خب خب خب...
متاسفانه از اونجایی ک یاد ندارم سلام کنم میرم واسه نقد رمان خفنتون???
نکاتی رعایت نشده بود که لازم بود عرض بشه.
۱- کلمه ل*ب، در چند پارت اول به شدت زیاد تکرار شده بود؛ این از جذابیت کم میکنه و میتونین از کلمات متشابه و مترادف اون استفاده کنید.
در جملهی «دوباره به طرف تخت برگشتم و نشستم. وقتی صدای ناله ی تخت ب گوشم رسید پوفی کشیدم و روی زمین نشستم» احساس میکنم دو تا نشستم وجود داره و اوای جمله رو خر*اب کرده.
۲- چند جمله ناتمام دیده شد که بهتره برای فهم بیشتر کاملشون کنید.
- ادم دست شویی هم میخاد بره وقتی در بسته باشه قبلش اهم اهوم کوفتی زهر ماری
اینجا بعد کوفتی زهری ماری چی؟ کوفتی زهر ماری چیکار کنه؟ ببینید جمله فعل نداره و این جملع رو کامل نمی رسونه جانکم.
پس بهتره بنویسیم:
- ادم دست شویی هم میخاد بره وقتی در بسته باشه قبلش اهم اهوم کوفتی زهرماری میکنه.
و جمله ی:
الان استادیار زبان بهترین دانشگاه شهر بودم ولی کثا*فت!
خب در اینجا قطعا سوال پیش میاد ک خب کثا*فت چی؟ ادامش کو؟ اگر هم ادامه نداره و شخصیت جمله رو نا تمام گذاشته بهتره از سه نقطه استفاده کنید.
الان استادیار زبان بهترین دانشگاه شهر بودم ولی کثا*فت...
۳- شما از کلمه حال و از زمان حال استفاده کرده بودین اونجا ک زمان ها تعییر میکرد.
ببینید اصلا رمان حال در روایات و رمان و داستان و... وجود نداره و درست نیست چون این اتفاق قطعا حالا چ یک سال چ یه هفته چ یه روز پیش اتفاق افتاده ک شما تونستین اون رو روایت کنید. برای همین استفاد از کلمه حال درست نیست.
۴- نکته بعدی اون قسمت ها و پارتایی بود که مربوط ب خارج از ایران میشد. شما اونجا خیلی نتونستین اینکه اونجا خارج از ایرانه و خارجی هستن رو به من ثابت کنید و رفتارشون فکر میکنم خیلی شبیه ب خارجی ها نبود.
کارتون دشوار شده چون رمانتون فوق العاده ایده جذابی داره و ب ویژه اون حال و هوا و پارت هایی ک مربوط ب خارجه کارتون رو سخت کرده.
۵- جمله هایی بودن ک باعث میشد حس و حال خارج از کشور بودن شخصیت ها و همچنین غیر ایرانی بودنشون مشخص نشه مثل:
- خواب مومن عبادت است.
- مطمعن باش اب تو هاون میکوبی.
در این جملات درسته شخصیت ایرانی بود ولی فکر نمیکنم ب ویژه جمله اول رو خارجی ها استفاده کنن یا بفهمن و درکش کنن.
۶- جمله بعدی « خواب چشم هام رو در بر گرفت»
در بر گرفت بیشتر در رمان هایی و مواقغی استفاده میشه ک لحن ادبی باشه ولی لحن رمان شما محاوره بود و فکر میکنم بهتره جایگزینی برای این فعل پیدا کنید.
با همه این ها در فضا سازی شخصیت ها، زمان مکان و... هیچ کم کاری و مشکلی دیده نمیشد و این فوق العاده عالی بود. اسم رمانتون جذاب بود و نام جذاب در جذب خواننده بسیار موثر هست.
مقدمه و خلاصتون با سیر رمان و ایده همخوانی داشت و بسیار زیبا بود و هزاران هزار نقاط مثبت دیگه بود??
ببخشید اگه ناراحتی پیش اومد و از حرف های من ناراحت شدین بانو جان ?
با ارزوی موفقیت برای شما نویسنده توانا?
قلمتون مانا?
•تیم کتابخوانی انجمن کافه نویسندگان•