نظارت همراه «رمان جمر| ناظر: shirin.s»

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع serena
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

serena

مدیر تالار نظارت+ مترجم آزمایشی+جادوگر سیاه
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
ناظر ارشد آثار
ناظر همراه
مشاور
تیم‌تعیین‌سطح
مقام‌دار آزمایشی
967
پسندها
پسندها
5,746
امتیازها
امتیازها
348
سکه
3,301

نویسنده عزیز، از اینکه انجمن کافه نویسندگان را برای ارتقای قلم خود و انتشار آثار ارزشمندتان انتخاب کردید، نهایت تشکر را داریم.
لطفا پس از هر پارت گذاری در گپ نظارت اعلام کنید. تعداد مجاز پارت در روز ۱۰ پارت می باشد. در غیر این صورت جریمه خواهید شد.
پس از هر ده پارت، رمان شما باید طبق گفته های ناظر ویرایش گردد وگرنه رمان قفل می شود.
پس از ویرایش هر پستی که ناظر در این تاپیک ارسال کرده است، آن را نقل قول زده و اعلام کنید که ویرایش انجام شده است.
از دادن اسپم و چت بی مربوط جدا خودداری کنید
نویسنده: @DOLLSINDOLLSIN عضو تأیید شده است.
ناظر: @shirin_s

درود نویسنده عزیز بعد از پایان هر پارتی ک نوشتید اعلام کنید تا ناظر چک کنند.
قلمتون ماندگار

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: shirin_s
  • Like
سلام عزیزم
شده اما نظارت ضعیفی بوده و پر از عیب و ایراده
برنامه دارم کامل ویرایشش بزنم قبل ادامه پارت‌گذاری
اگه کمکم کنین خیلی عالی میشه
سلام شبت بخیر
خیلی هم عالی پس با هم انجامش میدیم-53-؟"_}

خلاصه و مقدمه:

گویند او یک مار است، خوش خط‌ و خال، زنی
این قسمت خودش یه جمله مستقل حساب میشه و نمیشه که با ویرگول به باقی اضافه بشه:
گویند او یک مار است، خوش خط و خال... .
زنی از دل اهواز و بیابان، زیبا و فریبنده، با دستانی شفابخش؛ اما نگاهی که روح را می‌سوزاند…. ا
اینجا نقطه ویرگول نیاز نداره و آخر جمله هم وقتی سه نقطه گذاشتی باید یه فاصله بذاری و بعد نقطه‌، "شفابخش" هم به صورت "شفا بخش" نوشته میشه:
زنی از دل اهواز و بیابان، زیبا و فریبنده، با دستانی شفا بخش اما نگاهی که روح را می‌سوزاند... .
هیچ‌کس نمی‌داند چه زمانی شعله خواهد کشید، اما وقتی زبانه بکشد، فرقی میان گناهکار و بی‌گناه قائل نخواهد بود.
اولین جمله مستقله و باید به جای ویرگول نقطه گذاشت
هیچ‌کس نمی‌داند چه زمانی شعله خواهد کشید. اما وقتی زبانه بکشد، فرقی میان گناهکار و بی‌گناه قائل نخواهد بود.
گاه به شکل سیلی سرنوشت، گاه در هیبت کسی که او را درد می‌پنداشتی، غافل از این که درمان توست‌.
به حلی اولین ویرگول میشه واو بذاری و این دو توصیف رو به هم وصل کنی. "این که" هم به صورت " اینکه" و یا "این‌که" نوشته میشه:
گاه به شکل سیلی سرنوشت و گاه در هیبت کسی که او را درد می‌پنداشتی، غافل از این‌که درمان توست.
اما چون وقت گذرد، نوش‌دارو هم فاسد می‌شود و دیگر فایده‌ای ندارد.
گذرد به ساختار جمله نمی‌خوره و جمله رو شکسته. بهتره که "بگذرد" نوشته بشه.
اما چون وقت بگذرد، نوش‌دارو هم فاسد می‌شود و دیگر فایده‌ای ندارد.
پس، آرام بخواب. در کنار همان گذشته‌ای که آن را دفن کرده ‌بودی!
جمله اول کانل کننده بعدیه و میتونه بهش وصل بشه و با هم یک جمله باشن. بعد از کلمه پس هم ویرگول نیاز نداره:
پس آرام بخواب، در کنار همان گذشته‌ای که آن را دفن کرده بودی!

• heart_eyes
واکنش‌ها[ی پسندها]: DOLLSIN
خلاصه و مقدمه:

این قسمت خودش یه جمله مستقل حساب میشه و نمیشه که با ویرگول به باقی اضافه بشه:
گویند او یک مار است، خوش خط و خال... .

