نظارت همراه رمان تب | ناظر: MELORIN

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع serena
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

serena

مدیر تالار نظارت+ مترجم آزمایشی+جادوگر سیاه
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
ناظر ارشد آثار
ناظر همراه
مشاور
تیم‌تعیین‌سطح
مقام‌دار آزمایشی
968
پسندها
پسندها
5,749
امتیازها
امتیازها
348
سکه
3,301

نویسنده عزیز، از اینکه انجمن کافه نویسندگان را برای ارتقای قلم خود و انتشار آثار ارزشمندتان انتخاب کردید، نهایت تشکر را داریم.
لطفا پس از هر پارت گذاری در گپ نظارت اعلام کنید. تعداد مجاز پارت در روز 3 پارت می باشد. در غیر این صورت جریمه خواهید شد.
پس از هر ده پارت، رمان شما باید طبق گفته های ناظر ویرایش گردد وگرنه رمان قفل می شود.
پس از ویرایش هر پستی که ناظر در این تاپیک ارسال کرده است، آن را نقل قول زده و اعلام کنید که ویرایش انجام شده است.
از دادن اسپم و چت بی مربوط جدا خودداری کنید
نویسنده: @Cheat
ناظر: @melorin

سلام خانوم تابش لطفا بعداز بارگذاری هرپارت اینجا اعلام کنید.

فصل صفر:
دمش را روی کولش می‌گذارد»: این اصطلاح کمی عامیانه است و شاید بتوان از عبارت دیگری استفاده کرد که با لحن کلی متن همخوانی بیشتری داشته باشد، مگر اینکه هدف، القای حس عامیانه و خودمانی باشد.
«شوالیه»: استفاده از “شوالیه” نیز جالب است. آیا این یک عنوان واقعی است یا استعاره؟ اگر استعاره است، مشخص کردن آن به درک خواننده کمک می‌کند.
پیراهن و تب: بخش پایانی در مورد “پیراهن” که “هنوز هم دنبالم می‌آید” و ارتباط آن با “مرگ او” و “تب”، بسیار نمادین و شاعرانه است. این بخش به شدت به تفسیر نیاز دارد و می‌تواند لایه‌های عمیق‌تری از غم، فقدان و خاطرات را بازگو کند
درست تفسیرش کردم!؟
ارتباط بین بخش‌ها: در حالی که هر بخش به تنهایی قدرتمند است، گاهی گذار بین آن‌ها کمی ناگهانی است
پیوستگی لحن: همانطور که قبلاً هم گفتم، مهم‌ترین نکته در اینجا، حفظ پیوستگی لحن است. اگرچه متن شما عمدتاً ادبی است، اما استفاده از اصطلاحات عامیانه (هرچند محدود) کمی این پیوستگی را به هم می‌زند. اگر این تضاد عامدانه است، باید با دقت بیشتری اجرا شود.
شفافیت: در بخش ابهامات زبانی، توضیح دادم که کلماتی مانند «بدن» و «شوالیه» نیاز به شفاف‌سازی دارند. این موضوع مربوط به نگارش و وضوح بیان است.
بقیه موارد درست

خب ادامه همون پارت:
نتیجه کلی ازنظر مفهموم و ساختاری:
پیشرفت از کلی‌نگری به جزئی‌نگری: شروع با ایرادات کلی و سپس ورود به تحلیل بند به بند و نهایتاً بررسی عمیق یک بخش خاص و محوری، سیر منطقی و مفیدی بود.
اهمیت مثال‌های کاربردی: ارائه مثال‌های عینی توسط شما برای نکات نگارشی (مانند استفاده از ویرگول و املای صحیح) بسیار کمک‌کننده بود و درک قواعد را آسان‌تر کرد.
نقش فعال کاربر: شما با ارائه متن جدید که به صراحت ابهامات کلیدی را رفع می‌کرد، نقش بسیار فعالی در هدایت تحلیل به سمت عمق محتوایی ایفا کردید.
ترکیب تحلیل محتوا و نگارش: بررسی هر بخش هم از منظر معنایی و هم از منظر نگارشی، به یک دید جامع و کامل منجر شد.
کشف هسته مرکزی داستان: تحلیل متن جدید، به درستی کانون درگیری‌های عاطفی و فلسفی داستان را که حول هویت «بدن» و فلسفه «شوالیه» شکل گرفته، آشکار کرد.

