اگر به استاد دسترسی نداشته باشند چطور؟

خود حافظ هم میتواند در خانه بنشیند و مرور کند. بهتر است یک نفر دیگر را پیدا کند که برای او تحویل بدهد یا اگر فرد مقابل هم حافظ قرآن است، با هم مباحثه کنند، مثلاً یک صفحه او بخواند یک صفحه طرف مقابل بخواند و باز دوباره برگردند، از اول برعکس بخوانند و صفحهای که او نخوانده بخواند و صفحهای را که او خوانده طرف مقابل بخواند؛ این برنامه، مباحثه است. بعد از مرور هم استماع کند و بعد از مرور صفحات قرآن را نگاه کند تا حافظۀ تصویریاش تقویت شود.

حتی میتوان از طریق اینترنت کلیپهایی درباره روش مرور بگیرد، کتابهایی نوشته شده، شبکه قرآن، رادیو قرآن، رادیو تلاوت قرآن خیلی مؤثر است.

خودتان همچنان تصویری هم کار میکنید؟

معمولاً بله، ولی سعی دارم این کار را بیشتر انجام دهم. بعد از هر جزئی که مرور میکنم صفحات را ورق میزنم تا تصویر آیات را در ذهنم نگه دارم.

مرخصی تحصیلی برای حفظ قرآن

شروع حفظ شما چگونه بود و چه برنامهای داشتید؟ در چه سنی حفظ کردید؟

سال دوم دبیرستان بودم و تقریباً 16 ساله بودم. یک سال مرخصی تحصیلی گرفتم، مدرسه را کنار گذاشتم و بعد از اینکه حافظ قرآن شدم مجدد برگشتم و ادامه تحصیل دادم. من از قبل سابقۀ حفظ نداشتم خیلی محدود سورههای جزء 30 و سورههای آخر قرآن را حفظ کرده بودم، ولی از آن طرف قرائت کار میکردم یعنی صوت و لحن را از سن 12، 13 سالگی تمرین میکردم. با بحث تجوید آشنا بودم و کار کرده بودم. در حال حاضر قصد دارم به صورت حرفهای تلاوت کار کنم.

به طور کلی فعالیت قرآنیام را از سن 10 سالگی با روخوانی و روان‌خوانی قرآن در شهر خودمان، گراش در استان فارس، شروع کردم و در سن 16 سالگی وارد مدرسهای شدم که در شهر استهبان بود و سپس وارد موسسه بیتالاحزان شدم.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
نقش پدر و مادرها در فعالیت‌های قرآنی فرزندان

در خانواده شما فضای قرآنی وجود داشت که شما وارد فعالیت‌های قرآنی شدید؟

خواهرم هم تحصیلات دانشگاهی و حوزوی دارند و هم استاد دانشگاه است. اما هیچ کدام از اعضای خانوادهام حافظ کل نیستند که در مسابقات شرکت کنند. البته جو حاکم بر خانواده همیشه یک جوِ مذهبی و قرآنی بود.

استقبال پدر و مادرتان از فعالیت‌های قرآنی شما چطور بود؟

در خانواده مخالفت و موافقتهایی بود، مثلاً میگفتند شما مدرک دیپلم را بگیر و بعد حفظ قرآن را شروع کن. درمجموع مخالفتی نداشتند. ولی من معدود دوستان قرآنی داشتم که قاری بودند، آن‌ها خیلی مرا تشویق کردند. خانواده‌ام هم در این مسیر مشوق مهم و تأثیرگذاری برای من بودند.

مزایا و معایب حفظ یک‌ساله قرآن کریم

شما به عنوان استاد حفظ، حفظ یک‌ساله را به دیگران پیشنهاد میکنید؟ مزایا و معایب این نوع حفظ را بگویید؟

به نظرم حفظ یک‌ساله به همه توصیه نمیشود، چون استعدادِ خوبی میخواهد. درواقع استعدادِ حداقلی برای این کار لازم است، علاقه و پشتکار هم نیاز است، سن مناسب نیاز است، بهتر است مجرد باشد تا فراغت فکری داشته باشد، زمینۀ قبلی داشته باشد و اهل حفظ و قرائت بوده باشد، همچنین و با تجوید آشنا باشد.

زمانی که حفظ یک‌ساله را تدریس میکردم، شاهد بودم عدهای واقعاً نمیتوانند این کار را انجام دهند. مثلاً فرد در یک روز فقط یک صفحه حفظ میکرد که این اصلاً خوب نیست و نشان می‌دهد استعداد او معمولی است. در حالی که حفظ یک‌ساله استعداد خاص میخواهد. نمیگویم باید نخبه یا نابغه باشد اما به هر حال لازم است هوش متوسط به بالا داشته باشد که موفق باشد. خانوادههایی هستند که دوست دارند فرزندشان مانند سید محمدحسین طباطبایی بشود. مشخص است که ایشان خاص است و هر کسی نباید فرزندش را با او مقایسه کند و در آن شرایط بگذارد.

بنابراین به نظر من به همه توصیه نمیشود ولی کسانی که مستعد هستند میتوانند در این دوره شرکت کنند و حافظ شوند و به تحصیلاتشان ادامه بدهند.

دورههای دیگری هم برای حفظ قرآن وجود دارد؟

بله هر موسسهای دورههای خاص خودش را دارد، دو ساله، سه ساله، 4 ساله. برخی طرح‌ها فقط در تابستان که ایام فراغت از تحصیل است اجرا می‌شود. شخص می‌تواند در این کلاس‌ها شرکت کند.

آخرین ویرایش توسط مدیر:

جوجـــه طـــلا

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
13,939
پسندها
پسندها
8,051
امتیازها
امتیازها
453
سکه
14
آهنگهایی در قرائت وجود دارد که در اذان به کار برده میشود

شما در مسابقات رشته اذان هم شرکت کرده‌اید. می‌دانیم اسلوب و قواعدی که در اذان به کار میرود با تلاوت قرآن تفاوتهایی دارد. شما دورههای خاصی را برای اذان دیده بودید؟ چقدر با قرائت قرآن تفاوت دارد؟

البته طبیعی است که فرق دارد ولی بسیاری از قاریان قرآن هستند که مؤذن‌های خوبی هم هستند. یعنی کسی که تلاوت قرآن کار میکند میتواند خیلی راحت اذانِ خوبی هم بگوید. من هم از این قضیه مستثنا نبودم.

آهنگهایی در قرائت وجود دارد که در اذان به کار برده میشود. مثلاً اگر شما در نغمه حجاز اذان بگویید، همان را در قرآن هم اجرا میکنید یا تجویدی که در قرآن است خیلی از آن‌ها هم در اذان استفاده می‌شود. البته نه به آن شدت، ولی نقش آن در اذان هم رعایت میشود.

به نظرم خیلی تفاوت کلی ندارد مگر کسی بخواهد یک اذان فوقالعاده و صاحب سبک را بگوید که آن نیاز به کار کردن بیشتری دارد. اما یک قاریِ معمولی میتواند یک اذانِ معمولی بگوید، درحالی‌که اگر بخواهد اذانش خاص و ماندگار باشد و در رسانهها پخش شود، باید وقت بیشتری برای آن بگذارد.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین