همگانی دورهمی نگارنده‌های انجمن | هفته سوم: هوش مصنوعی

منظور من این نیست که اگر استفاده از هوش مصنوعی مشخص بود، هیچ حرفی به نویسنده زده نشه. اتفاقاً خودم هم سابقه نقد و نظارت داشتم و کم‌وبیش می‌دونم متن‌هایی که بیش از حد به هوش مصنوعی وابسته باشن چه نشونه‌هایی دارن.

حرف من بیشتر درباره نوع برخورد با نویسنده است. به جای اینکه از همون ابتدا بهش بگیم «این متن با هوش مصنوعی نوشته شده»، شاید بهتر باشه بگیم: «نویسنده عزیز، چند مورد ضعف و ایراد در اثرت دیده می‌شه که بهتره روی اون‌ها کار بشه. اگر دوست داشتی می‌تونی از مشاور یا منتقد کمک بگیری تا نقاط ضعف برطرف بشن.
حتی میشه بهش گفت: «ایده اثرت خوبه و پتانسیل داره، اما بهتره یک بار دیگه با قلم خودت بازنویسیش کنی. نگران اشکالات نگارشی یا ضعف‌های اولیه هم نباش، چون هیچ نویسنده‌ای از روز اول بی‌نقص نبوده و این چیزها با تمرین و یادگیری بهتر می‌شن.»
اگر هم جایی از کسی یا حتی از هوش مصنوعی کمک گرفته باشه، میشه محترمانه گفت که شاید بعضی از راهنمایی‌هایی که گرفته، چندان درست نبوده و بهتره بیشتر روی قلم خودش تکیه کنه.
به نظرم چنین برخوردی هم انگیزه نویسنده رو حفظ می‌کنه و هم باعث میشه به مرور کمتر به ابزارهای کمکی وابسته بشه.
واقعیت اینه که خیلی از نویسنده‌های تازه‌کار سراغ هوش مصنوعی میرن، نه لزوماً برای فریب دادن دیگران؛ گاهی چون اعتمادبه‌نفس کافی ندارن، گاهی چون فکر می‌کنن نوشته‌شون ضعیفه و می‌ترسن مورد قضاوت قرار بگیرن، و گاهی هم چون هنوز فرصت یا امکان یادگیری درست نویسندگی رو پیدا نکردن.
البته در نهایت با حرف عموی من که سال‌ها در حوزه نویسندگی و قلم فعالیت کرده موافقم؛ هیچ ابزاری جای تلاش شخصی نویسنده رو نمی‌گیره. اگر کسی واقعاً بخواد نویسنده بشه، باید خودش برای رشد قلمش وقت بذاره و تلاش کنه. اما این مسیر برای هر آدمی متناسب با شرایط خودش شکل می‌گیره و نمی‌شه همه رو با نویسندگان بزرگ و شناخته‌شده مقایسه کرد.

به همین خاطر فکر می‌کنم وجود یک مرحله مشاوره یا راهنمایی قبل از تأیید آثار (رمان و داستان و دلنوشته و شعر )می‌تونه خیلی مفید باشه. این‌طوری به جای اینکه فقط ضعف‌ها گفته بشه، فرصتی هم برای یادگیری و پیشرفت نویسنده فراهم می‌شه و نتیجه‌اش هم به نفع نویسنده است و هم به نفع کیفیت آثار.
البته تا جایی که من دیدم تو انجمن اول از همه خیلی محترمانه سوال پرسیده میشه، اون هم حتما توسط ارشدها. حتی اگه نویسنده علائم واضحم رد کنه باز چند باری فرصت بازنویسی داده میشه. هر جا هم کسی ضعف داره در همون ابتدایی ترین مراحل (بیشتر تو بخش رمان) ارجاع میدن به مشاور دقیقا طبق صحبتت. حالا باز ارشدهای و مدیرهای بخش‌های تخصصی که تایپ میشه بهتر می‌تونند نظر بدن.

البته تا جایی که من دیدم تو انجمن اول از همه خیلی محترمانه سوال پرسیده میشه، اون هم حتما توسط ارشدها. حتی اگه نویسنده علائم واضحم رد کنه باز چند باری فرصت بازنویسی داده میشه. هر جا هم کسی ضعف داره در همون ابتدایی ترین مراحل (بیشتر تو بخش رمان) ارجاع میدن به مشاور دقیقا طبق صحبتت. حالا باز ارشدهای و مدیرهای بخش‌های تخصصی که تایپ میشه بهتر می‌تونند نظر بدن.
بله، توضیحاتتون کاملاً درست و قابل قبوله و روندی که گفتید منطقی و اصولیه
برداشت من بیشتر مربوط به بعضی موارد پراکنده بود، نه ساختار کلی
در کل ممنون از توضیحاتتون