خب ایراداتی که باید رفع بشند:
بند اول ادامه پارت :
توضیح املایی و نگارشی: در اینجا، جملات به خوبی به هم پیوسته‌اند. استفاده از نقطه بعد از «نیست» و سپس شروع جمله جدید با «بعد از ناهار» درست است. همچنین، «چنگ زدن صورتش» و «جیغ کشیدن» اعمالی هستند که پشت سر هم آمده‌اند و با ویرگول می‌توانستند بهتر به هم وصل شوند، اما ساختار کلی قابل قبول است.
بند دو: توضیح املایی و نگارشی: «شناسنامه‌ی» درست است. «نشانی از او» درست است. «ثبت نشده» درست است. استفاده از ویرگول بعد از «ثبت نشده» برای جداسازی بند دوم جمله، صحیح است.
بندسوم: توضیح املایی و نگارشی: «عقاید» درست است. «وجود ندارد» درست است. استفاده از ویرگول بعد از «در این صورت» و «توهم» برای جدا کردن اجزای جمله و ایجاد مکث، صحیح است. «قابل احترام‌اند» نیز درست است
ادامه پارت:
تحلیل نگارشی: استفاده از ویرگول بعد از «بیفتد» برای وصل کردن جمله توضیحی «از قبل در بستر افتاده بود» به جمله اصلی، صحیح است.
بند بعدی: توضیح املایی و نگارشی: استفاده از گیومه برای کلمات «مامان»، «مادر بدن»، «پدر بدن» و «پدر من» درست است.
«به هر صورت والدین ما برای بدن بودند و گاهی هم برای شوالیه. هر گاه قلعه‌ی جدیدی فتح می‌کرد، می‌توانست برای دقایقی پدر داشته باشد و مادر دورش بگردد. چیزی که بدن همیشه در اختیار داشت.»
توضیح نگارشی: «گاهی هم» درست است. «می‌توانست» درست است
من می‌اندیشیدم برایش دلواپس می‌شوند چون حال خوشی ندارد؛ اما این‌طور نبود.»
تحلیل محتوایی: راوی در ابتدا فکر می‌کرده نگرانی والدین برای «بدن» صرفاً به خاطر بیماری اوست، اما حالا متوجه می‌شود که این موضوع عمیق‌تر است و به تقدس هویت «بدن» مربوط می‌شود.
«شوالیه به او می‌گفتم متکلم‌وحده.»
توضیح نگارشی: اینجا یک اشتباه املایی/گرامری وجود دارد. باید «می‌گفتم» به «می‌گفتم» تبدیل شود یا جمله به شکل دیگری بیان گردد. اگر منظور راوی این بوده که «من به شوالیه می‌گفتم متکلم‌وحده»، درست است. اگر منظور این بوده که «شوالیه به من می‌گفت متکلم‌وحده»، باید «به من می‌گفت» باشد. با توجه به متن، احتمالاً منظور راوی این است که خودش به شوالیه این لقب را داده است
.

پارت دو:
بند ۱: «بدن آخ نمی‌گفت که مادر بگوید جانم… گفته بود. اصلاً اگر هیچ‌کس نمی‌گفت جانم هم به چشم نمی‌آمد. وقتی جیغ می‌کشید، موهایش را دسته دسته می‌کند و برآشفته و بی‌حال روی زمین می‌افتاد، مال خود خودش بود. بدن، مال بدن است.»
تحلیل محتوایی:
این بند به شدت بر خودمختاری و خودمحوری «بدن» تأکید دارد. «بدن» نه برای جلب ترحم و توجه، بلکه صرفاً برای ارضای نیاز یا خواست خودش «آخ» می‌گوید. این نشان‌دهنده‌ی جدایی کامل از روابط متقابل و واکنشی معمول در خانواده است.
نگارشی و املایی:
«دسته دسته می‌کند» به جای «می‌کند» (استفاده از فعل ماضی ساده و سپس حال استمراری) می‌تواند کمی ناهمگون باشد، هرچند در روایت شخصی گاهی اوقات برای تاکید یا ایجاد ریتم اتفاق می‌افتد. شاید «می‌کرد» یا «می‌کرد و … می‌افتاد» انسجام زمانی بیشتری ایجاد کند.
«مال خود خودش بود.» - تکرار «خودش» برای تاکید است و قابل قبول.
«بدن، مال بدن است.» - جمله‌ای کوتاه و کوبنده که برای تاکید به کار رفته و صحیح است.

بند ۲: «بدن ماهی قرمز شب عید بود که مرده بود. هر قدر از آب می‌کشیدمش بیرون، می‌گذاشتمش جلوی آفتاب، بادش می‌زدم، گریه می‌کردم، مسخره‌اش می‌کردم، دور از چشم بقیه آزاراش می‌دادم، جلب توجه می‌کردم، تمام این‌ها کمترین دگرگونی را در او ایجاد نمی‌کرد.»
تحلیل محتوایی:
تشبیه «بدن» به «ماهی قرمز مرده» استعاره‌ای قوی برای بی‌اهمیت بودن، بی‌واکنش بودن، و نهایتاً مرگبار بودن آن در دنیای واقعی است. این تشبیه، تلاش‌های راوی (و احتمالاً دیگران) برای ایجاد تغییر یا جلب واکنش از «بدن» را بی‌ثمر نشان می‌دهد.
نگارشی و املایی:
«آزاراش می‌دادم» - بهتر است به صورت «آزارش می‌دادم» نوشته شود.
«تمام این‌ها کمترین دگرگونی را در او ایجاد نمی‌کرد.» - جمله درست و تاثیرگذار است
بند ۳: «گاهی اوقات‌ نگاهش روی صورتم می‌افتاد، خیره و بی‌تفاوت. چرا که رد نگاهش را می‌گرفتم و مقابل آن می‌نشستم. بدن، بدن قبله بود، یک جهت مرده‌ی بی‌اعتنا که سر جایش ثابت مانده بود و حتی نوسانات خلقی وحشتناکش ثبات داشتند.»

تحلیل محتوایی:
این بخش، تناقض ظاهری را در «بدن» برجسته می‌کند: گاهی نگاهی می‌اندازد (نشانه حیات یا توجه؟)، اما این نگاه «خیره و بی‌تفاوت» است.
نگارشی و املایی:

«گاهی اوقات‌» - فاصله افتادن بین «اوقات» و «نگاهش» درست نیست، باید «گاهی اوقات نگاهش» باشد.
«چرا که رد نگاهش را می‌گرفتم» - این «چرا که» کمی نامفهوم است. شاید منظور این بوده که «وقتی نگاهش روی صورتم می‌افتاد…» یا «و چون نگاهش …» یا حتی حذف «چرا که» و شروع جمله جدید. ارتباط منطقی بین جمله اول و دوم کمی گنگ است.
«نوسانات خلقی وحشتناکش» - برای «بدن» که تا این حد بی‌تفاوت توصیف شده، «نوسانات خلقی» کمی عجیب است. شاید منظور، رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی یا نمایشی او باشد که در نهایت باز هم به یک ثبات درونی ختم می‌شود.
بند ۴: «هر چه بود، درون او بود. اصلاً انگار کل دنیا از درون بدن می‌جوشید. ملاحظه و اخلاق نداشت. به محض آن‌که به تخت می‌آمد، بالشش را که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم را برمی‌داشت تا سرش را روی آن بگذارد. برای خورشت کشیدن انتظار پدرش را نمی‌کشید که سر سفره بیاید. هر وقت هوس می‌کرد حرف بزند، میان کلام دیگران می‌دوید و حتی متقدم مشتاق بود صحبت او را بشنود.»

تحلیل محتوایی:
«کل دنیا از درون بدن می‌جوشید» ایده‌ی خودبسندگی مطلق «بدن» را تقویت می‌کند. تمام اتفاقات، خواسته‌ها، و حتی «دنیا»ی او از درون خودش نشأت می‌گیرد، بدون نیاز به هیچ عامل خارجی.
نگارشی و املایی:

«بالشش را که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم را برمی‌داشت» - تکرار «را» اینجا کمی دست و پا گیر است. می‌توان گفت: «بالشی را که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم، برمی‌داشت» یا «بالشش را، که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم، برمی‌داشت».

