نقد و بررسی نقد کاربر ترجمه رمان طرح‌های آفتاب زده از یک شهر کوچک | ملیکا کاکو

MelicaMelica عضو تأیید شده است.

مدیر ارشد بخش نماوا+مدرس گویندگی
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مـدرس
ناظر ارشد آثار
مترجم
گوینده
1,462
پسندها
پسندها
10,204
امتیازها
امتیازها
453
سکه
2,364
به نام خدا

سلام،
ممنون که با نقدهای سازنده و خفن خودتون باعث پیشرفت اثر من می‌شید.
نام رمان: طرح‌هاي آفتاب زده از یک شهر کوچک
مترجم: ملیکا کاکو
لینک اثر:

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Alirix
سلام ملیکای قشنگم.dance-girl2-smiley_dut5
راستش وقتی ترجمه‌ات رو خوندم، اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود که تو واقعاً کارت درسته!2fc627_25350
ترجمه‌ات اون‌قدر روونه که وقتی می‌خونیش اصلاً حس نمی‌کنی داری یه متن ترجمه شده می‌خونی، انگار نویسنده از اول فارسی نوشته.
به‌نظرم این خودش یه امتیاز خیلی بزرگه.
خیلی خوب تونسته بودی لحن طنز نویسنده رو حفظ کنی. هیچ توصیف اغراق‌آمیز یا حالت ترجمه‌زده و تحت‌اللفظی به چشم نمی‌خورد، اون حس شوخ‌طبعی و کنایه رو قشنگ منتقل کردی و اجازه ندادی متن خشک و بی‌روح بشه.
یه چیز جالب بگم:
البته این نام‌ها اهمیت چندانی ندارند.
واقعا هیچ‌کس از آن‌ها استفاده نمی‌کند. مردم صرفاً می‌گویند «دریاچه»، «رودخانه» و «خیابان اصلی».
توی این قسمت نویسنده(یا بهتر بگم ترجمه‌ی تو) انگار دقیقاً همون سؤال ذهن من رو پیش‌بینی می‌کنه: من با خوندن کلی اسم با خودم میگم«خب که چی؟» و بعد خودش جواب می‌ده که «اصلاً کسی به این اسم‌ها اهمیت نمی‌ده»! اینجاش خیلی برام هیجان‌انگیز بود، چون حس کردم نویسنده واقعاً با ذهن خواننده ارتباط گرفته و ترجمه‌ی تو این حس رو خیلی خوب منتقل کرده بود.
یه چیز دیگه من اصلا غلط نگارشی و املایی ندیدم. خیلی کارت تمیز بود واقعا کیف کردم و باید اعتراف کنم، این اولین بار توی عمرم بود که یک مقدمه‌ی نسبتاً طولانی رو تا آخرش خوندم و اصلاً خسته نشدم! این نشانه‌ی کیفیت بالای کار توئه.
حالا یه نکته‌ی خیلی ریز، که به نظرم با اصلاحش متنت از عالی به سوپر عالی تبدیل میشه؛ برای شروع فصل و استارت قوی‌تر و خودمونی‌تر، می‌تونی جمله اول رو یکم صمیمی‌ترش کنی. یعنی به جای:
نمی‌دانم آیا شهر «ماریپوسا» را می‌شناسید یا نه. اگر نمی‌شناسید، مهم نیست.
شاید اسم شهر ماریپوسا به گوشتان نخورده باشد. اگر هم نخورده، (عیبی نداره! / چندان مهم نیست.)
درکل کارت واقعاً حرفه‌ای و درخشان بود.
بااجازت‌بقیه نظرات رو می‌ذارم برای هم‌تیمی‌هام!Tea
خسته نباشی دلبرکم

باسلام و خسته نباشید
کارتون بسیار عالی بود متن کاملا روان خوب ترجمه شده ایراد نگارشی به چشم نمی‌خورد.
جلدتون بسیار زیباست.
موفق باشید 🌹

عقب
بالا پایین