قفسه کتاب [ قفسه کتاب اختصاصی والِ خسته! ]

2,184
پسندها
پسندها
19,409
امتیازها
امتیازها
763
سکه
32,632
"هو المحبوب"

تا می‌توانید کتاب بخوانید و برقصید این دو نهایت شادی یک انسان است و به هیچکس آزاری نمی‌رساند... .

❇❇❇

کتاب‌هایی هستند که جایی در قلب ما را به خود اختصاص می‌دهند.
در این تاپیک شما یک عکس از کتاب محبوبتان و یا فایل صوتی از آن را قرار می‌دهید و احساساتتان را نسبت به آن می‌نویسید؛ یا حتی یک معرفی کوتاه از کتاب را در اختیار ما می‌گذارید.

این تاپیک قفسه کتاب اختصاصی @والِ خسته! می‌باشد، باقی کاربران اجازه‌ی ارسال مطلب در این تاپیک را ندارند.

••مدیریت تـــالار گــــ🎭ـــالری زنـــدگـــی••

b7b1-Screenshot-20260321-164507-Gallery.jpg

کتابِ اول؛
جزیره‌ی شاتر
به قلمِ: دنیس لهین
ترجمه‌ی: کوروش سلیم‌زاده
امتیازِ من: 4.8/5

ادوارد دانیلز، یه مارشالِ فدرال ایالتی امریکاست که به همراه چاک ایول برای پیدا کردن یه بیمار روانیِ خطرناک به جزیره‌ی شاتر فرستاده می‌شه. ریچل سولاندو، بیماریه که به طرز عجیبی گم شده. نه اثری از خودش باقی گذاشته و نه فرارش منطقی بوده اما این تنها ویژگیِ ترسناکِ تیمارستان "اشکلیف" نیست. توی این جزیره رازهایی وجود داره...

913d-shutterisland-lighthouse2-min-1080x459.jpg

من منتقد خوبی نیستم. حتی شاید خلاصه‌ای که نوشتم هم اونقدری که کتاب خوب روایت شده، نتونسته باشه کسی رو بهش جذب کنه اما سعی می‌کنم معرفیِ درستی از این داستان جذاب رو بهتون ارائه بدم :)

جزیره‌ی شاتر

این کتاب واقعا جز پنج کتابیه که بیش از همه بهشون علاقمندم. معما و کند و کاو‌های تاریخی و سیاسی و روانشناختی‌ای که توی متن کتاب جریان داره، تمام اون‌چیزیه که می‌تونه علاقمندان به این سبک‌ها رو به خودش جذب کنه.
متن کتاب کاملا روونه، چیزی که وقتی فیلمش رو دیدم نمی‌تونستم باور کنم نویسنده بتونه انقدر صریح و ساده روایت‌ها رو به هم بدوزه و صحنه‌ها رو نشون بده. از همه جهت با کتابی روبه‌رو هستین که جدا از داستان خوب، متن و شیوه‌ی نگارش نویسنده هم شما رو جذب می‌کنه! چیزی که به شخصه منو به این کتاب علاقمند کرد، دور از داستان جذابش، نحوه‌ی فلش‌بک زدن نویسنده به اتفاقات گذشته و گذشتن از صحنه‌ها و مکان‌های مختلف به شیوه‌هایی هنرمندانه بود. بدون اینکه در روان بودن کار خللی ایجاد کنه.
چرا با وجود ابن همه تعریف، نمره‌ی ۵ رو به کتاب ندادم؟ به دو علت؛ اول اینکه یادمه در اواسط کتاب اونقدری تعاریف و توصیفات زیاد و گسترده شده بود که به شخصه از روی صفحات سر سری می‌گذشتم تا بتونم به اصل داستان برسم. نمی‌تونم بگم این مورد کاملا یه نقصه چون به احتمالی، کسانی هستن که حوصله‌ی خوندن بیشتر و احتمالا وقت بیشتری از من داشتن و چه بسا حوصلله نداشتنِ من به حال روحی‌ام بر می‌گرده و لذا نتونستم از این مورد بگذرم. و دومین علت به خاطر پایانیه که به کتاب اعمال شده بود. به نظرم می‌تونست خیلی ماندگارتر روایت بشه و طوری باشه ‌که حداقل توی ذهن بمونه ولی خاطرم هست که خیلی ناگهانی به اتمام رسید.

به شدت پیشنهادش می‌کنم و امیدوارم از خوندنش لذت ببرید :)

آخرین ویرایش:
651b-IMG-20260321-165735-022.jpg

《جزیره‌ی شاتر》

از ماندگارترین دیالوگ‌هایی که رد و بدل شد برای من همین‌ گفت و گو بود.​

cw_1775410766_c55dc3e4.webp

کتابِ دوّم
سرود کریسمس
به قلمِ: چارلز دیکنز
ترجمه‌ی: وجیهه آیت‌اللهی
امتیاز من: 4.9/5

.●●.

سرود کریسمس از اون دست داستان‌هاییه که احتمالا در دوران کودکی اغلبمون شنیدیمش. اگه نشنیده باشید، به احتمال زیاد یکی از انیمیشن‌های اقتباسیش رو دیدین که همین نشون می‌ده کم و بیش با آقای "ابنیزر اسکروچ" پیر و خسیس آشنایی لازم رو دارین.

اسکروچ صاحب یه شرکته که به تازگی شریک و همکارش رو از دست داده. ابنیزر، مرد به شدت ثروتمند و دوبرابرِ اون خسیس و طمعکاره که هیچ‌کس توی شهر علاقه‌ای نداره باهاش صحبت کنه. اون اینقدر خودخواه و مغروره که حتی کریسمس رو هم کوچیک میشماره و به مهمونی‌ای که خواهرزاده‌اش دعوتش کرده نمی‌ره. اما یک روز روحی به دیدنش میاد که...

این کتاب از هر لحاظ برای من غنی و پربار بود. چه از لحاظ شخصیت‌پردازی و چه از لحاظ توصیفات مختلف و حتی ایده و مفهوم. اما بیش از همه‌چیز من شخصیت پردازیِ اسکروچ رو دوست داشتم و نمی‌دونم علتش چی بود چون حس جالبی بهم می‌داد :)

از اونجایی که ترجمه‌های دیگه رو بررسی کردم، متوجه شدم تقریبا بهترین ترجمه‌ای که می‌شد خوند، همینه. خیلی صمیمی و خودمانی ترجمه شده و می‌شه کاملا باهاش ارتباط گرفت و شما اصلا حس نمی کنید این داستان صد و اندی سال پیش نگارش یافته و الان خونده می‌شه!

امیدوارم از خوندنش لذت ببرید :)

آخرین ویرایش:
کتابِ دوّم
سرود کریسمس
به قلمِ: چارلز دیکنز
ترجمه‌ی: وجیهه آیت‌اللهی
امتیاز من: 4.9/5
cw_1775411545_68adda0d.jpg

توصیفات دیکنز از چهره و رفتار شخصیت‌ها بی‌نظیر بود!

cw_1775411613_b6624648.jpg
مزه‌ پرونی‌های اسکروچ رو دوست دارم :")

عقب
بالا پایین