«برای خورشت کشیدن انتظار پدرش را نمی‌کشید که سر سفره بیاید.» - ساختار جمله کمی پیچیده است. شاید بهتر باشد: «برای کشیدن خورشت، منتظر آمدن پدرش سر سفره نمی‌ماند.»

«حتی متقدم مشتاق بود صحبت او را بشنود.» - «متقدم» نامشخص است. اگر منظور افراد دیگر است، باید مشخص شود. اگر منظور خود «بدن» است، جمله معنای دیگری پیدا می‌کند.
بند ۵: «رنگ صورتش همیشه به زردی می‌زد. قد کوتاه بود و لاغر. خاله‌ می‌گفت میوه‌ی نارس. خاله که خاله‌ی بدن نبود.»

تحلیل محتوایی:
این بند به ظاهر فیزیکی «بدن» می‌پردازد و تصویری از ضعف و نارسی را ترسیم می‌کند. «زردی صورت»، «قد کوتاه» و «لاغری» نشانه‌هایی از سلامت کامل نیستند.
نگارشی و املایی:
«خاله‌ می‌گفت» - بهتر است «خاله می‌گفت» باشد.
«که خاله‌ی بدن نبود.» - این جمله کمی گنگ است. اگر منظور این است که او فقط یک آشنا بوده و خاله‌ی واقعی «بدن» نیست، باید واضح‌تر بیان شود.
بند ششم:
نگارشی و املایی:

«تنهای تنها» - تاکید بر تنهایی، قابل قبول است.

«آزاراش می‌دادم» - قبلاً هم اشاره شد، بهتر است «آزارش می‌دادم».

«دیده بدن قطعه‌ی کوچکی از گوشتش را بریده و می‌خورد.» - فعل «می‌خورد» اینجا حال استمراری است، در حالی که «دیده» و «بریده» ماضی هستند. بهتر است: «دیده بدن قطعه‌ی کوچکی از گوشتش را بریده و خورده است.» یا «دیده بود که بدن…»

«بی‌افتد» - بهتر است «بیافتد» باشد (هرچند «بی‌افتادن» هم کاربرد دارد).

«درباره‌ی چی حرف می‌زند» - بهتر است «درباره‌ی چه حرف می‌زند» یا «درباره‌ی چی صحبت می‌کند» باشد.
بند ۷: «دم به دم از مدرسه شکایتش را می‌آوردند؛ ولی نمی‌دانم چه می‌شد که دست آخر دلشان به حالش می‌سوخت و شرمنده می‌شدند.»

تحلیل محتوایی:

این بند نشان می‌دهد که علی‌رغم تمام رفتارهای عجیب و خودآزارانه‌ی «بدن»، او در محیط مدرسه نیز (احتمالاً به دلیل همین رفتارها یا ظاهری نزار) مورد توجه قرار می‌گیرد، اما نه به شکلی که انتظار می‌رود.
ملاحظات نگارشی و املایی:

«دم به دم» - استفاده خوبی است برای نشان دادن تکرار.

«شکایتش را می‌آوردند» - واضح و گویا.

«ولی نمی‌دانم چه می‌شد که دست آخر دلشان به حالش می‌سوخت و شرمنده می‌شدند.» - جمله بندی درست است و ابهام مورد نظر را به خوبی منتقل می‌کند.

فصل صفر:
دمش را روی کولش می‌گذارد»: این اصطلاح کمی عامیانه است و شاید بتوان از عبارت دیگری استفاده کرد که با لحن کلی متن همخوانی بیشتری داشته باشد، مگر اینکه هدف، القای حس عامیانه و خودمانی باشد.
«شوالیه»: استفاده از “شوالیه” نیز جالب است. آیا این یک عنوان واقعی است یا استعاره؟ اگر استعاره است، مشخص کردن آن به درک خواننده کمک می‌کند.
پیراهن و تب: بخش پایانی در مورد “پیراهن” که “هنوز هم دنبالم می‌آید” و ارتباط آن با “مرگ او” و “تب”، بسیار نمادین و شاعرانه است. این بخش به شدت به تفسیر نیاز دارد و می‌تواند لایه‌های عمیق‌تری از غم، فقدان و خاطرات را بازگو کند
درست تفسیرش کردم!؟
ارتباط بین بخش‌ها: در حالی که هر بخش به تنهایی قدرتمند است، گاهی گذار بین آن‌ها کمی ناگهانی است
پیوستگی لحن: همانطور که قبلاً هم گفتم، مهم‌ترین نکته در اینجا، حفظ پیوستگی لحن است. اگرچه متن شما عمدتاً ادبی است، اما استفاده از اصطلاحات عامیانه (هرچند محدود) کمی این پیوستگی را به هم می‌زند. اگر این تضاد عامدانه است، باید با دقت بیشتری اجرا شود.
شفافیت: در بخش ابهامات زبانی، توضیح دادم که کلماتی مانند «بدن» و «شوالیه» نیاز به شفاف‌سازی دارند. این موضوع مربوط به نگارش و وضوح بیان است.
بقیه موارد درست
خب سبک رمان جریان سیال ذهنه
باید ناگهانی و غیرعقلانی باشه

پارت دو:
بند ۱: «بدن آخ نمی‌گفت که مادر بگوید جانم… گفته بود. اصلاً اگر هیچ‌کس نمی‌گفت جانم هم به چشم نمی‌آمد. وقتی جیغ می‌کشید، موهایش را دسته دسته می‌کند و برآشفته و بی‌حال روی زمین می‌افتاد، مال خود خودش بود. بدن، مال بدن است.»
تحلیل محتوایی:
این بند به شدت بر خودمختاری و خودمحوری «بدن» تأکید دارد. «بدن» نه برای جلب ترحم و توجه، بلکه صرفاً برای ارضای نیاز یا خواست خودش «آخ» می‌گوید. این نشان‌دهنده‌ی جدایی کامل از روابط متقابل و واکنشی معمول در خانواده است.
نگارشی و املایی:
«دسته دسته می‌کند» به جای «می‌کند» (استفاده از فعل ماضی ساده و سپس حال استمراری) می‌تواند کمی ناهمگون باشد، هرچند در روایت شخصی گاهی اوقات برای تاکید یا ایجاد ریتم اتفاق می‌افتد. شاید «می‌کرد» یا «می‌کرد و … می‌افتاد» انسجام زمانی بیشتری ایجاد کند.
«بدن، مال بدن است.» - جمله‌ای کوتاه و کوبنده که برای تاکید به کار رفته و صحیح است.

بند ۲: «بدن ماهی قرمز شب عید بود که مرده بود. هر قدر از آب می‌کشیدمش بیرون، می‌گذاشتمش جلوی آفتاب، بادش می‌زدم، گریه می‌کردم، مسخره‌اش می‌کردم، دور از چشم بقیه آزاراش می‌دادم، جلب توجه می‌کردم، تمام این‌ها کمترین دگرگونی را در او ایجاد نمی‌کرد.»
تحلیل محتوایی:
تشبیه «بدن» به «ماهی قرمز مرده» استعاره‌ای قوی برای بی‌اهمیت بودن، بی‌واکنش بودن، و نهایتاً مرگبار بودن آن در دنیای واقعی است. این تشبیه، تلاش‌های راوی (و احتمالاً دیگران) برای ایجاد تغییر یا جلب واکنش از «بدن» را بی‌ثمر نشان می‌دهد.
نگارشی و املایی:
«تمام این‌ها کمترین دگرگونی را در او ایجاد نمی‌کرد.» - جمله درست و تاثیرگذار است
بند ۳: «گاهی اوقات‌ نگاهش روی صورتم می‌افتاد، خیره و بی‌تفاوت. چرا که رد نگاهش را می‌گرفتم و مقابل آن می‌نشستم. بدن، بدن قبله بود، یک جهت مرده‌ی بی‌اعتنا که سر جایش ثابت مانده بود و حتی نوسانات خلقی وحشتناکش ثبات داشتند.»