اینجا نقطه ویرگول نیاز نداره و آخر جمله هم وقتی سه نقطه گذاشتی باید یه فاصله بذاری و بعد نقطه‌، "شفابخش" هم به صورت "شفا بخش" نوشته میشه:
زنی از دل اهواز و بیابان، زیبا و فریبنده، با دستانی شفا بخش اما نگاهی که روح را می‌سوزاند... .

اولین جمله مستقله و باید به جای ویرگول نقطه گذاشت
هیچ‌کس نمی‌داند چه زمانی شعله خواهد کشید. اما وقتی زبانه بکشد، فرقی میان گناهکار و بی‌گناه قائل نخواهد بود.

به حلی اولین ویرگول میشه واو بذاری و این دو توصیف رو به هم وصل کنی. "این که" هم به صورت " اینکه" و یا "این‌که" نوشته میشه:
گاه به شکل سیلی سرنوشت و گاه در هیبت کسی که او را درد می‌پنداشتی، غافل از این‌که درمان توست.

گذرد به ساختار جمله نمی‌خوره و جمله رو شکسته. بهتره که "بگذرد" نوشته بشه.
اما چون وقت بگذرد، نوش‌دارو هم فاسد می‌شود و دیگر فایده‌ای ندارد.

جمله اول کانل کننده بعدیه و میتونه بهش وصل بشه و با هم یک جمله باشن. بعد از کلمه پس هم ویرگول نیاز نداره:
پس آرام بخواب، در کنار همان گذشته‌ای که آن را دفن کرده بودی!
ویرایش شد.✅

• Love
پارت اول
سلام عزیزم
- مامان، ببین! این خانمه مُرده!
به جای اولین علامت تعجب بهتره که از نقطه استفاده بشه. طبق شیوه‌نامه جدید دیگه از این به بعد از خط دیالوگ استفاده نمی‌کنیم و اینطوری نوشته میشه:
《 مامان، ببین. این خانمه مرده!》
مثل کسی که واقعاً مرده و از مرگ برگشته
فعل "برگشته" به محاوره‌ای هستش و رمان شما معیاره پس اینطوری درسته:
مثل کسی که واقعاً مرده و از مرگ بازگشته است.
انگار از اعماق دریا و آب خارج شده بودم که با آن شدت نفس‌نفس‌‌‌ می‌زدم، اما بدنم روی نیمکت سرد و نم‌گرفته‌ی پارک خشک شده‌ بود.
اینجا به ویرگول نیازی نیست و نقطه لازم داره. نم‌گرفته هم با فاصله نوشته میشه. بعد از کلمه پارک، یه ویرگول خوانش جمله رو بهتر می‌کنه:
انگار از اعماق دریا و آب خارج شده بودم که نفس‌نفس می‌زدم. اما بدنم روی نیمکت سرد و نم گرفته‌ی پارک، خشک شده بود.
با دست‌پاچگی جیبم را کنترل کردم تا مطمئن شوم گوشیم سرجایش است و دزدیده نشده.
دست پاچگی ساختار درستی نداره دست‌پاچه کلمه مناسب‌تریه، گوشیم خالت محاوره داری گوشی‌ام درسته‌. سر جایش هم با فاصله نوشته میشه.
دست‌پاچه جیبم را کنترل کردم تا مطمئن شوم گوشی‌ام سرجایش است و دزدیده نشده.
این فعل درست نیست
زهرخندی زدم.
روی زمین سنگ‌فرشی پارک
سنگ فرش دو کلمه جدا هستن و با فاصله نوشته میشه:
روی زمین سنگ‌فرشی پارک
نه حتی کارت‌های بانکی خالی از پولم.
چون فعل نداره نقطه هم نمی‌خواد. سه نقطه مناسب‌تره:
نه حتی کارت‌های بانکی خالی از پولم... .
- دستگاه مشترک مورد نظر… .
اینجا هم طبق شیوع نامه جدید اینطور نوشته میشه:
《دستگاه مشترک مورد نظر‌... .》
صدای کوتاه و موزیکال پیامک، باعث شد سریع از گوشم دورش کنم و محتوای کوتاه؛ اما زهرآلودش را بخوانم.
اینجا یه کلمه جا افتاده. چه چیزی رو از گوشش دور کرد؟
ویرگول و نقطه ویرگول هم نیاز نداره زهر آلود هم با فاصله نوشته میشه:
صدای کوتاه و موزیکال پیامک باعث شد موبایل را از گوشم دور کنم و محتوای کوتاه اما زهرآلودش را بخوانم.
- ببخشید آوا. این به نفع خودت هم هست.
طبق شیوه نامه جدید این جمله که متن پیامک هست و شخصیت رمان داره تو دلش میخونه باید ایتالیک تایپ بشه‌. اون بالا بغل حرف B سه نقطه رو بزن حرف I رو بزن و تایپ کن.
بعد از آوا هم به جای نقطه ویرگول لازم داره:
ببخشید آوا، این به نفع خودت هم هست.
- توئم یکی از همونایی. نباید بهت اعتماد می‌کردم.
اینجا هم نباید خط دیالوگ باشه، تو هم مناسب‌تر از کلمه توئم هستش. همونایی نداریم. شکسته نویسی حساب میشه باید همون‌هایی نوشته بشه. به جای نقطه هم ویرگول می‌خواد:
《تو هم یک از همون‌هایی، نباید بهت اعتماد می‌کردم.》
ارزشش را نداشتند… هیچ‌کدامشان!
هیچ کدام با فاصله نوشته میشه. ساختار جمله هم اینجا بهتره به این شکل نوشته بشه:
هیچ کدامشان ارزشش را نداشتند.
یا
ارزشش را نداشتند، هیچ کدامشان... .
نفسم به زحمت بالا می‌آمد. انگار تمام وزن این چند‌ماه را جای شانه‌هایم، بر روی ‌سینه‌ام گذاشته باشند… .
فعل گذاشته باشند مناسب نیست.
از گذاشته بودند یا گذاشته‌اند استفاده کن.
بدون نگاه کردن به او سعی کردم بازویم را از چنگش رها کنم؛ اما درست مثل موشی بودم که در چنگال عقابی اسیر شده.
به جای نقطه ویرگول نقطه بذار. "شده" به تنهایی کافی نیست. "شده باشد" کامل‌تره:
بدون نگاه کردن به او سعی کردم بازویم را از چنگش رها کنم. اما درست مثل موشی بودم که در چنگال عقابی اسیر شده باشد.
دستش از روی بازویم، به سمت پایین حرکت کرد
اینجا ویرگول نیازی نیست:
دستش از روی بازویم به سمت پایین حرکت کرد
- کجا با این عجله؟ مارِ خوش خط و خالِ من!
این هم طبق شیوه نامه دیگه خط دیالوگ نمی‌خواد و اینطور نگارش میشه. خط و خال هم با نیم فاصله نوشته میشه:
《کجا با این عجله؟ مار خوش خط‌و‌خال من!》

آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Love
واکنش‌ها[ی پسندها]: DOLLSIN
پارت اول
سلام عزیزم

به جای اولین علامت تعجب بهتره که از نقطه استفاده بشه. طبق شیوه‌نامه جدید دیگه از این به بعد از خط دیالوگ استفاده نمی‌کنیم و اینطوری نوشته میشه:
《 مامان، ببین. این خانمه مرده!》

فعل "برگشته" به محاوره‌ای هستش و رمان شما معیاره پس اینطوری درسته:
مثل کسی که واقعاً مرده و از مرگ بازگشته است.

اینجا به ویرگول نیازی نیست و نقطه لازم داره. نم‌گرفته هم با فاصله نوشته میشه. بعد از کلمه پارک، یه ویرگول خوانش جمله رو بهتر می‌کنه:
انگار از اعماق دریا و آب خارج شده بودم که نفس‌نفس می‌زدم. اما بدنم روی نیمکت سرد و نم گرفته‌ی پارک، خشک شده بود.

دست پاچگی ساختار درستی نداره دست‌پاچه کلمه مناسب‌تریه، گوشیم خالت محاوره داری گوشی‌ام درسته‌. سر جایش هم با فاصله نوشته میشه.
دست‌پاچه جیبم را کنترل کردم تا مطمئن شوم گوشی‌ام سرجایش است و دزدیده نشده.

این فعل درست نیست
زهرخندی زدم.

سنگ فرش دو کلمه جدا هستن و با فاصله نوشته میشه:
روی زمین سنگ‌فرشی پارک

چون فعل نداره نقطه هم نمی‌خواد. سه نقطه مناسب‌تره:
نه حتی کارت‌های بانکی خالی از پولم... .

اینجا هم طبق شیوع نامه جدید اینطور نوشته میشه:
《دستگاه مشترک مورد نظر‌... .》

اینجا یه کلمه جا افتاده. چه چیزی رو از گوشش دور کرد؟
ویرگول و نقطه ویرگول هم نیاز نداره زهر آلود هم با فاصله نوشته میشه:
صدای کوتاه و موزیکال پیامک باعث شد موبایل را از گوشم دور کنم و محتوای کوتاه اما زهرآلودش را بخوانم.

طبق شیوه نامه جدید این جمله که متن پیامک هست و شخصیت رمان داره تو دلش میخونه باید ایتالیک تایپ بشه‌. اون بالا بغل حرف B سه نقطه رو بزن حرف I رو بزن و تایپ کن.
بعد از آوا هم به جای نقطه ویرگول لازم داره:
ببخشید آوا، این به نفع خودت هم هست.

