اخبار 30 سالگی ترانه های طعنه آمیز (تایگر لیلیز)

مشاهده فایل‌پیوست 35408
مارتین ژاک
?
آندریان استوت
?
آندریان هویج
?
یا همون
تایگر لیلیز
گروهی ک تو ذهن بیشتر ما با ترانه های طعنه آمیزشون نقش بستن و حالا ۳۰ سالگی فعالیتشون رو در سالن آرکا شهر پراگ با اجرای یک تور جشن میگیرن.

# اقتباس از گزارش ویدیویی سایت خبری رادیو فردا(فرید امین)
21/9/98

آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Love
واکنش‌ها[ی پسندها]: ReiHan
مشاهده فایل‌پیوست 35420

فرید: خب برای شروع باید بگم ک ما از طرفدارای❤️ ایرانیتون هستیم.
مارتین: اوه چ خوب ? خیلی خوشبختم، آره اینجوری ک شنیدیم بین ایرانیا طرفدارای❤️ زیادی داریم، اونا از طریق فیسبوک باهامون در تماسن? و ب کنسرتامون? میان☺️.
آندریان استوت: دوتاشون هستن ک خیلی آدمای باحالین?، دو تا دختر? خوشرو ک دفعه قبل توی وین و یکبار هم توی ترکیه اومدن کنسرتمون?
مارتین: آره اونا همیشه میان و ب نظر میاد ک خیلی ذوق زدن? از اینکه ما رو دیدن و باهامون حرف میزنن می‌دونی اونا خیلی ب ما بها میدن?.
‌فرید: یادمه اون موقع ها ک شما تقریبا سالای اول کاریتون بود توی ایران کاست و نوار? از این جور چیزا مجاز نبود، ی آقایی? تو محله ما میومد در خونه ها و قاچاقی نوار و کاست? میفروخت. ی بار برادرم میخواست یکی از نوارای شما رو بخره و اون آقا بهش گفت(آره این گروه فوق العادن? ی خواننده زنم? دارن ک صداش عالیه?)اما برادرم هر چی کاستو بالا پایین کرد اسم هیچ خانومی? نبود و اون جا بود ک متوجه قدرت فوق العاده فالستو خوندن مارتین شدیم.
‌ چجوری تمرین کردی برای اون صدا؟
مارتین: می‌دونی مهم ترین نکته الان اینه ک شما اون کاستو? بردین خونه این واقعا حرکت خیلی خفنی بود? خوشم اومد، فک کنم اون کاست مال1991_1992 بود و اون صدای زنانه? واقعا خیلی باحال بود.​

آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like
مشاهده فایل‌پیوست 35421

فرید: میخوام بدونم نقطه شروع این 30 سالی ک گذشت کجا بوده؟?
مارتین: خب می‌دونی قضیه این طوری شد ک من ی آگهی? زدم تو صفحه نیازمندی ها?،اون موقع ها ی روزنامه? بود (لوت) توی لندن،نمیدونم هنوزم هست یا ن؟اما تو آگهی? نیازمندی های? اون نوشتم(ب ی نوازنده کنترباس? و ی درامر? ک بتونه با براش بزنه نیاز دارم)و خب می‌دونی فقط 2 نفر تماس? گرفتن، پس همون دوتا استخدام شدن?.
اما، یکیشون بدرد نمیخورد? و ی جورایی باید بهش می‌گفتیم ک بره، بذار اینجوری بگم خب اون اصلا برای درام زدن با براش ب دنیا نیومده بود? و تا قبل از اون همچین کاری نکرده بود و کارش واقعا افتضاح بود?.
اما من خوش شانس بودم، خیلی خوش شانس چون با دو نفر خیلی باحال آشنا شدم، اونا آدمای خیلی خوبی بودن و 5 سال با هم کار کردیم و بعدش نوازنده باسمون? رفت تو ی داهات تا با عشقش? عروسی? کنه و همون جا بمونن.
البته می‌دونی خب همش این نبود، من فکر میکنم یکی از دلایل اصلی رفتنش مخالفت با ما بود? در اصل با موسیقیمون و ترانه ها و شعرامون.
اووووممم فک میکنم تو چون تو ایران دچار این موضوع شدی منظورمو بفهمی، خب بعضی از ترانه های ما خیلی چیزن? و حتی ب نظرم مردم ایران به خاطر همین خیلی ما رو دوست دارن?.
شاید باورت نشه ولی اون ی بار یکی از ترانه هامونو سانسور کرد? و گفت(من برای این کار ساز? نمیزنم)و من مجبور شدم اون ترانه رو کاملا تغییر بدم ک کار خیلی مزخرفی بود?.
فرید: درواقع سانسورچیتون تو خود گروهتون بوده?
مارتین: آره دقیقا همینطوره?
اما خب خوشبختانه این دوستمون این جا خیلی سختگیر و حساس نیست?.
آندریان استوت: آره من بعضی وقتا تشویقشم میکنم?
مارتین: راس میگه?
این داستان 5 سال اولمون بود.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like
مشاهده فایل‌پیوست 35422