تحلیل محتوایی:
این بخش، تناقض ظاهری را در «بدن» برجسته می‌کند: گاهی نگاهی می‌اندازد (نشانه حیات یا توجه؟)، اما این نگاه «خیره و بی‌تفاوت» است.
نگارشی و املایی:

«گاهی اوقات‌» - فاصله افتادن بین «اوقات» و «نگاهش» درست نیست، باید «گاهی اوقات نگاهش» باشد.
«چرا که رد نگاهش را می‌گرفتم» - این «چرا که» کمی نامفهوم است. شاید منظور این بوده که «وقتی نگاهش روی صورتم می‌افتاد…» یا «و چون نگاهش …» یا حتی حذف «چرا که» و شروع جمله جدید. ارتباط منطقی بین جمله اول و دوم کمی گنگ است.
«نوسانات خلقی وحشتناکش» - برای «بدن» که تا این حد بی‌تفاوت توصیف شده، «نوسانات خلقی» کمی عجیب است. شاید منظور، رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی یا نمایشی او باشد که در نهایت باز هم به یک ثبات درونی ختم می‌شود.
بند ۴: «هر چه بود، درون او بود. اصلاً انگار کل دنیا از درون بدن می‌جوشید. ملاحظه و اخلاق نداشت. به محض آن‌که به تخت می‌آمد، بالشش را که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم را برمی‌داشت تا سرش را روی آن بگذارد. برای خورشت کشیدن انتظار پدرش را نمی‌کشید که سر سفره بیاید. هر وقت هوس می‌کرد حرف بزند، میان کلام دیگران می‌دوید و حتی متقدم مشتاق بود صحبت او را بشنود.»

تحلیل محتوایی:
«کل دنیا از درون بدن می‌جوشید» ایده‌ی خودبسندگی مطلق «بدن» را تقویت می‌کند. تمام اتفاقات، خواسته‌ها، و حتی «دنیا»ی او از درون خودش نشأت می‌گیرد، بدون نیاز به هیچ عامل خارجی.
نگارشی و املایی:

«بالشش را که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم را برمی‌داشت» - تکرار «را» اینجا کمی دست و پا گیر است. می‌توان گفت: «بالشی را که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم، برمی‌داشت» یا «بالشش را، که زیر پای شکسته‌ام گذاشته بودم، برمی‌داشت».

«برای خورشت کشیدن انتظار پدرش را نمی‌کشید که سر سفره بیاید.» - ساختار جمله کمی پیچیده است. شاید بهتر باشد: «برای کشیدن خورشت، منتظر آمدن پدرش سر سفره نمی‌ماند.»

«حتی متقدم مشتاق بود صحبت او را بشنود.» - «متقدم» نامشخص است. اگر منظور افراد دیگر است، باید مشخص شود. اگر منظور خود «بدن» است، جمله معنای دیگری پیدا می‌کند.
بند ۵: «رنگ صورتش همیشه به زردی می‌زد. قد کوتاه بود و لاغر. خاله‌ می‌گفت میوه‌ی نارس. خاله که خاله‌ی بدن نبود.»

تحلیل محتوایی:
این بند به ظاهر فیزیکی «بدن» می‌پردازد و تصویری از ضعف و نارسی را ترسیم می‌کند. «زردی صورت»، «قد کوتاه» و «لاغری» نشانه‌هایی از سلامت کامل نیستند.
نگارشی و املایی:
«که خاله‌ی بدن نبود.» - این جمله کمی گنگ است. اگر منظور این است که او فقط یک آشنا بوده و خاله‌ی واقعی «بدن» نیست، باید واضح‌تر بیان شود.
بند ششم:
نگارشی و املایی:

«دیده بدن قطعه‌ی کوچکی از گوشتش را بریده و می‌خورد.» - فعل «می‌خورد» اینجا حال استمراری است، در حالی که «دیده» و «بریده» ماضی هستند. بهتر است: «دیده بدن قطعه‌ی کوچکی از گوشتش را بریده و خورده است.» یا «دیده بود که بدن…»

«درباره‌ی چی حرف می‌زند» - بهتر است «درباره‌ی چه حرف می‌زند» یا «درباره‌ی چی صحبت می‌کند» باشد.
بند ۷: «دم به دم از مدرسه شکایتش را می‌آوردند؛ ولی نمی‌دانم چه می‌شد که دست آخر دلشان به حالش می‌سوخت و شرمنده می‌شدند.»

