(SINA)
مدیر رسمی تالار شعرکده
پرسنل مدیریت
مدیر رسـمی تالار
کاربر VIP
منتقد ادبی
مشاور
تیمتعیینسطح
نویسنده رسمی رمان
خب از کی و کجا شروع کنیم؟چرا یکدستش میکنیم اون سه پارت اخرت بامن بود یعسس
خب از کی و کجا شروع کنیم؟چرا یکدستش میکنیم اون سه پارت اخرت بامن بود یعسس
خسته نباشید، ویرایش ها انجام شدنپارت اول:
دیالوگها را توگیومه بذار ...
جمله: «نیمهشب بود. روی تخت کنار ریگان نشسته بودم.»
بررسی: صحیح. استفاده از نقطه برای جدا کردن دو جمله کوتاه، ضربآهنگ را بهتر میکند.
جمله: «نفسهایش آرام و یکنواخت بود، اما من نمیتوانستم بخوابم؛ کابوسهایم هنوز از گذشتهی تلخم رهایم نمیکردند.»
بررسی: رعایت نیمفاصله در «نفسهایش»، «کابوسهایم» و «گذشتهی». استفاده از «ویرگول» قبل از «اما» برای جداسازی دو بندِ مستقل الزامی است.
جمله: «هیولاها، آزمایشگاه، آخرالزمان، خیانتِ دوستم و…، همهچیز با هم بر ذهنم هجوم میآورد؛ همچون موجی که هیچوقت فرو نمینشست.»
بررسی: «خیانتِ» (کسرهی اضافه)، «همهچیز» (نیمفاصله). استفاده از «بر ذهنم» (ساختار ادبی) بهجای «روی ذهنم» (ساختار عامیانه).
جمله: «برخاستم، دستم را روی دیوارِ سرد کشیدم و راهی دستشویی شدم.»
بررسی: فعل «برخاستم» درست است. ساختار موازیِ سه فعل (برخاستم، کشیدم، شدم) متن را روان کرده است.
جمله: «آبِ سردی که به صورتم پاشیدم، بیش از هر چیزی مرا از خوابِ غفلت بیدار کرد.»
بررسی: «به صورتم» دقیقتر از «روی صورتم» است. «مرا» (مفعول) به جای «من رو» (محاوره).
جمله: «شش ماه از آن حادثهی وحشتناکِ برلین میگذشت.»
بررسی: ساختار کاملاً صحیح
جمله: «ریگان، با اینکه نمیتوانست بچهدار شود، با من ازدواج کرد و زندگی جدیدی ساختیم؛ اما حتی با اینهمه، دیگر نمیتوانستیم مثل گذشته باشیم.»
بررسی: استفاده از ویرگول برای جدا کردن جملهی معترضه (با اینکه…) عالی است. «اینهمه» (نیمفاصله).
فقط یه چیزی. دیالوگ ها رو وقتی مثلا نوشتم. دستی به موهایش کشید و گفت: « من...» اینطوری دو نقطه بزارم بنویسممورد اولی سیناجان گفت: « جمله...خسته نباشید، ویرایش ها انجام شدنفقط یه چیزی. دیالوگ ها رو وقتی مثلا نوشتم. دستی به موهایش کشید و گفت: « من...» اینطوری دو نقطه بزارم بنویسم
دستی به موهایش کشید و گفت:
« من...
یا اینطوری یه اینتر بزنم بعد بنویسم؟