مشاوره‌ پایان‌یافته مشاوره رمان | Taraneh

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع -Taraneh
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
لینک ذخیره سازیش نمیدونم کجاشه ولی اسمش دوناست
  • حتما پیداش میکنم، اینارم نُت برداری کردم، ممنونم.
  • ایده خفنی شد حقیقتا و جون میده برای تاریخی نوشتن

• ذخیره کردم همشون رو.
  • میشه لینک ذخیره سازی اون هوش‌مصنوعی رو اشتراک بزاری برام؟
اگه می‌خوای خیلی اساطیری تر باشه
اولین داستان حماسی جهان داستان گیلگمشه
که برای همین گیلانه

### داستان گیلگمش: حماسه باستانی سومر

حماسه گیلگمش، یکی از قدیمی‌ترین آثار ادبی جهان (حدود ۴۰۰۰ سال پیش، از تمدن سومر و بابل باستان)، داستان زندگی گیلگمش، پادشاه نیمه‌خدای شهر اوروک را روایت می‌کند. این داستان نه تنها ماجراجویی‌های حماسی دارد، بلکه به سؤالات عمیقی درباره مرگ، دوستی، و معنای زندگی می‌پردازد. من خلاصه‌ای کامل اما مختصر از آن برات می‌گم، بر اساس متن اصلی اکدی (نسخه استاندارد).

#### بخش اول: گیلگمش و انکیدو، دو دوست ابدی
  • گیلگمش، دوسوم خدایی و یک‌سوم انسانی، پادشاه قدرتمند اما ستمگری است که مردم اوروک از او شکایت دارند. خدایان برای مهار او، انکیدو را می‌سازند: مرد وحشی و مومیش که با حیوانات وحشی زندگی می‌کند.
  • انکیدو با معشوقه‌ای به نام شام-hat آشنا می‌شود، تمدن را می‌آموزد و به اوروک می‌رود. او و گیلگمش در مبارزه‌ای تن‌به‌تن روبرو می‌شوند، اما دوستی عمیقی بین‌شان شکل می‌گیرد.
  • آن‌ها با هم به جنگ هومبابا (نگهبان جنگل سدر) می‌روند و او را شکست می‌دهند. بعد، ایشтар (الهه عشق) عاشق گیلگمش می‌شود، اما او رد می‌کند. ایشتار خشمگین، گاوی از آسمان را می‌فرستد که آن‌ها آن را هم می‌کشند.

#### بخش دوم: مرگ انکیدو و جستجوی جاودانگی
  • خدایان انکیدو را به خاطر کشتن گاو مجازات می‌کنند و او بیمار می‌میرد. گیلگمش، ویران از غم، به جستجوی جاودانگی می‌رود.
  • او به اوتنپیشتیم (تنها انسان جاودان، شبیه نوح در طوفان) می‌رسد. اوتنپیشتیم داستان طوفان بزرگ را برایش تعریف می‌کند: خدایان جهان را با سیل نابود کردند، اما اوتنپیشتیم با ساخت کشتی و نجات حیوانات، نجات یافت و جاودان شد.
  • اوتنپیشتیم به گیلگمش می‌گوید جاودانگی ممکن نیست، اما از گیاهی در بستر دریا حرف می‌زند که جوانی می‌بخشد. گیلگمش گیاه را پیدا می‌کند، اما مار آن را می‌دزدد!

#### پایان: پذیرش مرگ و میراث
- گیلگمش خسته و ناامید به اوروک برمی‌گردد. دیوارهای باشکوه شهر را می‌بیند و می‌فهمد که میراث ابدی از طریق کارهای بزرگ (نه جاودانگی بدن) به دست می‌آید. داستان با توصیف شکوه اوروک تمام می‌شود.

این حماسه حدود ۳۰۰۰ خط دارد و موضوعاتش مثل دوستی، ترس از مرگ، و هویت انسانی، هنوز هم تازه‌ست. اگر بخوای جزئیات بیشتری از یک بخش خاص (مثل طوفان یا مبارزه‌ها) یا نسخه کامل‌تر بشنوی، بگو! 📜✨

اگه می‌خوای خیلی اساطیری تر باشه
اولین داستان حماسی جهان داستان گیلگمشه
که برای همین گیلانه
  • دقیقا میخوام حماسی و شاعرانه مدل بنویسم، همین استفاده از ادبیات غنیِ پارسی قدیم.

• دقیقا میخوام حماسی و شاعرانه مدل بنویسم، همین استفاده از ادبیات غنیِ پارسی قدیم.
برای اساطیری تر به نظرم تا گیلگمش هم میتونی عقب بری
بازم هرکدوم که مد نظر خودته
کدوم؟

ترکیبشون سخت میشه
چون گیلگمش داره تا حضرت نوح میره عقب
دوسوم خدا و یک سوم انسانه که یه الهه عاشقش میشه و بهش غضب می‌کنه
دوست صمیمیش که یه انسان حیوان‌نماست میمیره
بعدشم میره دنبال گیاه جاودانگی

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
عقب
بالا پایین