همگانی برای چاپ رمان اول‌تان چه معیارهایی دارید؟

Mansi

مدیر تالار نقد + جادوگر سپید
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
منتقد
داور آکادمی
نویسنده نوقلـم
1,037
پسندها
پسندها
3,799
امتیازها
امتیازها
328
سکه
3,484
سلام به همگی
خب همونطور که می‌دونید برای هر نویسنده چاپ اولین کتابش از مهم‌ترین چیزاییه که تجربه می‌کنه.
اما مساله اینه که این موضوع حساسیت بالایی داره و اگه شما رمان اولتون خوب نباشه، ممکنه در ادامه هم دیگه نتونید خواننده‌ها رو جذب کنید.
برای همین اگر رمان چاپ کردین، اینجا از تجربه‌تون بگید و اگر چاپ نکردین، برنامۀ ذهنی‌تون رو بگید.

1. کی احساس می‌کنید وقتشه رمان خودتون رو چاپ کنید؟
2. براتون مهمه چند صفحه باشه؟ مجموعه داستان باشه یا رمان؟
3. چطور یه انتشارات خوب پیدا کردید/ می‌کنید؟
4. برای دیده شدن بیشترش چه برنامه‌یی دارید؟
5. هر چیز دیگه‌یی که به نظرتون دونستنش برای بقیه مفیده.​

مثلا خودم اگه بخوام نظر بدم، باید بگم من چند سال پیش تا مرز چاپ یه رمان فانتزی رفتم و خودم عقب کشیدم. چون حس کردم به اندازه کافی خوب نیست و خیلی خوشحالم که اون موقع چاپش نکردم. چون توی این مدت قلمم خیلی پخته‌تر شده.
اما الان بین اقدام به چاپ یه رمان و مجموعه داستان کوتاه موندم و نمی‌دونم چطور برم سراغ نشرها که اثرم رو برای بررسی قبول کنند.

سلام به همگی
خب همونطور که می‌دونید برای هر نویسنده چاپ اولین کتابش از مهم‌ترین چیزاییه که تجربه می‌کنه.
اما مساله اینه که این موضوع حساسیت بالایی داره و اگه شما رمان اولتون خوب نباشه، ممکنه در ادامه هم دیگه نتونید خواننده‌ها رو جذب کنید.
برای همین اگر رمان چاپ کردین، اینجا از تجربه‌تون بگید و اگر چاپ نکردین، برنامۀ ذهنی‌تون رو بگید.

1. کی احساس می‌کنید وقتشه رمان خودتون رو چاپ کنید؟​
چندتا مشخصه داشته باشه رمانم:
1-پیرنگ قوی
2-شخصیت‌پردازی قوی
3-بهترین نوشته‌ای که می‌تونستم اون زمان خلق کنم.
4-ویرایش نهایی رو بدم به یک کاربلد
2. براتون مهمه چند صفحه باشه؟ مجموعه داستان باشه یا رمان؟​
برای من اهمیتی نداره تعداد صفحه
مجموعه هم از حوصله من خارجه :گریه:
3. چطور یه انتشارات خوب پیدا کردید/ می‌کنید؟​
اینو هنوز خودمم درگیرم باهاش چون هر نشری یکجور مشخصه برای چاپ داره
یکی فقط آثار اولی رو چاپ می‌کنه
یکی کلا ایرانی چاپ نمی‌کنه
یکی کلا رمان با تم خارجی چاپ نمی‌کنه
...
4. برای دیده شدن بیشترش چه برنامه‌یی دارید؟​
اول دوستام و بازخوردشون بعد محیط اینستا و اپلیکیشن‌هایی که بتونه کمکم کنه و بعد پیدا کردن اسپانسر...
اون رمانی که چاپ کنین که بعدا پزش رو بدین هم بابت داستان و هم ارتقای قلمتون:)

من برای خودم که دنبال چاپ رمانم رفتم (ترجمه)
یک سالی درگیرش بودم و هستم که آشنا باشم با این جامعه و خیلی چیزا متوجه شدم خیلی موضوعات درک کردم
واقعا جامعه‌ای که کتاب یا رمانی بصورت چاپی میخونه با کسی که مجازی و آنلاین میخونه زمین تا آسمون فرق دارند یعنی سطح انتظارات یک کتابخون چاپی خیلی بالاتر به همون راستا سطح دانششون بالاتره وقتی کتاب تمام میشه نمیاد صرفا نظر شخصیش بهت بگه و یک نظر حرفه‌ای که مرتبط با سطح دانش نویسندگی و نقد هست بهت ارائه میده و اونجا متوجه میشی نظر شخصیش اینه
جامعه کتابخون واقعا دنبال یه رمان با سطح بالاعه
ایده خوب داشته باشه پلات توییست خوب داشته باشه و کسل کننده نباشه براش

جدا از اینا واقعا انتشارات مهمه نباید صرفا چون نظر شخصی من اینه که این انتشارات خوبه روندش خوبه بسنده کنم باید کارای دیگش ببینم نظر کتابخونا دربارش ببینم
ممکنه حتی بخاطر یه کتاب اسم انتشارات بد در رفته باشه و هرچند ده تا کتاب خوب دیگه داشته باشه بازم وقتی تو کتابت اونجا منتشر کنی ممکنه کسی سمتش نره چون میگن انتشارات خوب نیست