فرید: بهم بگین این ایده های خلاقانتون? از کجا میان?؟منبع الهامتون چیه?؟
آندریان استوت: خب ما از مکان ها الهام میگیریم، مثلا آلبومی? ک سال پیش اینجا ضبط کردیم الهام گرفته از جمهوری چک بود، شهر پراگ حسو حال حضور توی جمهوری چک اوایل 1990 و تغییرات اون دوره پس میشه گفت مکان ها الهام میکنن، ینی می‌خوام بگم جاهایی ک میریم، آدما و اتفاقاتشون مارتین دقیقا از همه اینا و چیزایی ک دیده روایت میسازه و اونارو ترانه وار تعریف میکنه، مثل تجربه رفتن ب ی کافه☕ یا بار? جالب اینا خودشون الهام بخشن و خیلی چیزای دیگ میتونه باشه.
مثلا ما روی آثار و کتابای? نویسنده های بزرگ خیلی کار میکنیم، مثل آلن پو،هانس کریستیان آندرسن یا آثار شکسپیر مثل هملت و همه اینا پروژه هایی ک روشون کار میکنیم ب ما ایده میدن، مثلا تو جریان هملت اون جا مارتین جلو میره و ی شخصیتو? انتخاب می‌کنه و بعد از ی دریچه نو و متفاوت از داستان واقعی داستانو بازسازی✒️ می‌کنه و از دید خودش ی روایت جدید ترانه وار میسازه ن از دید کلاسیک و سنتی و بعد از اون با طراح?️ و کارگردان? همکاری میکنیم، فکر میکنیم.
مارتین: می‌دونی همکاری خودش الهام بخشه، تو وقتی تو ی همکاری فکر می‌کنی ب ایده های جذاب تری میتونی برسی.
مثلا تو آلبوم بعدی ک قراره منتشر کنیم، اون بیشتر بر اساس موسیقیه و شباهت مخصوصی داره ب موسیقی (ربتیکو یونان)من واقعا اون خوندنو دوس دارم?.
می‌دونی موسیقی هر چی بیشتر ب سمت شرق میره ک ایران هم شاملش میشه، واقعا جالب تره چون گام های متفاوتی نسبت ب موسیقی غرب داره، من حتی دعا کردنشون رو هم دوست دارم? اون سبک آواز با اون گام ها و دستگاه ها فوق العادس?
و من تعدادی صفحه موسیقی? قدیمی دارم ک مال(سمیرنا)هستش اون قبلا جزوی از یونان بود اما الان مال ترکیه هس و بهش میگن(ازمیر)اون موقع ها ی موزیسین? پیر ترک تبار نابینا بود(عاشق ویسل)ک تو خیابونا راه می‌رفت و آواز میخوند? و خب میدونی این مدل خوندن اصلا آسون نیست?
فرید: آلبوم جدیدتون اون جوریه؟
مارتین: آره آره میشه گفت سبک موسیقاییش تقریبا شبیه اونه
آندریان هویج: سبک موسیقی مذهبی روی خیلی ها تاثیر گذار بوده، من شخصا موسیقی شیخ التوفی(خواننده صوفی مصری)رو خیلی دوست دارم? اما خودم مسلمون نیستم.
مارتین: ن می‌دونی، ب نظرم این خیلی مهم نیس ک حتما مسلمون باشی و جدا از همه اینا مثلا توی ترکیه خیلی ها مسلمون نیستن یا حتی خیلی هاشون آتئیستن درسته؟? فک کنم تعداد آتئیستا اون جا کم نیس
فرید: آره
مارتین: اما خب این اصلا مهم نیست چون خود من خیلی ب موسیقی اون جا علاقه دارم? یا بزار اینجوری بگم بیشتر ب فرم موسیقیش علاقه دارم? تا اون قسمت مذهبیش​

آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like
مشاهده فایل‌پیوست 35423

فرید: تایگر لیلیز 30 سال پیش چ فرقی داره با تایگر لیلیز الان؟?
مارتین: ماشینمون? بزرگ تر شده?
آندریان استوت: آره قبلا خیلی ماشینمون? کوچیک بود، مجبور بودیم همه چیزمون خیلی جمع و جور باشه ساز ها? و... باید با خودمون میچپوندیمشون تو ی ماشین? اما الان توی این تور روی صندلی های بزرگ و راحت میشینیم، اوه اونا واقعا خیلی لوکسن??
اوووم، فکر میکنم خب خیلی چیزا تغییر کردن.
مثلا اینترنت اومده و ب مرور بزرگ تر شده، خیلی بزرگتر و می‌دونی اصولاً چیزای این مدلی تو دنیای موسیقی خیلی کمک میکنن و هر چی بزرگتر و فراگیر تر باشن بهتره.
من فکر میکنم اگر اینترنت نبود موسیقی گروهی مثل ما هرگز امکان شنیده شدن از جایی مثل ایران، اونور دنیارو نداشت. یا خیلی از جاهای دیگ چون شاید خیلی از مردم نمیدونستن ب کنسرتامون? بیان و آدمایی ک با ما فاصله زیادی داشتن هیچ وقت ما رو نمیشناختن، مثلا ما توی ایران کنسرت نداشتیم یا خیلی از کشورهای دیگ ک ممکن بود هیچ کس از این جور جاها ما رو نشناسه?
اما خب ما پارسال توی مکزیک اجرا کردیم و طرفداران❤️ زیادی پیدا کردیم ک خیلی ازمون استقبال کردن پس میشه گفت بیشترین تغییری ک اتفاق افتاده دسترسی مردم ب موسیقی، اووووممم نوعی از موسیقی ک عامه پسند نیست? مثل ما چون ما سبک و سیاق خودمونو داریم و به خاطر همینم از طرف شرکت های ضبط و پخش موسیقی? حمایت چندانی نمیشیم در مقایسه با هنرمندان تجاری پاپ? و خب این قابلیت دسترسی و آشنایی باعث شده ک گروهی مثل ما بتونه 30 سال فعالیت داشته باشه و بازم ادامه بده?.
درواقع این همون چیز خارق العاده ای ک تو بازار موسیقی عوض شده?.​

آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like

Matin-ms

کاربر حــامی
کاربر انجمن
1,499
پسندها
پسندها
2,165
امتیازها
امتیازها
273
سکه
61
فرید: حرفی برای طرفدارای ایرانیتون دارین؟
مارتین: اوه آره آره،
ی عالمه ? ی عالمه ?
برای طرفدارای ایرانیمون
❤️

آخرین ویرایش توسط مدیر:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین