دانستنی‌های‌روانشناسی با اینا استرس و اضطرابم رو کمتر میکنم!

🌿با اینا استرس و اضطرابم رو کمتر میکنم :

1- مثبت فکر کردن.
2- کتاب خوب خوندن.
3- نوشیدن بیشتر آب.
4- قدم زدن در طبیعت.
5- ریلکس کردن با یه هنر.
6- هر روز صبحانه خوردن.
7- آفلاین شدن از مجازی.
8- هر روز به خودم پاداش میدم.
9- داشتن رژیم مناسب خودم.
10- زمانی رو در اجتماع بودن.
11- نوشیدن چای سبز و دمنوش مورد علاقم.
12- خواب کافی، ثابت و مداوم.
🌸🌸

1- مثبت فکر کردن:

یعنی آگاهانه توجه را از فاجعه‌سازی و افکار منفی تکراری به سمت راه‌حل‌ها و نکات خوب زندگی برد. این کار باعث کاهش ترشح کورتیزول (هورمون استرس) می‌شود. با تمرین روزانه، ذهن کم‌کم الگوی خوش‌بینی را یاد می‌گیرد. مثبت‌اندیشی افراطی نیست؛ بلکه واقع‌بینانه دیدن چالش‌ها همراه با امیدواری است.

2- کتاب خوب خوندن:

مطالعهٔ کتابی جذاب، ذهن را از نگرانی‌های روزمره خارج و وارد دنیایی آرام‌بخش می‌کند. غرق شدن در داستان یا یادگیری مطلبی نو، ضربان قلب و تنش عضلانی را کاهش می‌دهد. کتاب‌های خودیاری و روان‌شناسی نیز ابزارهای عملی برای مدیریت اضطراب ارائه می‌دهند. فقط روزی ۲۰ دقیقه مطالعهٔ مداوم، اثر ضداسترسی قابل توجهی دارد.

3- نوشیدن بیشتر آب:

کم‌آبی خفیف بدن علائمی شبیه اضطراب ایجاد می‌کند: تپش قلب، خستگی و تحریک‌پذیری. هر سلول مغز برای تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی مثل سروتونین به آب کافی نیاز دارد. نوشیدن منظم آب، فشار خون و دمای بدن را متعادل نگه می‌دارد. سعی کنید قبل از احساس تشنگی، جرعه‌جرعه آب بنوشید.

4- قدم زدن در طبیعت:

تماس با فضای سبز و نور طبیعی خورشید، سطح کورتیزول را کاهش و اندورفین (هورمون شادی) را افزایش می‌دهد. صدای پرندگان، وزش باد و دیدن درختان، فعالیت امواج مغزی را به حالت مراقبه نزدیک می‌کند. فقط ۱۵ دقیقه پیاده‌روی در پارک، تمرکز ذهنی و خلق را به طور محسوسی بهبود می‌بخشد. قدم زدن بدون گوشی و هدف مشخص بهترین نتیجه را دارد.

5- ریلکس کردن با یه هنر:

فعالیت‌هایی مانند نقاشی، نواختن موسیقی، سفالگری یا حتی رنگ‌آمیزی طرح‌های آماده، ذهن را در لحظهٔ حال متمرکز می‌کند (مشابه مدیتیشن). درگیر شدن با فرآیند خلاقانه، افکار مزاحم را کنار می‌زند و حس لذت و کفایت ایجاد می‌کند. فرقی نمی‌کند استاد باشید یا مبتدی؛ هدف درگیری ذهن با خلق زیبایی است. ۲۰ دقیقه هنر درمانی روزانه، می‌تواند مثل یک جلسه آرامش‌بخش عمل کند.

6- هر روز صبحانه خوردن:

شب هنگام قند خون به پایین‌ترین حد خود می‌رسد؛ صبحانهٔ متعادل (پروتئین، فیبر، چربی سالم) سطح قند خون را تثبیت می‌کند و مانع افت انرژی و تحریک‌پذیری صبحگاهی می‌شود. صبحانه خوردن ریتم شبانه‌روزی بدن و ترشح هورمون‌های مرتبط با هوشیاری را تنظیم می‌کند. حذف صبحانه باعث ترشح بیشتر آدرنالین و احساس ناآرامی می‌شود. حتی یک سیب و چند عدد گردو بهتر از هیچ است.

7- آفلاین شدن از مجازی:

قطع موقت شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها، مغز را از بمباران خبری، مقایسهٔ اجتماعی و انتظار پاسخ‌دهی نجات می‌دهد. هر بار چک کردن گوشی، سطح هورمون استرس را نوسانی می‌کند. تعیین ساعات مشخص آفلاین (مثلاً اول صبح یا هنگام خواب) به ذهن فرصت بازیابی و آرامش واقعی می‌دهد. پس از چند روز، متوجه کاهش حس عجله و فشار روانی خواهید شد.

8- هر روز به خودم پاداش میدم:

پاداش دادن (حتی کوچک، مثل یک لیوان چای خاص یا ۱۰ دقیقه گوش دادن به موسیقی) پس از انجام کارهای روزانه، مدار پاداش مغز را فعال و دوپامین ترشح می‌کند. این کار احساس خودکارآمدی و شادی را تقویت کرده و نشخوار فکری منفی را کاهش می‌دهد. پاداش نباید شرایط استرس‌زای جدید ایجاد کند (مثل خرید وسواسی). با این روش، مغز تدریجاً انجام وظایف را با حس خوب پیوند می‌زند.

9- داشتن رژیم مناسب خودم:

رژیم غذایی متعادل و شخصی‌شده (با در نظر گرفتن آلرژی‌ها، کمبودها و ترجیحات) از نوسانات قند خون و کمبود ریزمغذی‌هایی مثل منیزیم، ویتامین B و امگا ۳ جلوگیری می‌کند که همگی با اضطراب مرتبطند. پرهیز از کافئین زیاد، شکر تصفیه‌شده و فست‌فود التهاب مغز را کاهش می‌دهد. خوردن وعده‌های منظم و حاوی پروتئین کافی، انرژی پایدار و آرامش بیشتری می‌دهد.

عقب
بالا پایین