خب عزیزم، متنت رو خوندم. آفرین خیلی بهتر شده! پیشرفتت واضحه. اما چندتا نکتهی ریز هنوز هست که با هم مرورش میکنیم:
انگار تمام استخوان هایش سرجایش نبود! و تو بدنم داشتن حرکت میکردن
بازم این جمله رو نتونستی درست در بیاری. همونطور که مثال زده بودم، میتونی بنویسی: «انگار یکی با پتک، تمام استخوانهای بدنم رو خرد کرده بود.» یا: «بدنم مثل یه ساختمونِ فروریخته بود؛ هیچکدوم از استخوانهام سر جاش نبود.»
«توی بدنم داشتن حرکت میکردن» یه جملهی عامیانه نیست و درکش برای خواننده سخته. آخر جمله هم باید نقطه بذاری، نه علامت تعجب.
بهم زد
« دخترم ، بیدار شدی ؟، خوبی؟ اسمت چیه؟»
صحیحش میشه اینطوری :
بهم زد:« دخترم بیدار شدی؟ خوبی؟ اسمت چیه؟»
و بعد از علامت سوال لازم نیست ویرگول یا نقطه بزاری.
کلماتی که با
می و
نمی یا علامتهای جمع مثل
ها یا
های هستند به عنوان پیشوند و پسوند باید به صورت نیمفاصله نوشته بشن.
باید جوابشو میدادم؟
علامتهای نگارشی مثل علامت سوال یا نقطه هم بعضی جاها فراموش شده که خیلی مهم هستند تا مخاطب بتونه لحن شخصیت رو بهتر درک کنه.
:« بابام و مامانم چی ؟ . آیا اون مرد یک زن و مرد رو با خودش نیاورد اینجا ؟»
علائم نگارشی به کلمه قبل از خودشون بدون فاصله میچسبند و با کلمه بعد یک فاصله دارند.
بعد از علامت سوال نیازی به نقطه گذاشتن نیست
و این جمله برای کسی که تازه بعد از چند وقت از حالت بیهوشی خارج شده یا احساساتیه یکم گفتنش سنگینه و لحن هم مناسب یک شخص نسبتا کم سن نیست.
میتونیم مثلاً اینطوری بازنویسیش کنیم:
:« بابا و مامانم چی؟ اون مردِ یه زن و مرد دیگه رو نیاورده؟»
سعی کن توی بعضی از دیالوگها که مثلاً شخص حال خوبی نداره، احساساتیه یا یک سری از قسمتهای خاص که فکر میکنی دیالوگ کمتر احساسات بیشتری رو انتقال میده، کلمات اضافی رو از توی جمله حذف کنی. این یکی از راههاییه که میتونی نشون بدی که حالش خوب نیست یا شرایط مناسبی نداره.
:« من گلن برک هستم ، خواهر و برادرم هم جک و سارا برک هستن»
وقتی میگی خواهر و برادر انتظار میره که اول اسم خواهر رو بیاری و بعد اسم برادر رو و اگر بگی برادر و خواهر باید اول اسم برادر رو بگی بعد خواهر. به ترتیب این نوشته حتماً دقت داشته باش.
یادداشت کرد دوباره پرسید
پرستار:« آیا کسی هست
موقعی که میخوای شروع به صحبت کنی لازم نیست حتماً بنویسی پرستار یا فلان شخصیت و بعد دو نقطه بزاری و شروع کنی به نوشتن دیالوگ.
میتونی فقط بنویسی:
یادداشت کرد. دوباره پرسید: « آیا کسی هست...
پوزخندی زدم کسی الان فکر کنم دارن دارایی های پدرم رو بالا میکشن یک آب هم روش
جملهبندیت کمی اشتباهه، اون هم به خاطر اینه که علامتهای نگارشی رعایت نشده. صحیحش میشه این:
پوزخندی زدم. کسی؟ فکر کنم الان دارن داراییهای پدرم رو بالا میکشن یه آب هم روش!
یادداشت کن: ۰۹۱۲....» - وقتی داری از اسامی خارجی استفاده میکنی، اگه از شمارهای هم که خارجیه استفاده کنی بهتره. یا اسم شخصیتهات رو فارسی کن و شماره رو فارسی نگه دار، یا اسمها خارجی باشن و شماره رو هم به خارجی تبدیل کنی.
یک تمرین برات دارم:
متن رو دوباره بازنویسی کن، اما اینبار فقط روی دو چیز تمرکز کن:
۱. علائم نگارشی رو درست بذار (نقطه، ویرگول، علامت سوال و...)
۲. جملههایی که برات سختن رو با یه مثالِ دیگه بازنویسی کن
این دو تا کار رو بتونی درست و کامل انجام بدی، میتونیم بریم سراغ پارت بعدی.