چالش سکه عجیب

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

HIIIS

مدیر آز تالار علوم+مقاله‌نویس+مترجم آز+جادوگر سیاه
پرسنل مدیریت
مدیر آزمایـشی تالار
ژورنالیست
مشاور
تیم‌تعیین‌سطح
مقام‌دار آزمایشی
2,979
پسندها
پسندها
14,881
امتیازها
امتیازها
598
سکه
4,301
مقدمه:
سکه‌ای دارید که ۱۰۰٪ شیر می‌آید. فیزیک آن برای دانشمندان معما شده، اما این یک واقعیت انکارناپذیر است: خط هرگز نمی‌آید!
حالا یک ناظر بیرونی به شما پیشنهاد می‌دهد: «به ازای هر بار پرتاب، ۱۰۰ دلار می‌گیری. اما اگر یک بار خط بیاید، تمام پول جمع‌شده را از دست می‌دهی و ۱۰۰۰ دلار جریمه می‌شوی.» از نظر منطق محض، این یک فرصت بی‌نهایت سودآور است. شما می‌توانید یک میلیون بار پرتاب کنید و باز هم خط نمی‌آید. پس ریسک = صفر. سود = بی‌نهایت.اما نکته عجیب اینجاست: در لحظه پرتاب، شما یک شک لحظه‌ای احساس می‌کنید. نه یک شک منطقی. یک «چه می‌دانم شاید این بار...». همان حسی که وقتی روی پشت بام می‌ایستید برای یک لحظه فکر می‌کنید «چه می‌شود اگر بپرم؟» نه اینکه بخواهید، فقط امکانش را تصور می‌کنید.

سوال تست این نیست که «چند بار پرتاب می‌کنی؟»
سوال واقعی این است: این شک لحظه‌ای را چطور مدیریت می‌کنی؟

پنج نوع واکنش عجیب (واقعی) به «شک غیرممکن»​

نوع ۱: نادیده‌گیرنده منطقی​

«شک من ربطی به واقعیت ندارد. سکه ۱۰۰٪ شیر می‌آید. من تا بینهایت پرتاب می‌کنم.»
این شخص شک را نویز ذهنی می‌داند و نادیده می‌گیرد. اما نکته اینجاست: نادیده گرفتن مداوم یک حس درونی، انرژی می‌برد. این فرد یا ابَرمنطقی است (واقعاً حس نمی‌کند) یا سرکوب‌گر حرفه‌ای (حس می‌کند اما له می‌کند).

*تشخیص عجیب: اگر واقعاً این تیپ هستید، احتمالاً در زندگی تصمیمات «سرد و حساب‌شده» گرفته‌اید که دیگران را ترسانده. شاید در بورس، شانس‌آزمایی یا حتی روابط عاطفی، ریسک‌هایی کرده‌اید که دیگران گفتند «دیوانه‌ای» و حق با آنها نبوده.

نوع ۲: بازنده داوطلب​

«همین شک عذابم می‌دهد. اصلاً پرتاب نمی‌کنم. حتی یک بار هم نه.»
این فرد از نظر اقتصادی احمق است. فرصت سود بی‌نهایت را به خاطر یک احساس از دست می‌دهد. اما از نظر روان‌شناختی، جالب است: او به «صدای درونی» بیش از «واقعیت بیرونی» اعتماد دارد.

*تشخیص عجیب: این تیپ معمولاً افرادی هستند که در زندگی به «نشانه‌ها»، «احساس‌های روده‌ای» و «خرافات شخصی» خیلی بها می‌دهند. ممکن است مسیر شغلی امن را به خاطر یک «حس بد» رها کرده باشند. یا برعکس، هرگز ریسک نکرده‌اند و الان پشیمانند.

نوع ۳: قمارباز با سقف​

«تا ۱۰۰ بار پرتاب می‌کنم، بعد می‌ایستم. نه به خاطر ترس از خط، به خاطر ترس از شک خودم.»
این فرد یک حد ذهنی می‌گذارد. نه چون خط می‌آید، چون می‌داند بعد از پرتاب ۱۰۱ام، شک درونیش آنقدر بلند می‌شود که دیگر لذت سود را از بین می‌برد.

