طالع بینی انواع قهر

قهر آشتی‌کن:
در این مدل، قهر و آشتی آن‌قدر سریع اتفاق می‌افتند که اطرافیان نمی‌فهمند باید تبریک بگویند یا تسلیت. پنج دقیقه دعوا، ده دقیقه سکوت، پانزده دقیقه قهر و بعد ناگهان یک شوخی همه‌چیز را حل می‌کند. البته ممکن است همان شب دوباره سر موضوع دیگری دعوا شود. این افراد معمولاً بعد از هر آشتی می‌گویند «دیگه تکرار نمی‌شه»، در حالی که هر دو نفر می‌دانند احتمالاً تا چند ساعت دیگر قسمت بعدی پخش خواهد شد.

قهر انتقامی:
اینجا شخص قصد دارد طرف مقابل هم مزه‌ی ناراحتی را بچشد. اگر پیام بدهی، جواب نمی‌دهد؛ اگر زنگ بزنی، برنمی‌دارد؛ اگر بگویی «خب چی شده؟»، می‌گوید «هیچی». اما خودش تمام مدت منتظر است ببیند آیا طرف مقابل بالاخره تسلیم می‌شود یا نه. این قهر بیشتر شبیه مسابقه‌ی استقامت است و برنده کسی است که دیرتر پیام بدهد. البته معمولاً هر دو نفر در پایان خسته می‌شوند و یک نفر با یک پیام کوتاه مثل «خب؟» آتش‌بس را آغاز می‌کند.

قهر مظلومانه:
در این مدل، شخص هیچ‌وقت مستقیم نمی‌گوید «من ناراحتم»، بلکه جمله‌هایی می‌گوید که باید از بین خطوط ناراحتی را پیدا کنی: «نه، شماها خوش باشید»، «من که مهم نیستم»، «هر کاری دوست دارید بکنید» و «اصلاً چرا باید انتظار داشته باشم؟». اگر بگویی «منظورت چیه؟»، احتمالاً جواب می‌شنوی «هیچی، بی‌خیال». ولی بی‌خیال شدن در این مرحله تقریباً غیرممکن است، چون همین «هیچی» خودش یک سخنرانی کامل پشت سرش دارد.

قهر بی‌صدا ولی آنلاین:
شخص با تو قهر است، اما به هیچ عنوان قصد ندارد از دنیای مجازی خارج شود. آنلاین می‌شود، استوری می‌گذارد، پست می‌بیند، حتی ممکن است با بقیه تعامل کند؛ فقط پیام تو را جواب نمی‌دهد. اینجاست که تو شروع می‌کنی به تحلیل وضعیت آنلاین، زمان آخرین فعالیت و حتی فاصله‌ی بین دیده شدن پیام و آنلاین شدن بعدی. در نهایت ممکن است بفهمی طرف مقابل تمام این مدت مشغول زندگی خودش بوده و فقط تو تبدیل شده‌ای به کارآگاه رسمی یک «سین» ساده.

قهر با آشتی مشروط:
در این مدل، آشتی امکان‌پذیر است، اما شرایط دارد. اول باید عذرخواهی شود، بعد توضیح داده شود، سپس تضمین داده شود که دوباره تکرار نمی‌شود و در نهایت شاید یک «باشه» دریافت کنی. البته این «باشه» به معنی پایان کامل پرونده نیست؛ بیشتر شبیه آزادی مشروط است. تا مدتی هر اشتباه کوچکی می‌تواند باعث شود پرونده‌ی قبلی دوباره باز شود و جمله‌ی تاریخی «دیدی؟ من از اول می‌دونستم» شنیده شود.

قهر از نوع «هیچی نشده»:
این شاید مرموزترین مدل باشد. ظاهر همه‌چیز عادی است، اما چیزی عوض شده. لحن، فاصله، تعداد پیام‌ها و میزان علاقه به صحبت کردن ناگهان تغییر می‌کند. اگر سؤال کنی، جواب می‌آید: «هیچی نشده، من خوبم.» تو هم ظاهراً قبول می‌کنی، ولی ته دلت می‌دانی که هیچ‌چیز عادی نیست. چند روز بعد حقیقت آشکار می‌شود و معلوم می‌شود آن «هیچی» در واقع مجموعه‌ای از اتفاقات بوده که فقط هنوز وقت ارائه‌ی گزارش نهایی‌شان نرسیده بوده است.

عقب
بالا پایین