مشاوره فعال مشاوره‌ی شعر | مشاور sina

آفرین خیلی خوب بود. نسبت به بیت‌های قبلی یه قدم خوب رو به جلو برداشتی. چیزی که توجهم رو جلب کرد اینه که تصویرهای جدیدی مثل میخانه، ساقی، جام، صومعه و میکده وارد شعر شده و از تکرار بعضی تصاویر قبلی فاصله گرفتی. این باعث شده فضای غزل تازه‌تر به نظر برسه.
فقط یه نکته رو میگم یادت باشه، بیت آخر از نظر ساختار با بقیه‌ی غزل هماهنگ نیست. اگه دقت کنی دلیلش اینه که همه‌ی بیت‌ها با ردیف «خواهد رفت» پیش میرن ولی بیت آخر این مسیر رو ادامه نمیده و از بدنه‌ی غزل جدا شده.
اگه روی بیت آخری هم کار کنی و اونو با قافیه و ردیف غزل هماهنگ‌تر کنی انسجام شعر بیشتر میشه.
در کل از نظر تنوع تصویر این غزل رو موفق‌تر از کارهای قبلیت می‌بینم و مسیر خوبی رو برای فاصله گرفتن از تصاویر تکراری شروع کردی. همینطور ادامه بده
موفق باشی 💐
واقعا مرسی از سردرگمی نجاتم دادین
بقیه رو هم با تصاویر جدید درست میکنم

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: (SINA)
دوش در میکده گفتند که جان خواهد رفت
مژده دادند که غم نیز از آن خواهد رفت

پیر میخانه ز اسرار ازل پرده گشود
گفت: این رنج سبک‌ سایه گران خواهد رفت

سحر از روزن امید دمی سر برزد
شب اندوه چو گردی ز میان خواهد رفت

من و آن سلسله‌ موی پریشان چه کنیم؟
عقل گفتا که دل از دست گمان خواهد رفت

جام در گردش و ساقی به تبسم مشغول
دور حرمان ز پی دور امان خواهد رفت

چه شگفت است که در آینه‌ی حسن نگار
هر که خود دید، ز خویش و دگران خواهد رفت

بوی آن یار اگر باز وزد از رهِ لطف
قفل صدساله ز درهای نهان خواهد رفت

پرده چون از رخ آن یوسف کنعان افتد
شور بازار غم از مصر جهان خواهد رفت

اینم بیت آخر بنظرتون خوبه؟
کلا بین دو راهی موندم بعد از دیوان تمنای نهان حس میکنن قلمم از دستم در رفته

• Like
دوش در میکده گفتند که جان خواهد رفت
مژده دادند که غم نیز از آن خواهد رفت

پیر میخانه ز اسرار ازل پرده گشود
گفت: این رنج سبک‌ سایه گران خواهد رفت

سحر از روزن امید دمی سر برزد
شب اندوه چو گردی ز میان خواهد رفت

من و آن سلسله‌ موی پریشان چه کنیم؟
عقل گفتا که دل از دست گمان خواهد رفت

جام در گردش و ساقی به تبسم مشغول
دور حرمان ز پی دور امان خواهد رفت

چه شگفت است که در آینه‌ی حسن نگار
هر که خود دید، ز خویش و دگران خواهد رفت

بوی آن یار اگر باز وزد از رهِ لطف
قفل صدساله ز درهای نهان خواهد رفت

پرده چون از رخ آن یوسف کنعان افتد
شور بازار غم از مصر جهان خواهد رفت

اینم بیت آخر بنظرتون خوبه؟
کلا بین دو راهی موندم بعد از دیوان تمنای نهان حس میکنن قلمم از دستم در رفته
این بیت آخر از نسخه‌ی قبلی خیلی هماهنگ‌تر شده و از نظر قافیه و ردیف هم با بدنه‌ی غزل همراهه و شعر رو نیمه‌کاره نذاشته.
فقط اینکه حس میکنم (یوسف کنعان) و (مصر) از تصاویر بسیار تکرار شده‌ی شعرهای کلاسیک هستن؛ البته اینو بدون که استفاده ازشون ایرادی نداره ولی خب چون تو این غزل سعی کردی فضا و تصاویر تازه‌تری نسبت به بعضی کارای قبلیت بسازی، شاید بد نباشه کمی وقت بزاری ببینی می‌تونی برای بیت پایانی هم یه تصویری شخصی‌تر پیدا کنی یا نه.
یه نکته‌ی مهم هم بگم حتما یادت باشه. از حرفت که گفتی «حس می‌کنم قلمم از دستم در رفته» این برداشت رو ندارم و قلمت کاملا عالیه. اتفاقا چیزی که می‌بینم اینه که داری از فضای همیشگی خودت فاصله می‌گیری و تجربه‌های جدیدتری رو امتحان می‌کنی. این مرحله معمولا کمی حس ناآشنایی ایجاد می‌کنه ولی یادت باشه اصلا به معنی ضعیف‌تر شدن قلمت نیست.
بیا یه کاری انجام بده، فعلا به نظرم بهتره عجله نکنی. بذار این غزل چند ساعت یا حتی یه روز کنار بمونه و بعد بیا دوباره بخونش. خیلی وقتا بهترین تصمیم و نوشتن تصاویر جدید برای بیت‌های آخر بعد کمی فاصله گرفتن از شعر و مدتی استراحت گرفته میشن.
امیدوارم موفق باشی 💐

این بیت آخر از نسخه‌ی قبلی خیلی هماهنگ‌تر شده و از نظر قافیه و ردیف هم با بدنه‌ی غزل همراهه و شعر رو نیمه‌کاره نذاشته.
فقط اینکه حس میکنم (یوسف کنعان) و (مصر) از تصاویر بسیار تکرار شده‌ی شعرهای کلاسیک هستن؛ البته اینو بدون که استفاده ازشون ایرادی نداره ولی خب چون تو این غزل سعی کردی فضا و تصاویر تازه‌تری نسبت به بعضی کارای قبلیت بسازی، شاید بد نباشه کمی وقت بزاری ببینی می‌تونی برای بیت پایانی هم یه تصویری شخصی‌تر پیدا کنی یا نه.
یه نکته‌ی مهم هم بگم حتما یادت باشه. از حرفت که گفتی «حس می‌کنم قلمم از دستم در رفته» این برداشت رو ندارم و قلمت کاملا عالیه. اتفاقا چیزی که می‌بینم اینه که داری از فضای همیشگی خودت فاصله می‌گیری و تجربه‌های جدیدتری رو امتحان می‌کنی. این مرحله معمولا کمی حس ناآشنایی ایجاد می‌کنه ولی یادت باشه اصلا به معنی ضعیف‌تر شدن قلمت نیست.
بیا یه کاری انجام بده، فعلا به نظرم بهتره عجله نکنی. بذار این غزل چند ساعت یا حتی یه روز کنار بمونه و بعد بیا دوباره بخونش. خیلی وقتا بهترین تصمیم و نوشتن تصاویر جدید برای بیت‌های آخر بعد کمی فاصله گرفتن از شعر و مدتی استراحت گرفته میشن.
امیدوارم موفق باشی 💐
باشه چشم مرسی ممنونم ازتون ❤️-53-؟"_}

• blossom
عقب
بالا پایین