روانشناسی رفتارهای ممنوع با فرزندان

سونی

مدیر آزعلوم‌وفناوری+آز رادیو+شایعه‌نویس+آز تدوینگر
پرسنل مدیریت
مدیر آزمایـشی تالار
ناظر اثـر
ژورنالیست
رمان‌خـور
گوینده
مقام‌دار آزمایشی
نویسنده نوقلـم
2,620
پسندها
پسندها
18,447
امتیازها
امتیازها
678
سکه
5,869

🛑 رفتارهای ممنوع 🚫

با فرزندان

❌❌❌❌❌❌

شيوه صدا زدن
پسر بد، احمق، ديوانه. اين‌ها همگي بسيار مضر هستند. بايد بدانيد والدين برای فرزندان به‌ ويژه در دوران کودکی‌شان مانند الگوهای مقدس هستند. پس اگر با اسامی نامناسب فرزندان را مورد خطاب قرار دهيد آن‌ها باور می‌کنند که به نوعی همان هستند که شما می‌گوييد.

عدم پذيرش
کاش هرگز متولد نشده بودی، هيچ‌کس تو را دوست ندارد و... عدم پذيرش يعنی شما از بودن با فرزندتان احساس ناراحتي می‌کنيد و تمايل داريد او را تنها بگذاريد.

منفی بافی
تو هيچ‌چيز نمی‌شوی، يک روزی شکست می‌خوری و... همه افراد گاهی در اوج هستند و گاهی نيستند. آن‌چه ما به‌عنوان والدين به فرزندان می‌گوييم موجب ايجاد يک باور ذهنی در آن‌ها می‌شود.

ايجاد احساس گناه
تو مرا پير کردی، من به خاطر تو اين زندگی جهنمی را تحمل می‌کنم و... اين‌ها همگی مواردی هستند که موجب ايجاد حس گناه در فرزندان می‌شوند. در بسياری از موارد طلاق، والدين به گونه‌ای رفتار می‌کنند که فرزندان حس می‌کنند اگر وجود نداشتند، شايد کار والدين به جدایی نمی‌کشيد.

کمال گرایی
چرا تو هميشه دوم می‌شوی؟ نمره ۱۷ گرفتی؟ چرا نتوانستی ۲۰ بگيری؟ و... کودک وقتی احساس تهديد کند؛ يعنی از آينده می‌ترسد و ترس بزرگ ترين مانع در راه شکوفایی استعداد و شخصيت اوست و او آسيب پذير خواهد شد. اين که مرتب درصدد باشيد فرزندتان را به جلو و به سوی اهداف خاص هل دهيد تا به عقيده خودتان بهتر شود، کمکی به او نمی‌کند.

مقايسه
چرا نمی‌توانی مثل خواهرت باشی؟ وقتی من هم‌سن تو بودم، نمراتم بهتر از تو بود و... در مقايسه شما به فرزندتان می‌گوييد که تو کمتر از ديگران هستی. به اين ترتيب او احساس خودکوچک‌بينی و تحقير می‌کند.

سرزنش و تحقير
من به اين که تو عقل داری، شک می‌کنم. بايد از خودت خجالت بکشی، خدا لعنتت کند و... در مقابله با چنين گفتاری معمولا فرزندان سعی می‌کنند حالت دفاعی به خود بگيرند؛ اما در واقع از درون می‌شکنند.

تهديد کردن
اگر حرفم را گوش ندهی، همين جا رهايت می‌کنم و میروم. اگر دوباره اين کار را بکنی، تو را از خانه بيرون می‌اندازم و... در واقع تهديد به معنی بزرگ جلوه دادن ناراحتی شما از موضوعی است. شما نخستين تاثيری که بر فرزندتان می‌گذاريد، ترور شخصيت اوست.

مادران و پدران عزیز
لطفا حواستون به کودک، نوجوان و جوان‌تون باشه!
همه‌ی ما این سه رده رو گذروندیم و حتی شاید هنوز در یکی از این رده‌ها باشیم
قاعدتا حس فرزندانتان رو حس می‌کنید و می‌دونید با رفتارتون اون‌ها رو ناراحت، شاد، شرمگین و... می‌کنید؛
و شاید تو اون لحظه حواستون نباشه که کارتون چه تاثیر مخرب یا خوبی به بچه‌تون میده که در آینده خودشو نشون میده
رفتارهای اشتباه‌تون باعث بیماری‌های روانیی میشه که نیاز به ساعت‌های زیادی جلسه‌های مشاوره و قرص و دارو میشه و حتی بعضی‌ها این بیماری هارو قبول ندارن و خدا داند که چه تاثیری روی افراد خانواده‌ی فرد می‌زاره!

کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 1)
عقب
بالا پایین