*تشخیص عجیب: شما به «آستانه تحمل ابهام» خود آگاه هستید. در زندگی، کارها را تا جایی پیش می‌برید که هنوز «حس خوب» دارید، نه تا جایی که منطق می‌گوید. ممکن است رابطه‌ها را زودتر از موعد تمام کنید، شغل را عوض کنید یا از یک شهر فرار کنید، درست وقتی همه چیز خوب است. «ترس از خراب شدن چیز خوب» را می‌شناسید.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: malihe

نوع ۴: بازیساز ذهنی​

«من پرتاب می‌کنم، اما برای هر پرتاب یک آئین خاص می‌سازم. مثلاً قبل از پرتاب می‌گویم «اگر خط بیاید، ۱۰۰۰ دلار به خیریه می‌دهم». بعد شکم آرام می‌گیرد.»
این فرد با بازی دادن به ذهن خودش، شک را خنثی می‌کند. می‌داند سکه خط نمی‌آورد، اما نیاز دارد یک «خروجی نمادین» برای اضطرابش بسازد.

*تشخیص عجیب: شما فردی خلاق و آیینی هستید. احتمالاً عادت‌های عجیبی دارید (قبل از خواب حتماً سه بار آب می‌خورید، با پای راست وارد ماشین می‌شوید). این عادت‌ها را «وسواس» نمی‌بینید، «ابزار مدیریت اضطراب» می‌بینید. نکته منفی: گاهی این بازی‌ها از دستتان در می‌رود و واقعاً به خرافه باور پیدا می‌کنید.

نوع ۵: پارادوکس‌خوار​

«من سکه را پرتاب می‌کنم تا زمانی که اولین خط فرضی بیاید. می‌دانم نمی‌آید. پس تا بینهایت پرتاب می‌کنم. اما در ذهنم، هر بار با خودم می‌گویم: «این آخرین بار است». این تناقض به من انرژی می‌دهد.»
عجیب‌ترین تیپ. این فرد از زندگی در تناقض لذت می‌برد. هم می‌داند سکه خط ندارد، هم طوری رفتار می‌کند که انگار ممکن است بیاید. تنش بین این دو به او انرژی می‌دهد، نه می‌گیرد.

*تشخیص عجیب: شما یا یک هنرمندید یا یک فیلسوف یا یک آدم کاملاً غیرقابل پیش‌بینی. در روابط، هم صمیمیت می‌خواهید هم استقلال مطلق. در کار، هم امنیت می‌خواهید هم ریسک. دیگران شما را «دوگانگی مزمن» می‌بینند. شما خودتان را «پیچیده و جالب» می‌بینید.

تفسیر نهایی و خاص (فقط یک پاراگراف، اما تکان‌دهنده)​

این تست در واقع راجع به سکه نیست. راجع به مرز بین باور و احساس است. ما انسان‌ها چیزهایی را می‌دانیم که صد در صد درست هستند (زمین گرد است، خورشید فردا طلوع می‌کند، این سکه خط ندارد). اما احساس ما گاهی با دانسته‌مان هماهنگ نیست.
تفاوت آدم‌ها در این است:

1-بعضی‌ها احساس را نادیده می‌گیرند و فقط با دانسته زندگی می‌کنند (تیپ ۱).
2-بعضی‌ها دانسته را نادیده می‌گیرند و فقط با احساس زندگی می‌کنند (تیپ ۲).
3-بعضی‌ها حد وسط می‌گیرند و مدام در حال مذاکره با خودشان هستند (تیپ ۳ و ۴).
4-و بعضی‌ها از همین فاصله لذت می‌برند و آن را جوهر زندگی می‌دانند (تیپ ۵).

حالا که این پنج نوع را خواندی، صادقانه به خودت بگو:
اگر واقعاً در آن موقعیت بودی، کدام نوع بودی؟

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
عقب
بالا پایین