معرفی معرفی کتاب کمونیسم رفت

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع :)MAHAK
  • تاریخ شروع تاریخ شروع

:)MAHAK

گرگینه
منتقد ادبی
ناظر ارشد آثار
ژورنالیست
تیم‌تعیین‌سطح
رمان‌خـور
3,123
پسندها
پسندها
20,860
امتیازها
امتیازها
813
سکه
3,954
به نام خداوندِ قلم

این کتاب مجموعه‌ای از مقاله‌ها و روایت‌های کوتاه است که با زبانی ساده، طنزآمیز و در عین حال تلخ، تجربه‌ی مردم اروپای شرقی پس از فروپاشی کمونیسم را به تصویر می‌کشد.

دراکولیچ از زاویه‌ای انسانی و روزمره، تأثیرات گذار از نظام کمونیستی به سرمایه‌داری را بر زندگی عادی مردم بررسی می‌کند؛ از خجالت کشیدن به خاطر نداشتن پوشک برای بچه تا ناتوانی در درک مک‌دونالد به‌عنوان نماد غرب. او بیشتر از «ایدئولوژی»، درباره‌ی تجربه‌ی زیسته مردم حرف می‌زند؛ احساس سردرگمی، نوستالژی، بی‌اعتمادی و حتی طنز در دل این تحولات.

کتاب با نگاهی زنانه و جزئی‌نگر، تصویری ملموس از واقعیت‌های پساکمونیستی ارائه می‌دهد، نه با تحلیل‌های خشک تاریخی، بلکه با روایت‌هایی شخصی، صادقانه و گاهی طعنه‌آمیز.

📖 کمونیسم رفت ما ماندیم و حتی خنددیم
🖊 اثر : اسلاونکا_دراکولیچ

تیکه_کتاب:

مُرده، مُرده و رفته؛
خاکش را پیچک‌ها و گل‌های کوچک آبی فراموشم نکن پوشانده، شمعی روشن است، حتما مادرش آمده بوده

من یک‌بار هم نیامده بودم، از پنج سال پیش که او را در اینجا به خاک سپرده بودند، نیامده بودم؛ نه اینکه فراموشش کرده باشم! درست برعکس، نمی‌توانستم مرگش را، پوچی مرگش را، قبول کنم

بر سر خاکش که ایستاده‌ام، فقط آرزو می‌کنم به خاطر او هم که شده، دنیای دیگری پس از مرگ وجود داشته باشد.

کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 3)
عقب
بالا پایین