همگانی روانشناس؛ دکتر فرهنگ هلاکویی

انسان‌ها را می‌بینید تا یک جا عاقلانه حرف میزنند و گفتگو میکنند ولی در یک نقطه یک دفعه همه چیز را به هم می‌ریزند.
در جوامع شرقی هنوز احساسات و هیجانات نقش مهمی داره یعنی جامعه هنوز جامعه احساساتی و هیجانی است!
بنابراین یک فشاری روی سیستم عقلی و علمی میاره تا اونجایی که ما آخر کار این حرفو میزنیم که دو خط موازی هرگز به هم نمی‌رسند مگر اینکه خدا بخواهد.

🌍 ما فقط وظیفه داریم
کار و کوششِ خودمان را بکنیم
شد شد، نشد نشد
و امیدوار باشیم که
آنچه که خوب و درست است
اتفاق بیفتد.
و انتظاری هم از دیگران نداشته باشیم.
ما حتی قرار نیست
از خودمان هم خیلی انتظار داشته باشیم
که تو چرا این کار را کردی
یا چرا آن کار را نکردی
چون وقتی به جانِ خودمان و دیگران بیفتیم
از پا در می‌آییم.
زندگی به اندازه کافی
سخت و مشکل هست
هر روز برای من از زمین و آسمان
مسئله و مشکل می‌‌بارد، پس من قرار نیست به سراغِ گذشته هم بروم.
به همین جهت است که من واقعا با گذشته کاری ندارم
اصلا برای من خنده‌دار است
که آدم‌ها بروند سراغ چیزی که
هیچ کاری نمی‌توانند برایش انجام دهند.
درحالی که برای امروزشان
خیلی کارها میتوانند بکنند.

• پاسخ به اینکه بچه دار بشن خوب میشه زندگی‌شون

بچه حتی زندگی خوب رو برای مدتی پر از تلاطم میکنه
و زندگی بد رو خیلی خیلی بدتر!
آمدن بچه دوای هیچ دردی نیست.

🔴چگونه با همسر بداخلاق رفتار کنیم؟

🔴تعلیم و تربیت کودکان

چگونه به کودک خود نه بگوییم نه را با جملات مثبت بگویید:
کودکتان را برای خرید برده‌اید و او مدام دامان شما را می‌کشد و شکلات می‌خواهد. شما هم به او می‌گویید قبل از شام نمی‌شود شکلات بخوری. او پاهایش را بر زمین می‌کوبد و شما دوباره نه می‌گویید. او این بار محکم‌تر پا می‌کوبد و بلندتر جیغ می‌زند. تا شما به راهروی چهارم برسید او پنج‌بار قشقرق به راه می‌اندازد تا به خواسته‌اش برسد. شما هم یا تسلیم خواسته او می‌شوید تا از شر سروصدا و آبروبری‌های او در فروشگاه خلاص شوید و یا محکم بر سر حرف خودتان می‌ایستید و سرخ و سفید می‌شوید. که در هر دو حالت شرایط برای شما و کودک سخت می‌شود. بعضی از کودکان تنها با شنیدن کلمه نه نمی‌توانند علت بعضی از قوانین را بفهمند. متخصصان روانشناسی خانواده معتقدند می‌توانید با این کودک به گونه مثبت حرف بزنید و به همان نتیجه برسید. مثلا به جای اینکه بگویید قبل از شام نمی‌توانی شکلات بخوری می‌توانید به او بگویید بله تو اجازه داری شکلاتت را بعد از شام بخوری.

اگر رفتید مطب دکتر قلب‌تان و به شما گفت تو نباید الکل بخوری، تو نباید سیگار بکشی و چربی هم نمی‌خوری و ورزش هم میکنی و شب‌ها هم به موقع می‌خوابی و نباید عصبانی شوی والا میمیری، برای این که وضعت این قدر بد است که اگر اینها را رعایت نکنی تو خواهی مُرد و شما هم می‌خواهید مراقبت زندگی خودتان باشید.
ولی یک ماه بعد به یک مهمانی می‌روید و می‌بینید همان آقای متخصص قلب، هم سیگار می‌کشد و هم عصبی است. آیا بلافاصله شما این نتیجه را می‌گیرید که بسیارخوب، چون این حرف‌هایی را که به من زد، خودش عمل نمی‌کند پس من هم عمل نکنم؟ یا چون که دکترم رعایت نمی‌کند پس این حرف‌ها غلط و دروغ می‌باشد. مهم این است توصیه‌هایی که به شما شده را اگر رعایت نکنید آن وقت خواهید مُرد. بنابراین چه اهمیتی دارد جراح شما یا دکتر قلب شما توصیه‌ای را که به شما کرده آیا خودش عمل می‌کند یا خیر؟ به هیچ عنوان اهمیتی ندارد.

آزاد گذاشتن کودک:
امروزه بحث آزاد گذاشتن و تجربه کردن کودک بحث مهمی است و احتمالا کودکان آزاد از سلامت روانی بهتری برخوردارند. اما موضوع آزادی شاید پیچیده‌ترین، وسیع‌ترین و عمیق‌ترین موضوع جهان باشد. آزادی با توانایی همراه است، توانایی که مبتنی بر نتیجه آگاهی است گرچه به یک اعتبار اجبار است ولی در تحلیل نهایی آزاد است.

سوال: مطلبی که اکثر پدر و مادرها مطرح می‌کنند این است که آیا کودک باید آزاد باشد یا خیر؟
جواب: اگر منظور این است که بچه خودش انتخاب کند و عمل کند خیر، چون در این سن کودک به قیودی مقید نیست.
چه کسی کودک را آزاد می‌گذارد و آزادی به چه معناست؟
آزادی به معنی بی‌قاعده‌گری و لاابالی‌گری نیست، در تحلیل نهایی انتخاب قید و بند درست است. یعنی آزادانه انتخاب کردن نه اینکه با آزادی محتاج‌تر شویم. هر زمان که صحبت از آزادی انسان است همیشه این سوال است که این فرد که هست و چه هست؟ در جهانی که من و شما به دنبال آزادی نظم و عدل هستیم، وقتی آزادیم که قوانین جهان را به درستی کشف، وضع و عمل کنیم.

عقب
بالا پایین