۲۱. چرا در کلاسهای بزرگ (بیش از ۵۰ نفر)، صدای من با تأخیر چند ثانیهای به دیگران میرسد؟
پاسخ:
در کلاسهای بزرگ، اسکای روم از معماری SFU (Selective Forwarding Unit) استفاده میکند که طبیعتاً کمی تأخیر دارد. اما تأخیر زیاد یعنی:
*اینترنت شما یا شرکتکنندگان مشکل دارد.
*سرور اسکای روم در منطقه شما شلوغ است.
*استاد میتواند در تنظیمات کلاس، کیفیت را کاهش دهد تا تأخیر کم شود.
*شما به عنوان دانشجو: دوربین خود را خاموش کنید تا بار روی سرور کم شود.
*تأخیر زیر ۱ ثانیه طبیعی است، بالای ۳ ثانیه یعنی نیاز به تغییر سرور یا فیل**تر*شکن دارید.
۲۲. چگونه مشکل «قفل شدن نوار ابزار پایین صفحه» را بدون خروج از کلاس حل کنم؟
پاسخ:
نوار ابزار گاهی به دلیل خطای جاوااسکریپت قفل میشود:
*کلید F5 را بزنید (بارگذاری مجدد صفحه) این کار شما را از کلاس خارج نمیکند، دوباره وارد میشوید.
*اگر F5 جواب نداد، از کلید Ctrl+Shift+R (رفresh اجباری) استفاده کنید.
*در مرورگر، کنسول را باز کنید (F12) و دستور location.reload() را وارد کنید.
*اگر مکرراً این مشکل را دارید، مرورگر را به روز کنید یا افزونههای مرورگر را غیرفعال کنید.
۲۳. آیا اسکای روم در پسزمینه مرورگر (تب غیرفعال) به کار خود ادامه میدهد؟
پاسخ:
تا حدی بله، اما با محدودیت: *صدا در تب غیرفعال معمولاً پخش میشود. *ویدیو توسط مرورگر برای صرفهجویی در مصرف CPU متوقف یا کاهش کیفیت مییابد. *میکروفون معمولاً فعال میماند.
*کروم بعد از چند دقیقه که تب غیرفعال باشد، سرعت تایمرهای جاوااسکریپت را کاهش میدهد که میتواند باعث قطع ارتباط شود.
*توصیه: تب اسکای روم را همیشه فعال نگه دارید.
۲۴. خطای «رومیزی یا پنجره مورد نظر برای اشتراکگذاری یافت نشد» یعنی چه؟
پاسخ:
این خطا در مرورگرهای مبتنی بر کرومیوم رخ میدهد وقتی API اشتراکگذاری صفحه موفق به شناسایی صفحه نمیشود:
*مرورگر را با اجازه مدیر (Run as Administrator) اجرا کنید.
*در ویندوز، به تنظیمات > حریم خصوصی > اشتراکگذاری صفحه بروید و مطمئن شوید دسترسیها فعال است.
*اگر از چند مانیتور استفاده میکنید، هر دو را خاموش/روشن کنید.
*راه حل سریع: به جای «اشتراکگذاری پنجره»، گزینه «اشتراکگذاری کل صفحه» را انتخاب کنید.
۲۵. چگونه بعد از اتمام کلاس، فایل ضبط شده را از اسکای روم دانلود کنم؟
پاسخ:
فقط استاد یا مدیر کلاس دسترسی به دانلود ضبط دارد. دانشجوها نمیتوانند مستقیماً دانلود کنند. اگر استاد هستید:
*وارد پنل کاربری اسکای روم شوید.
*به بخش «کلاسهای من» یا «آرشیو» بروید.
*کلاس مورد نظر را پیدا کنید.
*روی دکمه «دانلود ضبط» کلیک کنید (معمولاً با فرمت mp4).
*اگر دکمه دانلود فعال نیست، ممکن است ضبط با خطا مواجه شده باشد.
*اگر دانشجو هستید و استاد اجازه داده باشد، فایل در بخش «فایلها» کلاس قرار میگیرد و قابل دانلود است.