۱- با سلام، لطفا در ابتدا خودتون رو به مخاطب های ما معرفی کنید.
سلام عرض میکنم به شما و خوانندگان محترم ، اسمم فاطمه ترکمان هست، اهل همدان هستم. تحصیلاتم فوق لیسانس معماری هست و توجه به هنر و نویسندگی یکی از تفننهایی هست که عمیقا باهاش آرامش میگیرم و همیشه در زندگیم جاری بوده. نویسندگی رو از دوازده سالگی شروع کردم و در دوران محصلیم دوبار در مسابقات دانشآموزی رتبه آوردم، مدتی هم از نویسندگی فاصله گرفتم اما باز به دنیای قلم برگشتم.
۲- لطفا آثار خودتون رو برای شناخت بیشتر معرفی کنید.
آثاری که تا حالا منتشر کردم در وبسایت کافه نویسندگان شامل:
ماه تمام من
خاطرات وارونه
قصه فانتوم
۳- ایدههای رمان یا داستان هاتون رو از کجا پیدا میکنید؟
درواقع پیرنگ اولیه داستانها همه از یک جرقهی ذهنی حین تماشای یک فیلم و بیشتر از همه یک موسیقی دلنشین که معنای اون عمیقا در دلم بنشینه شروع میشه.
۴- کدوم شخصیت از رمانتون رو دوست دارید؟ چرا؟
به طور کلی نظر شخصی من اینه که شخصیتهای داستانها، چه داستانهایی که خودم نوشتم و چه داستانهایی که از دیگران میخونم؛ انگار خودم هستم که یک زندگی جدیدی رو در دنیای داستانها دارم شروع میکنم. تجربههای جدید، احساسات جدید، حال و هوا و روحیات جدیدی که شاید کمتر در دنیای واقعیتها باهاش روبرو میشم. بنابراین نمیشه گفت کدوم شخصیت رو دوست دارم، چون همهی اونها یک "منِ جدید" هستند با یک دنیای متفاوت.
۵- نوشتن رو از کی شروع کردید؟ فکر میکردید یک روز به اینجا برسید؟
نویسندگی رو از دوازده سالگی شروع کردم. خب به طبع داستانهایی که در اون دوره مینوشتم خلاقانه و پخته نبودند، هنوز هم فاصلهی زیادی با تصویری که به عنوان یک نویسنده در ذهنم از خودم ساختم، دارم.
۶- نویسنده و کتاب مورد علاقه تون کی و چی هستن؟
محبوبترین نویسندهها برای من :