تحلیل محتوایی:

این بند نشان می‌دهد که علی‌رغم تمام رفتارهای عجیب و خودآزارانه‌ی «بدن»، او در محیط مدرسه نیز (احتمالاً به دلیل همین رفتارها یا ظاهری نزار) مورد توجه قرار می‌گیرد، اما نه به شکلی که انتظار می‌رود.
ملاحظات نگارشی و املایی:

«ولی نمی‌دانم چه می‌شد که دست آخر دلشان به حالش می‌سوخت و شرمنده می‌شدند.» - جمله بندی درست است و ابهام مورد نظر را به خوبی منتقل می‌کند.
متقدم یعنی کسی که اول صحبت رو شروع کرده و وسط حرفش پریدن

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: serena
پارت دو:
تحلیل محتوایی:
نگارشی و املایی:

تحلیل محتوایی:
نگارشی و املایی:

تحلیل محتوایی:
نگارشی و املایی:

تحلیل محتوایی:
نگارشی و املایی:

تحلیل محتوایی:
نگارشی و املایی:
بند ششم:
نگارشی و املایی:

تحلیل محتوایی:

ملاحظات نگارشی و املایی:

منظور اینه که خاله هویت جدا داشته برخلاف پدر و مادر بدن
این‌ها افکار شخصیته و توی این سبک هر چیزی از ذهن شخصیت میگذره بدون توضیح منطقی یا مکث و ملاحظه بیان میشه

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: serena
خب سبک رمان جریان سیال ذهنه
باید ناگهانی و غیرعقلانی باشه
اتفاقاً همین «ناگهانی بودن»، «نابسامانی منطقی» و «چرخش‌های بی‌مقدمه» که در متن شما هست، نشانه‌ی درست‌کار کردن سبک جریان سیال ذهن است. بنابراین بخش زیادی از چیزهایی که از نظر نثر کلاسیک «ایراد» محسوب می‌شود، در این سبک کاملاً طبیعی— ضروریه
اما سه تا نکته با سبک سیال ذهن بهت بگم:
۱ـسیال ذهن بی‌منطق نیست؛ بی‌واسطه است.
یعنی ذهن هرطور حرکت می‌کند، روایت هم با اون حرکت کند.
ولی ساختار درونیِ ذهن را حفظ می‌کند.
پس پرش‌ها، ابهام‌ها و حتی پیوست‌های غیرمنتظره درست هستند، به شرطی که از «ریتم ذهن شخصیت» پیروی کنند.
۲ـ باید بی‌دروایستی تو این سبک حفظ کنی مثلاً وقتی راوی از «آزار دادن بدن» یک‌باره می‌پرد به «قبله» یا به «شیشه‌خرده»، این پریشانی نه‌تنها غیرعقلانی نیست، بلکه دقیقاً نشان‌دهنده‌ی مکانیسم تداعی ذهن راوی است.
این‌ها از نظر فنی درست هستند؛ چیزی که باید کنترل شود این است که آیا «تداعی» برای خواننده قابل‌پیگیری باقی می‌ماند یا نه.
۳ـ در سیال ذهن، زبان می‌تونه خط‌خورده باشه اما نباید گنگِ بی‌دلیل باشه
مثلا: ویرگول‌ها الزاماً دقیق نیستند
ترکیب‌های عامیانه قابل قبول‌اند
جمله‌ها نیمه‌کاره رها می‌شوند
وقتی خواننده «درنیابد» ولی «احساس کند»، رمان خوب عمل کرده.
وقتی خواننده «از روایت بیفتد»، یعنی سیال ذهن به بی‌نظمی بدل شده.
اما متن شما:
تنها مواردی که پیشنهاد اصلاحشان را دادم، مربوط به «ابهام‌های ناخواسته» و «گزینش واژه‌هایی است که خواننده را از ذهن راوی بیرون می‌کشد»، نه حذف جریان سیال ذهن.
مثلا الان پرش‌های ناگهانی متنت، تداعی‌ها و تکه‌تکه بودن کاملاً متناسب با سبک است.
رفتارهای بی‌منطق بدن، روایت‌های شکسته، و جملات نیمه‌فلسفی/نیمه‌خودآزارانه به فضای ذهنی آشفته راوی و جهان داستان می‌خوره

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Cheat
منظور اینه که خاله هویت جدا داشته برخلاف پدر و مادر بدن
این‌ها افکار شخصیته و توی این سبک هر چیزی از ذهن شخصیت میگذره بدون توضیح منطقی یا مکث و ملاحظه بیان میشه
خیلیم عالی پس این توضیحی ک دادی با سبکش میخونه

عقب
بالا پایین