و اصلا نباید شانسمون حروم کنیم یعنی بگیم این انتشارات رد کرد بریم سراغ اون یکی
واقعا ایرادی که وارد میشه اون برطرف کنیم چون حالا بعضی ها دنبال درآمدش هستم دنبال این هستم صرفا چاپ بشه دیده بشن
اگه با این هدف بری جلو و سطح و کیفیت برات رتبه سوم داشته باشه قطعا با شکست مواجه میشی
(از روی تجربه میگم😑 اصلا نباید شانستون حروم کنید)
حتما باید اولویت اول کیفیت اثر باشه
برای بیشتر دیده شدن هم خیلی راه‌ها برای تبلیغش هست
صفحه هم به نظرم مهم نیست یعنی تا زمانی بتونی یه اثر خوب دربیاری ادامه بده به این فکر نکن وای زیاد شد کاتش کنم
واقعا تعداد صفحات برای کتابخونا وقتی بفهمن چه اثر جذابی جلوشونه مهم نیست

سلام به همگی

1. کی احساس می‌کنید وقتشه رمان خودتون رو چاپ کنید؟​
«زمانی دلم مدام بخواد و داستانم قوی‌طور بشه و رمانم خیلی خوب تونسته باشه، مردم رو جذب خودش کنه! البته هنوز دومین رمانم دیده نشده.
2. براتون مهمه چند صفحه باشه؟ مجموعه داستان باشه یا رمان؟​
بله، مجموعه رمان من باید بالا ۲۰۰ تا ۶۰۰ صفحه باشه.
3. چطور یه انتشارات خوب پیدا کردید/ می‌کنید؟​
جستجو توی گوگل و مشغولیت ذهنی.
4. برای دیده شدن بیشترش چه برنامه‌یی دارید؟​
سعی میکنم قلمی رو خلق کنم که هم قوی باشه هم مفید و هم انگیزشی و مفهومی چون همیشه در رمانام مشهوده.
سعی میکنم قلمی رو خلق کنم که دیگران از خوندنش لذت برده باشن و بتونن رمانای منو با قلمی قوی بخونن.
«انشاءالله»

• Love
واکنش‌ها[ی پسندها]: Mansi
4-ویرایش نهایی رو بدم به یک کاربلد
این گزینه خیلی جالب بود برام. من معمولا خودم ویرایش می‌کنم، البته یه دستی تو ویراستاری داشتم. اما الان این گزینه به نظرم خیلی مفید اومد چون بعضی نشرها واقعا ویراستار ندارن!

اینو هنوز خودمم درگیرم باهاش چون هر نشری یکجور مشخصه برای چاپ داره
یکی فقط آثار اولی رو چاپ می‌کنه
یکی کلا ایرانی چاپ نمی‌کنه
یکی کلا رمان با تم خارجی چاپ نمی‌کنه
...
دقیقا این پیدا کردن نشر خیلی سخته c54c27_25ndke-hanghead
باید یه نشر خوب هم باشه، چون بعضیا تقریبا هر چی رسید دستشون رو چاپ می‌کنند و اعتبار کار هم میاد پایین

• heart_eyes
واکنش‌ها[ی پسندها]: HIIIS
من برای خودم که دنبال چاپ رمانم رفتم (ترجمه)
یک سالی درگیرش بودم و هستم که آشنا باشم با این جامعه و خیلی چیزا متوجه شدم خیلی موضوعات درک کردم
واقعا جامعه‌ای که کتاب یا رمانی بصورت چاپی میخونه با کسی که مجازی و آنلاین میخونه زمین تا آسمون فرق دارند یعنی سطح انتظارات یک کتابخون چاپی خیلی بالاتر به همون راستا سطح دانششون بالاتره وقتی کتاب تمام میشه نمیاد صرفا نظر شخصیش بهت بگه و یک نظر حرفه‌ای که مرتبط با سطح دانش نویسندگی و نقد هست بهت ارائه میده و اونجا متوجه میشی نظر شخصیش اینه
جامعه کتابخون واقعا دنبال یه رمان با سطح بالاعه
ایده خوب داشته باشه پلات توییست خوب داشته باشه و کسل کننده نباشه براش

جدا از اینا واقعا انتشارات مهمه نباید صرفا چون نظر شخصی من اینه که این انتشارات خوبه روندش خوبه بسنده کنم باید کارای دیگش ببینم نظر کتابخونا دربارش ببینم
ممکنه حتی بخاطر یه کتاب اسم انتشارات بد در رفته باشه و هرچند ده تا کتاب خوب دیگه داشته باشه بازم وقتی تو کتابت اونجا منتشر کنی ممکنه کسی سمتش نره چون میگن انتشارات خوب نیست
مرسی مرسی چقدر نظرت خوبه و مفیده برامون، چون واقعا این مسیر رو قبلا رفتی و خیلی می‌تونه کمکمون کنه.
دقیقا این بحث انتشارات خیلی منو نگران می‌کنه c54c27_25ndke-hanghead
یه سوال دارم عزیزم، الان کتابت رو چه نشری چاپ کرده؟ و این‌که وقتی می‌خواستی با نشرها ارتباط بگیری، چطور متوجه می‌شدی پذیرش اثر دارن یا نه؟
چون بعضیا تو سایت یا پیجشون زدن پذیرش اثر، اما خیلی‌ها هم نزدن. ولی یهو می‌بینیم که امسال چند تا اثر جدید منتشر کردند. به نظرت با اونایی که اعلام نکردن برای پذیرش اثر هم باز بریم صحبت کنیم؟

«زمانی دلم مدام بخواد و داستانم قوی‌طور بشه و رمانم خیلی خوب تونسته باشه، مردم رو جذب خودش کنه! البته هنوز دومین رمانم دیده نشده.
سلام عزیزم
رمان آنلاین بوده یا چاپ هم کردی؟

بله، مجموعه رمان من باید بالا ۲۰۰ تا ۶۰۰ صفحه باشه.
سبک و ژانری که می‌نویسی هم میگی چیه؟ :)

• blossom
واکنش‌ها[ی پسندها]: Mansi
عقب
بالا پایین