خانم سیدمهناز سیدجوادجواهری

خانم بهیه پیغمبری

جین وبستر
و چندتن از دوستان این مجموعه که قلمشون رو دوست دارم

خانم فاطمه سادات هاشمی

دردانه
و چندتن از دوستان عزیز که در انجمنهای همکار هستند.
۷- نویسندگی الویت چند شماست؟
نویسندگی برای من یک شغل نیست پس طبیعتاً اولویت اصلی زندگیم نیست اما در واقع برای من یک غذای روح هست، یک آرامش بزرگه که لختی از دنیای حقیقی جدا میشم و در دنیای دیگهای که خالقش خودم هستم غرق میشم. در حقیقت یک تفنن الزامی در زندگیم هست که همیشه دنبالش میکنم اما اولویت اصلی زندگیم نیست.
۸- کدوم ژانر رو برای نوشتن ترجیح میدید؟ چرا؟
من بیشتر ژانر رومانتیک کار میکنم. این ژانر رو بیشتر از همهی ژانرها دوست دارم و فکر میکنم بیشتر تو نوشتن توش تبحر دارم.
۹- پیشنهادتون برای نویسندههایی که تازه تصمیم به نوشتن گرفتن، چی هست؟
آگاهانه نوشتن!
خیلی وقتها پیش میاد نوشتههایی رو میخونم که راجع به یک مسئله خیلی سرسری و بدون آگاهانه نوشتند، مثلا کسی که راجع به دنیای پزشکی داستان مینویسه طبیعتا باید کاملا راجع بهش تحقیق کنه و بپرسه و بنویسه که داستانش به واقعیت نزدیک باشه. مثلا ژانر پلیسی خصوصا تو ایران خیلی محدودیتها داره، باید راجع بهش تحقیق کرد و پرسید بعد شروع به نوشتن کرد.
۱۰- چه طور فهمیدید که اهل نوشتن هستید؟
من از نه سالگی وارد دنیای رمان شدم، و کتاب رمان زیاد میخوندم. دوازدهسالگی این حس تو وجودم شکوفا شد که من هم میتونم بنویسم.
۱۱- نویسندگان و شاعران قاعدتا دفترچه یادداشت همیشه به همراه دارند، (دفترچه مجازی) شما چطور؟
نه بیشتر به ذهنم تکیه میکنم. دفترچه یادداشت ندارم
۱۲- نوشته هاتون رو چه مقدار بازنویسی میکنید؟
بیشتر اوقات حین نوشتن، همیشه بعد از تمام شدن داستان یک بار دیگه سکانسهای مختلف رو بررسی میکنم گاهی حذف و گاهی کم و زیادش میکنم و گاهی کلا عوضش میکنم.
۱۳- آیا آثار خودتون رو نقد می کنید؟
بله، نقد کردن یک رکن اساسی نویسندگیه، نویسندهای که داستان خودش رو نقد نکنه قطعا نمیتونه خوب نویسندگی کنه.
۱۴- نظرتون درمورد شروع داستان یا رمان چیست؟
یکی از مهمترین و سرنوشتساز ترین بخش داستانه بخصوص وقتی تصمیم بگیرید داستان رو به انتشارات بدید. که من هیچوقت توش خوب عمل نمیکنم
۱۵- نام داستان یا رمان خودتون رو کی و چگونه انتخاب میکنید؟
این هم جز پرچالشترین بخش نویسندگی برای من هست. خیلی استعداد ندارم نام هنری برای داستانهام انتخاب کنم.
۱۶- آیا در داستان موقعیتی رو تشریح کرده اید که تجربه درستی از آن نداشته باشید؟
بله، داستان ماه تمام من چون در دنیای پزشکی اتفاق میافتاد خیلی برام پرچالش بود، مدام مجبور بودم وبلاگهای اینترنها رو چک کنم و تجربیاتشون رو بخونم و از دوستانی که تو این حیطه بودند بپرسم تا درک درستی از دنیای پزشکی داشتم باشم، که برام کمی چالش برانگیز بود.
۱۷- چند درصد بالایی از نوشتههایتان بر تجربه شخصی استوار است؟
خیلی کم، بالاخره تو دنیای خیالی هستیم.
۱۸- شیوه شما برای تبدیل یک شخصیت واقعی به یک شخصیت داستانی چگونه است؟
تطبیق با روزمرههای زندگی
شخصیتهای ساده، نه خیلی شگفتانگیز و خارقالعاده.
پرداخت بیشتر به احساسات که رکن اساسی دنیای رومانتیک هست.
۱۹- در حین نوشتن تا چه اندازه مسائل فنی داستان نویسی رو رعایت میکنید؟
سعی میکنم حتما توجه داشته باشم، به خصوص به درست نویسی.
۲۰- تا چه اندازه با نوآوری در ادبیات موافق هستید؟
کاملا موافقم و فکر میکنم یکی از مهمترین مسائلی هست که روی موفقیت داستانها تاثیر میگذاره
۲۱- به نظر شما چه تفاوتی بین یک نویسنده و یک فرد عادی وجود دارد؟
قوه تخیل اصلی ترین تفاوت بعدش هم عشق و علاقه به نویسندگی هست. از نظر من عشق که باشد، میسازد، میسراید، مینویسد.
۲۲- در نوشتن چقدر از روان شناسی کمک میگیرید؟
معمولا در توصیف احساسات و شخصیتها کمک میگیرم.
۲۳- عکس العمل شما نسبت به نقدهای کوبنده آثارشما چیست؟ و چگونه نقدی بوده است؟
نقد معمولا زمانی سازنده است که منطقی باشه، قطعا با نقدهای متعصبانه و بیمنطق کنار نمیام و این مسئله یکبار برام پیش اومده بود از سوی دوستان، که ناچار شدم براش مجادله کنم.
۲۴- معمولا کجا مینویسید؟
هرجایی که بتونم با خودم و نوشتههام تنها باشم.
۲۵- عادتهای خاصی هم برای نوشتن دارید؟
موزیک گوش دادن خیلی تو نوشتنهام تاثیر میگذاره.
۲۶- آیا تا به حال بازخورد جالبی از مخاطبهای کتابتون داشتهاید که برای خودتون پررنگ باشد؟
بله، خیلی از دوستان عزیزم به من لطف زیادی داشتند که باعث دلگرمیم بوده
۲۷- الان در حال خواندن چه کتابی هستید؟
گوهر یکدانه، از خانم سیدمهناز سیدجوادجواهری
۲۸- کلام آخرتون رو لطفا بگید
با تشکر از شما و کادر زحمتکش مجموعه کافه نویسندگان و تمامی خوانندههای محترمی که برای خواندن این مصاحبه وقت گذاشتند. پیروز و موید باشید
ممنون از همکاری شما