سلام و درود.
چند حالت داره به نظر من.
یکی اینکه بعضی افراد بیان صفر تا صد کار رو بذارن به عهده هوش مصنوعی و فقط زحمت تایپ و اینترنت به عهده‌شونه که به کل چنین چیزی از نظر من قابل قبول نیست، رد می‌کنم و شاید برخورد شدیدی هم بکنم (خصلت آدم‌های رک☺️)
گزینه‌ی بعدی اینه که نویسنده میاد تمام خودش رو، وقتش رو، استعدادش رو، و هرآنچه که داره می‌ذاره پای نوشته، داستان و یا دلنوشته‌اش. و فقط برای رفع نواقص، ایده و یا علائم نگارشی و... از هوش مصنوعی کمک می‌گیره که اینجا واقعا نمیشه به نویسنده خرده گرفت.
و از اونجایی که مدرسین در این حوزه یا خیلی تبحر ندارن( البته بعضی‌هاشون)، یا هزینه‌ها سربه فلک می‌کشه. جوون و نوجوون مجبوره برای کمک سراغ هوش مصنوعی بره که هم به وفور در دسترسه هم به راحتی مشکل رو حل می‌کنه، اما باید درنظر هم بگیریم که نوشته باید روح داشته باشه. جملاتی که غالبا هوش مصنوعی ارائه میده روح کاذب میده به نوشته و داره یه الگوی تکراری و تعریف شده‌ای رو روی دور تکرار می‌چرخونه.
البته نباید منکر بشیم که گاهاً هوش مصنوعی تونسته چیزای خوبی تحویل بده
اما، اما، اما نمی‌توانم کامل بگم نباید استفاده بشه و باید استفاده بشه. دیگه اون بستگی به نویسنده و وجدانش داره. کیفیت و روح داستان نویسی مهمه.
به شخصه بالای ۲۰ سال هست که دارم برای تخلیه ذهن بیمارم می‌نویسم، اما هیچ کدوم برای پول یا جلب توجه نبوده، اما برای نوشته‌های قدیمی خودم از هوش مصنوعی برای اصلاحش استفاده کردم و اصلا این موضوع رو رد نمی‌کنم.

بنظر من هوش مصنوعی یک ابزار و وسیله است برای نویسندگان نوقلم. می‌شه برای رفع بعضی از انسدادها در حد گرفتن ایده و پیشنهاد استفاده کرد.
یک چیزی شبیه دیکشنری برای مترجم تازه کار.
اما
اگر شد جایگزین نویسنده و عنوان نشه که مطلب از هوش مصنوعی هست دیگه با نویسنده طرف نیستیم بلکه میشه کپی کاری و متاسفانه سرقت ادبی ...

یگانه جان خودت هم که سابقه داری، وقتی اینقدر واضحه که نویسنده هوش مصنوعی استفاده کرده و کسایی که در جایگاه نقد و مشاوره و... هستن همه روش اتفاق نظر دارند، مگه میشه به نویسنده گوشزد نشه؟
اتفاقا اگه قراره با این حرف انگیزه کم بشه، مشخصه همونطور که دوستان بالا اشاره کردن طرف برای پول یا معروفیت اومده سراغ نوشتن.
نویسنده‌های بزرگ دنیا کلی کارهای عجیب و سخت انجام می‌دادن که اثر خوبی خلق کنند. تالکین و مارتین برای کل ارا (دنیای خیالی‌شون) زبان جدید و الفبا و فرهنگ لغت خلق کردن، رولینگ غرق بی‌پولی و ورشکستگی بوده ولی تحملش کرده چون می‌خواسته هری پاتر رو بنویسه، زنان زیادی خودشون رو مرد جا زدن چون توی دورۀ ویکتوریایی نوشتن زن مرسوم نبوده و کلی کارهای دیگه که برای نویسنده بودن، انجام دادند.
نمی‌خوام شعارزده برخورد کنم ولی ادبیات حقیقتا یه میراث عظیمه که هرکس توش پا می‌ذاره یا باید تو سطحش شنا کنه، یا اگه می‌خواد به عمق بره سختی‌هاش رو بپذیره.
اونم ادبیات فارسی که مدت‌ها پیش خیلیی غنی‌تر از الان بوده، ولی حالا واقعا نویسنده معاصر خوب خیلی کم داریم.
وا
پس من چیم؟girl11-smiley_a03y

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Alirix
خب
ممنونم از @Mansi و @نیـــن ⊹ عزیز بابت پیشنهاد ایده و راه‌ندازی دوباره‌ی این تاپیک‌ها-118-"{}

نظرات همگی قابل توجه بود و چقدر خوبه که بتونیم محیطی ایجاد کنیم که نویسنده‌ها راجب چالش‌هایی که باهاشون روبرو میشن باهم گفتگو کنن.

