دورهمی نگارنده‌های انجمن | هفته اول: پیرنگ، بودن یا نبودن!

میتونی پیشوند رو خودت بدی الآن.
تنکس بیب
خب شما توجه بفرمایید نوشتن بدون پیرنگ حالی داره که اصلا لایوصف با هیچ واژه ای؛ اما بدیش اینه که الان نمیدونی کجای داستان ایستادی، کجا داری میری، پایانت چی میشه و به طور کلی جزئیات داستانتو نداری.
وقتی بدون پیرنگ بنویسی ضرر میزنی به خودت؛
1. به احتمال خیلی زیاد باورپذیری اثرت به شدت کاهش پیدا میکنه. چون فقط دنبال اینی که جورچین مغزت رو در آن واحد بچینی و عملا فکر نکردی که چه بلایی سر داستان بیاد معقولانه تره.
2. انسجام داستان کم میشه؛ یه جا ادبی طور و فلان، یه جا محاوره، یه جا کاملا جدی، یه جا با لحن طنز؛ به ویژه بین دیالوگ و مونولوگ.
3. پیرنگ نداشته باشی، به شدت تو متن داستانت اضافه گویی میکنی؛ طوری که انگار خودت هم نمی دونی از داستانت چی میخوای.

سو، پیرنگ سیریسلی مهمه.
یه روشی هست میشینن بی پیرنگ مینویسن بعد ویرایشش میکنن

مارگارت میچل با یه روش فوق العاده نوشته برباد رفته رو...فانتزیمه اونطوری بنویسم??‍♀️??

آخرین ویرایش توسط مدیر:
storyboarding-in-ux-design-56.jpg

به این میگن هرم فریتاگ؛ ساده ترین شکل پیرنگ به ویژه توی ادبیات نمایشی که واسه رمان نویسی و داستان نویسی هم مورد استفاده قرار میگیره.

خب اکثر ما -کما اینکه خودتون هم گفتید- یک سری اوج و فرود رو مدنظر قرار میدیم و د برو که رفتیم؛ ولی جزئیات هم لازمه. خیلی هم لازمه.
بیان مسئله، نقطهء استارت ماجراست؛ چه اتفاقاتی می افته، چه رویدادهایی رخ میده، چه دیالوگ های گفته میشه، چه کارکترهایی توی داستان ایفای نقش میکنن که از نقطهء استارت به نقطهء نزدیک به اوج میرسیم؟
تمام این سوالات رو باید از خودت بپرسی و خیلی خیلی مراقب باشی که حرف اضافه نزنی توی داستانت. تنفس خوبه ولی زیادیش دل مخاطبو میزنه.
پلات رمان شما بالفرض اگر 7 تا نقطهء اوج داشته باشه برای هر 7 تاش باید این مراحل هرم رو طی کنید که خوب بشه *-

آخرین ویرایش توسط مدیر:
پست اول رو ویرایش کردم چک بشه

آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
storyboarding-in-ux-design-56.jpg

به این میگن هرم فریتاگ؛ ساده ترین شکل پیرنگ به ویژه توی ادبیات نمایشی که واسه رمان نویسی و داستان نویسی هم مورد استفاده قرار میگیره.

خب اکثر ما -کما اینکه خودتون هم گفتید- یک سری اوج و فرود رو مدنظر قرار میدیم و د برو که رفتیم؛ ولی جزئیات هم لازمه. خیلی هم لازمه.
بیان مسئله، نقطهء استارت ماجراست؛ چه اتفاقاتی می افته، چه رویدادهایی رخ میده، چه دیالوگ های گفته میشه، چه کارکترهایی توی داستان ایفای نقش میکنن که از نقطهء استارت به نقطهء نزدیک به اوج میرسیم؟
تمام این سوالات رو باید از خودت بپرسی و خیلی خیلی مراقب باشی که حرف اضافه نزنی توی داستانت. تنفس خوبه ولی زیادیش دل مخاطبو میزنه.
پلات رمان شما بالفرض اگر 7 تا نقطهء اوج داشته باشه برای هر 7 تاش باید این مراحل هرم رو طی کنید که خوب بشه *-
حضور من توهینه به جامعه نویسندگی یا تو؟

قبولش دارم، یه روش خوب برای بالا بردن کیفیت پیرنگ اینه که هرم هارو توی هم قاطی کنیم
امیرعلی نبویان میگفت باید مین کار بذاری تو نوشته ات، میتونی شروع یه هرم رو تو اوج هرم قبلی قرار بدی
من هر فیلم با کیفیتی که میبینم با این دید نگاش میکنم که الان این چیزی که داره بهش اشاره میشه قراره بعدا یجا بدرد بخوره

آخرین ویرایش توسط مدیر:
تنکس بیب

یه روشی هست میشینن بی پیرنگ مینویسن بعد ویرایشش میکنن

مارگارت میچل با یه روش فوق العاده نوشته برباد رفته رو...فانتزیمه اونطوری بنویسم??‍♀️??
اون شکلی، برای کسی که توی داکیومنت خودش می نویسه عالیه? منم رمانامو یه دور مینویسم بعد میذارم.
ولی واسه آنلاین نویس ها توصیه نمیکنمش .-.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
آخرین ویرایش توسط مدیر:
اون شکلی، برای کسی که توی داکیومنت خودش می نویسه عالیه? منم رمانامو یه دور مینویسم بعد میذارم.
ولی واسه آنلاین نویس ها توصیه نمیکنمش .-.
دقیقا
رولد دال برای هر داستان میرفت تو کلبه اشو مینوشت، وقتی کارش تموم میشد برمیگشت
آنلاین نویسی، مجله نویسی یا هر چی که زمان لازم داره، به نظرم میتونه حتی روی پایان هر پارت هر تاثیر بذاره

آخرین ویرایش توسط مدیر:
حضور من توهینه به جامعه نویسندگی یا تو؟

قبولش دارم، یه روش خوب برای بالا بردن کیفیت پیرنگ اینه که هرم هارو توی هم قاطی کنیم
امیرعلی نبویان میگفت باید مین کار بذاری تو نوشته ات، میتونی شروع یه هرم رو تو اوج هرم قبلی قرار بدی
من هر فیلم با کیفیتی که میبینم با این دید نگاش میکنم که الان این چیزی که داره بهش اشاره میشه قراره بعدا یجا بدرد بخوره
قطعا حضور من که چوب استادی دستمه ?

آره دقیقا.
و دقیقا مثلا راجع به فیلم ها / داستان های ایرانی وقتی نقد زیادی وارد میکنن، به خاطر پلات ناقصشونه. داستان رو درست شرح نمیدن، نقطه اوج داستان رو گنگ میکنن و نهایتا توی بدترین نقطه داستان رو تموم میکنن.

آخرین ویرایش توسط مدیر:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 0)
هیچ کاربر ثبت نام شده ای این تاپیک را مشاهده نمی کند.
عقب
بالا پایین