان هدایت، سلام بر شماای نشانههای پارسایی، سلام بر شماای فرزندان رسول خدا، من به حق شما دانا و به موقعیت شما بینایم و با دشمنانتان دشمن و با دوستانتان دوستم، پدر و مادرم فدایتان، درودهای خدا بر شما باد. خدایا! من دوست دارم آخرین اینان را چنانکه دوست داشتم اولینشان را و از هر صفبندی در برابر ایشان بیزاری میجویم و به جبت و طاغوت و لات و عُزّی [بتان روزگار جاهلیت] کفر میورزم، ای سروران من، درودهای خدا و رحمت و برکاتش بر شما باد، سلام بر توای سرور عابدان و زبده جانشینان، سلام بر توای شکافندهی دانش پیامبران، سلام بر توای راستگوی پذیرفته شده در گفتار و کردار،ای سروران من، امروز روز سهشنبه روز شماست و من در این روز میهمان شما و پناهنده به شمایم، پذیرای من باشید و پناهم دهید، به حق مقام خدا نزد شما و اهلبیت پاکیزه و پاکتان.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَ اللَّیْلَ لِبَاساً وَ النَّوْمَ سُبَاتاً وَ جَعَلَ النَّهَارَ نُشُوراً به نام خدای بخشنده مهربان ستایش مخصوص خداست که شب را لباس و پوشش خلق قرار داد و خواب را قوت و آسایش مردم و روز را برای جنبش و کار
ای خدا تو سزاوار حمدی که مرا از خوابگاهم برانگیختی و اگر می خواستی خواب مرا ابدی قرار می دادی
حَمْداً دَائِماً لاَ یَنْقَطِعُ أَبَداً وَ لاَ یُحْصِی لَهُ الْخَلاَئِقُ عَدَداً
آن حمدی که دائم و پیوسته و بی حد و ابدی است و خلایق شمار آن نتوانند (و ندانند)
اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ أَنْ خَلَقْتَ فَسَوَّیْتَ وَ قَدَّرْتَ وَ قَضَیْتَ وَ أَمَتَّ وَ أَحْیَیْتَ
ای خدا ستایش تو را سزد که عالم را خلق کردی و نیکو آراستی و هر چیزی را حدی مقدر کردی و سرنوشتی مقرر فرمودی تو میراندی و زنده کردی
وَ أَمْرَضْتَ وَ شَفَیْتَ وَ عَافَیْتَ وَ أَبْلَیْتَ وَ عَلَی الْعَرْشِ اسْتَوَیْتَ وَ عَلَی الْمُلْکِ احْتَوَیْتَ
و بیمار کردی و شفا بخشیدی و سلامتی دادی و مبتلا ساختی تو بر کل عالم حاکمی و بر تمام ملک وجود متصرف و محیطی
أَدْعُوکَ دُعَاءَ مَنْ ضَعُفَتْ وَسِیلَتُهُ وَ انْقَطَعَتْ حِیلَتُهُای
خدا تو را به دعا می خوانم مانند کسی که وسیله او ضعیف شده و کارش به بیچارگی کشیده
وَ اقْتَرَبَ أَجَلُهُ وَ تَدَانَی فِی الدُّنْیَا أَمَلُهُ
و اجلش نزدیک گردیده و آرزویش در دنیا تدریجا اندک شده
وَ اشْتَدَّتْ إِلَی رَحْمَتِکَ فَاقَتُهُ وَ عَظُمَتْ لِتَفْرِیطِهِ حَسْرَتُهُ
و حاجتمندیش به رحمت و کرم تو بسیار شدت یافته و به سبب تقصیردر طاعت اندوه و حسرتش عظیم
وَ کَثُرَتْ زَلَّتُهُ وَ عَثْرَتُهُ وَ خَلُصَتْ لِوَجْهِکَ تَوْبَتُهُ
و لغزش و خطایش بسیار است و با توبه خالص به ذات بزرگوار تو روی آورده است
فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِیِّینَ وَ عَلَی أَهْلِ بَیْتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ
پس درود فرست بر محمد (ص) خاتم رسولانت و بر اهل بیت او که پاکان و پاکیزگان عالمند
وَ ارْزُقْنِی شَفَاعَةَ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ
و شفاعت محمد صلی الله علیه و آله را روزی من گردان
وَ لاَ تَحْرِمْنِی صُحْبَتَهُ إِنَّکَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ
و مرا از صحبت او محروم مگردان (و کرم فرما) که مهربانترین مهربانان عالم توی
اللَّهُمَّ اقْضِ لِی فِی الْأَرْبَعَاءِ أَرْبَعاً اجْعَلْ قُوَّتِی فِی طَاعَتِکَ وَ نَشَاطِی فِی عِبَادَتِکَ
بار خدایا در این روز چهار شنبه بر من چهار چیز مقرر فرما و مرا در طاعت خود نیرومند کن و در عبادتت با نشاط گردان
وَ رَغْبَتِی فِی ثَوَابِکَ وَ زُهْدِی فِیمَا یُوجِبُ لِی أَلِیمَ عِقَابِکَ إِنَّکَ لَطِیفٌ لِمَا تَشَاءُ و در هوایت راغب و مشتاق ساز و از آنچه موجب عذاب دردناک توست دور و بی رغبت فرما (و لطف کن) که تو را هر چه خواهی لطف و رحمت نامنتها است.
سپاس خدای را که شب تاریک را با قدرت خود برد، و روز روشن را به رحمتش آورد، و لباس پرفروغ آن را درحالی که قرین نعمتش بودم بر تن من کرد، خدایا! همچنان که مرا برای این روز نگاه داشتی برای امثال آن نیز پابرجا بدار، و بر پیامبر اسلام محمّد و خاندان او درود فرست، و مرا در این روز و شبها و روزهای دیگر به فاجعه انجام گناهان مبتلا مساز، خیر این روز و و خیر آنچه در آن است و خیر بعد از این روز را روزیام گردان، و شرّ این روز و شرّ آنچه در آن است و شرّ بعد از آن را از من دور ساز، خدایا! من با گردن نهادن به دین اسلام به سوی تو وسیله میجویم، و با حرمت نهادن به قرآن بر تو اعتماد میکنم، و به سبب دوستی محمّد، بنده برگزیدهات که (درود خدا بر او و خاندانش باد) نزد تو شفاعت میطلبم.
پس بار خدایا پیمانی که روا شدن حاجتم را به آن امید بستهام به حساب آور،ای مهربانترین مهربانان! بار خدایا در روز پنجشنبه پنج حاجت مرا برطرف نما، که آنها را جز کرم تو گنجایش و جز نعمتهای تو طاقت ندارد: سلامتی که با آن برای انجام طاعتت نیرو گیرم، و عبادتی که با آن سزاوار پاداش فراوان تو گردم، و گشایشی در حال من با روزی حلال، و اینکه به من با امن خویش در هنگامههای ترس امنیت دهی، و از هر غم و اندوه کوبنده در دژ استوار خویش پناهم دهی، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و چاره جوییام را بوسیله او شفیع سودمندی برایم در روز قیامت قرار ده، به یقین تو مهربانترین مهربانانی.