اینجا هم نباید خط دیالوگ باشه، تو هم مناسب‌تر از کلمه توئم هستش. همونایی نداریم. شکسته نویسی حساب میشه باید همون‌هایی نوشته بشه. به جای نقطه هم ویرگول می‌خواد:
《تو هم یک از همون‌هایی، نباید بهت اعتماد می‌کردم.》

هیچ کدام با فاصله نوشته میشه. ساختار جمله هم اینجا بهتره به این شکل نوشته بشه:
هیچ کدامشان ارزشش را نداشتند.
یا
ارزشش را نداشتند، هیچ کدامشان... .

فعل گذاشته باشند مناسب نیست.
از گذاشته بودند یا گذاشته‌اند استفاده کن.

به جای نقطه ویرگول نقطه بذار. "شده" به تنهایی کافی نیست. "شده باشد" کامل‌تره:
بدون نگاه کردن به او سعی کردم بازویم را از چنگش رها کنم. اما درست مثل موشی بودم که در چنگال عقابی اسیر شده باشد.

اینجا ویرگول نیازی نیست:
دستش از روی بازویم به سمت پایین حرکت کرد

این هم طبق شیوه نامه دیگه خط دیالوگ نمی‌خواد و اینطور نگارش میشه. خط و خال هم با نیم فاصله نوشته میشه:
《کجا با این عجله؟ مار خوش خط‌و‌خال من!》
سلام عزیزم
ویرایش شد. ✅

آن‌چه رهگذران می‌دیدند، زنی سرتاپا سیاه‌پوش و آشفته‌حال که شبیه بی‌خانمان‌هاست، اسیر دست مردی لنگان شده که به زحمت می‌توانست راه برود.
آنچه رهگذران می‌دیدند، زنی سرتاپا سیاه‌پوش و آشفته‌حال  بود که شبیه بی‌خانمان‌هاست و اسیر دست مردی لنگان شده که به زحمت می‌توانست راه برود.
نه ناله‌کردم و نه چهره‌ در هم کشیدم.
نه ناله کردم و نه چهره‌ در هم کشیدم.
نوک انگشت‌هایش، حلقه‌‌ام را با خشونت نوازش کردند و تکانی بهم داد تا مجبورم کند چشم در چشمش شوم.
نوک انگشت‌هایش، حلقه‌ام را با خشونت نوازش کردند. تکانی بهم داد تا مجبورم کند با او چشم در چشم شوم.
تو توی وضعیتی نیستی که بخوای منو مسخره کنی. راه بیفت!»
تو توی وضعیتی نیستی که بخوای من رو مسخره کنی. راه بیفت!
اما تنم را سنگین کردم و کفش‌هایم با صدایی ناخوشایند روی زمین کشیده شدند.
اما تنم را سنگین کردم و کفش‌هایم با صدایی ناخوشایند روی زمین کشیده شد.
تهدیدوار زمزمه کردم:
«اگه نذاری برم، تو اولین فرصت خودم رو خلاص می‌کنم!»
جایی که دو نقطه داریم دیگه اینتر نمی‌زنیم با یک فاصله پرانتز و دیالوگ نوشته میشه به این شکل:
تهدیدوار زمزمه کردم: «اگه نذاری برم، تو اولین فرصت خودم رو خلاص می‌کنم!»
حتی لحظه‌ای‌ تردید گفت:
«وقتی طلاقت دادم و انداختمت گوشه‌ی زندان آب خنک بخوری، دیگه هر غلطی دلت خواست بکن!»
این هم همینطور عزیزم:
حتی لحظه‌ای‌ تردید گفت: «وقتی طلاقت دادم و انداختمت گوشه‌ی زندان آب خنک بخوری، دیگه هر غلطی دلت خواست بکن!»
دیگر در آن چشمان مشکی خسته، خبری از آن عشقی که ادعایش گوش فلک را کر می‌کرد، نبود.
دیگر در آن چشمان مشکی خسته، خبری از عشقی که ادعایش گوش فلک را کر می‌کرد؛ نبود.
حیوون محبت رو می‌فهمه؛ اما تو فقط بلد بودی دست محبتی که روی سرت می‌کشیدن رو گاز بگیری… این‌قدر تظاهر به قربانی بودن نکن. تو خودت از همه ظالم‌تری! تو با خودخواهیات و لجاجتت، همه‌مون رو به اینجا کشوندی!»
حیوون محبت رو می‌فهمه. اما تو فقط بلد بودی دست محبتی که روی سرت می‌کشیدن رو گاز بگیری… . این‌قدر تظاهر به قربانی بودن نکن. تو خودت از همه ظالم‌تری! تو با خودخواهیات و لجاجتت، همه‌مون رو به این‌جا کشوندی!»

عقب
بالا پایین