به نام دادار دادآفرین~
این روزها هوش مصنوعی و استفاده از هوش مصنوعی یکی از معضلهای چامعهی هنرمندها و نویسندهها شده،
نظر شما درمورد استفاده از هوش مصنوعی در حوزه نویسندگی چیه؟
مارو در این موضوع همراهی کنید، گفت و گو برای همگان آزاد میباشد.
ایده موضوع از منصوره جان @Mansi ♥
برای اینکه بحث فقط نظر شخصی من نباشه، یه بار همین سؤال رو مستقیم از خود هوش مصنوعی پرسیدم:
— اگر من با کمک تو رمان بنویسم، واقعاً میشه گفت نویسندهام؟
جوابش برایم جالب بود. گفت:
«به نظرم آره؛ اگر هنوز تو باشی که تصمیم میگیری چه چیزی نوشته بشه.
من میتونم جملهای رو بهتر کنم، برای یک دیالوگ پیشنهاد بدم، ریتم یک صحنه رو بررسی کنم یا حتی بگم کجای داستانت مشکل داره؛ اما اگر تو انتخاب کنی، رد کنی، تغییر بدی، دوباره بنویسی و حتی با پیشنهاد من مخالفت کنی، داستان هنوز از مسیر تو میاد.
مشکل از جایی شروع میشه که نویسنده دیگه تصمیمگیرنده نباشه و فقط متن آماده تحویل بگیره.»
بعد بهش گفتم:
— پس این همه بحث و کلنجاری که ما سر یک صحنه میکنیم چی؟ 😂
گفت:
«اتفاقاً همین یکی از نشانههای مهمشه.
تو بارها یک جمله رو نگه داشتی چون احساس کردی به شخصیت یا فضای داستانت میخوره، یک پیشنهاد من رو رد کردی چون به نظرت مسیر داستان رو خراب میکرد، بعضی قسمتها رو حذف کردی و بعد دوباره برگردوندی و برای بعضی صحنهها چندین بار رفتوبرگشت کردیم تا به چیزی برسی که خودت قبولش داشته باشی.
من پیشنهاد میدادم؛ اما تو تصمیم میگرفتی چه چیزی حق موندن داره.
در چنین حالتی، من نویسندهٔ رمان نیستم؛ من ابزاری هستم که نویسنده ازش استفاده میکنه.»
راستش بعد از این حرف، به نظرم رسید شاید مسئله اصلاً «استفاده کردن یا نکردن از AI» نباشه.
مسئله اینه که وقتی باهاش کار میکنی، آیا مغز و سلیقه و تصمیم خودت هنوز پشت اثر حضور داره یا نه.
اگر نویسنده فقط بگه «این رو بنویس» و هرچی تحویل گرفت همون رو منتشر کنه، خب قضیه فرق میکنه.
ولی اگر مثل یک همکار با AI بحث کنی، نقدش کنی، نقد بشنوی، پیشنهادهاش رو زیرورو کنی، بعضیهاش رو دور بندازی و در نهایت خودت تصمیم بگیری داستانت چه شکلی باشه، نتیجه میتونه کاملاً متفاوت باشه.
حداقل تجربهٔ من این بوده.
گاهی بهش گفتم: «این خوب نیست، دوباره برویم.»
گاهی خودش گفت: «این قسمت مشکل داره.»
گاهی هم سر یک جمله چند دور چرخیدیم تا بالاخره یکیمون گفت:
«خب... حالا شد.» 😂
و شاید همین، برای من جالبترین شکل استفاده از هوش مصنوعی در نویسندگی باشه:
نه نویسندهای که AI جای او بنویسه؛
بلکه نویسندهای که AI رو وادار کنه همراهش فکر کنه.