معرفی کتاب فواید گیاهخواری | اثر صادق هدایت

:)MAHAK

مدیر تالار سرگرمی+ گرگینه
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
منتقد ادبی
ناظر ارشد آثار
ناظر همراه
ژورنالیست
تیم‌تعیین‌سطح
رمان‌خـور
3,841
پسندها
پسندها
26,376
امتیازها
امتیازها
903
سکه
3,296
فواید گیاهخواری نوشته‌ی صادق هدایت یکی از آثار غیرداستانی و کمترشناخته‌شده‌ی اوست که نخستین بار در سال ۱۳۰۶ نوشته شد. هدایت در این کتاب از زاویه‌ای اخلاقی، جسمانی و اجتماعی به موضوع گیاه‌خواری می‌پردازد.
هدایت تلاش می‌کند نشان دهد که انسان برای تغذیه الزاماً به گوشت نیاز ندارد و گیاه‌خواری می‌تواند از نظر جسمی، اخلاقی و اقتصادی انتخاب بهتری باشد. بخش قابل‌توجهی از کتاب در واقع نقد گوشت‌خواری و کشتار حیوانات است؛ او درباره‌ی ساختار بدن انسان، مضراتی که برای گوشت‌خواری تصور می‌کند، تاریخ گیاه‌خواری، حقوق حیوانات و حتی جنبه‌های اقتصادی آن صحبت می‌کند.

فواید_گیاهخواری
✒️ صادق_هدایت

تکه‌ای از کتاب :
«به‌خصوص جهان زنان باید بیشتر از همه متوجه برتری خوراک نباتی بشود و یکچنین غذای خون‌آلود و چرکین را دور بیندازد؛ چون یکی از خرافاتی که شهرت دارد این است که زن باید همه وقت خود را صرف آشپزی بنماید؛ از این‌رو هرگاه از رنگرزی و پیرایش لاشه جانوران دست بکشد، بیشتر اوقات خود به کارهای نجیب‌تری خواهد پرداخت. زن که تولید زندگانی می‌کند نباید راضی به کشتار شده و لبهای خودش را به آن آلوده بسازد.»

«در ته قلب هر انسانی یک احساس عمیق و یک ذوق و میل فطری برای میوه و بوستان گل و کشتزار وجود دارد و هر طبیعت تربیت‌شده و بی‌آلایش، انزجار و دلگیری از بوی خون و منظره کشتار و سلاخ‌خانه احساس می‌نماید؛ بچه انسان دست به‌سوی میوه دراز می‌کند.»

«تو از من می‌پرسی چرا فیثاغورث از خوردن گوشت جانوران پرهیز می‌کرده؟ اما من برعکس از تو سؤال می‌کنم کدام انسان اول جرأت کرد که گوشت مردار را به دهان خود نزدیک بکند... که سر سفره خود اجساد کشته و لاشه استعمال بنماید و در شکم خودش اعضایی را غوطه‌ور سازد که لحظه پیش آواز برمی‌آوردند و غرش می‌نمودند و راه می‌رفتند و می‌نگریستند؟»

«ای انسان غدار خونخوار! آیا هیچ فکر کرده‌ای که اگر در روی زمین مخلوقی همانقدر با هوش و شریر و ده‌مرتبه زورمندتر از انسانی وجود داشت، آیا هیچ تصور کرده‌ای که درمقابل این شخص توانا و افسارسرخود که سرنوشت تو به‌دست او بود، مجبور می‌شدی سر تمکین فروآورده، مانند اسب و الاغ و گوسفند و غیره مزه اسارت شرمگین بارهای گران، شناعت و درشتی و بالاخره طویله و سلاخ‌خانه را بچشی؟»

عقب
بالا پایین