نظر منو بخواید من اول از همه به صورت تاکیدی میگم "استفاده از هوش مصنوعی مخصوصا تو عصر تکنولوژی و رباتیک به هیچ وجه نشونه ضعف نیست". اتفاقا چالش جدید و نوینی هستش که حتی قشر نویسنده هم میتونن باهاش خودشونو به چالش بکشن. در گذشته یک نویسنده(x) اگر میخواست رمانی در زمینه جنایی بنویسه، باید کلی فیلم جنایی میدید یا کلی کتاب جنایی میخوند تا با اصول و ساختار یک معمای جنایی آشنا بشه. الان ولی اینطور نیست. کافیه نویسنده( y ) به هوش مصنوعی بگه که میخواد رمان جنایی بنویسه و جناب هوش مصنوعی از ایده تا نحوه نوشتن اپیزود پایانی راهنمایی میکنه و حتی زحمت نوشتن کل رمان رو بر عهده میگیره! ولی خب بیاین صادقانه مقایسه کنیم؛ به نظرتون نویسنده ایکس اثر ماندگارتری خلق میکنه یا نویسنده ایگرگ؟

حالا شاید یکی صفر تا صد رمانشو با هوش مصنوعی ننویسه، مثلا فقط ویرایش اثر رو بهش بسپره، یا مثلا ترس از قضاوت شدن داره و هر پارتی که مینویسه اول از فیلتر هوش مصنوعی عبور میده و بعد رفع نقاط ضعف تو تاپیک رمان منتشرش میکنه ولی خب از نظر من اینا ریشه در کمالگرایی داره. یک نویسنده اگر هدفش ارتقای قلم و خلق آثار شاهکار باشه، باید سختی مسیرشم بپذیره. هیچ گنجی بدون رنج نیست. این گنجی که هوش مصنوعی بدون رنج تحویلش میده، فقط صندوق قشنگی داره درونش پوچه.. دیالوگهای مصنوعی، شخصیتهای ماشینی، توصیفات بی روح، ایرادات نگارشی زیاد و... دقیقا کدوم ضعف یک نویسنده رو پوشش میدن؟! اتفاقا این مواردی که گفتم خودشون خالق ضعف هستن! ولی خب هستن نویسنده‌هایی که از هوش مصنوعی فقط مشورت میگیرن ولی کل نوشتن با خودشونه. اینا همون افرادی هستن که هویت قلم و ذهن انسانی رو حفظ کردن و از چالشهای جدید در مسیر بهبود و ارتقای مهارتشون استفاده میکنن و وابسته ی تخیل ماشینی نیستن. این چیزیه که برای ما قابل قبوله

و اما در مورد تگ هوش مصنوعی؛
بذارید یه مثال بزنم. فرض کنید یه امتحانی قراره برگزار بشه و همه از دو هفته قبل دارن با سختکوشی تمام درس میخونن. اولا هویت امتحان اینه که فرد خودشو ارزیابی کنه که بفهمه تو چه مواردی وارد هستش و تو چه مواردی ضعف داره و خب دستیابی به نمره بالا هم هدف همه هستش. حالا تصور کنید دو سه نفر هیچ مطالعه ای نداشتن و صرفا با یکی دوتا لبخند و گفتگو با مسئول برگزاری امتحان تونستن پاس بشن که هیچ حتی نمره کاملی هم گرفتن. به عنوان فردی که سخت درس خونده و پاس شده ولی نمره کاملی نگرفته، میتونید قبول کنید که ترم آینده با چنین افرادی تو یک کلاس و یک ردیف بنشینید؟
مسلما نه.
خب نویسندگی هم اینطوره. نویسنده‌ای که صفر تا صد رمانو خودش نوشته و برای ضعفهای رمانش هفته‌ها و حتی ماه‌ها اینجا با مشاوران، ناظران، منتقدین، ویراستارها و... همکاری کرده حتی گاها به مشکل خورده تا بالاخره به مرتبه قابل قبول برسه، میتونه بپذیره که اثرش با اثر نویسنده‌ی ماشینی تو یک رده قرار بگیره؟
مسلما نه.
پس باید یک تفاوتی بین این دوتا اثر باشه. باید یک تگی این دوتا رو تو لیست آثار پایان یافته از هم تفکیک بده.
ما همونطور که به آزادی عمل یک نویسنده در استفاده از هوش مصنوعی احترام میذاریم، باید به احساسات نویسنده‌ای که خودش تمام و کمال زحمت هر چیزیو کشیده هم احترام بذاریم. برای همینه که تو این مورد سختگیریم

و نحوه‌ی صحبت با نویسنده؛
من از زمانی که تو انجمن سیاست تفکیک آثار ماشینی و خلاقانه تشکیل شد حضور دارم و تا حالا شاهد نبودم که در عموم به نویسنده‌ای در این مورد توهین بشه یا به سخره بگیرنش. حتی ارشد و مدیر و فرد رنک‌داری که مسئول رمان بوده و تشخیص داده اثر با هوش مصنوعیه بااحترام این موضوع رو به نویسنده اطلاع دادن و میدن که مبادا نویسنده از این بابت ضربه‌ی احساسی بهش وارد شه.
اگر ایرادات کمی وجود داشته باشه سعی میکنیم بدون اشاره به هوش مصنوعی نویسنده رو راهنمایی کنیم ولی خب اگر ایرادات بولد باشه باید به طور جدی صحبت کنیم و نویسنده هم اگر سوءتفاهم پیش اومده میتونه با ارائه مدرک دلایلمونو رد کنه.
همونطور که گفتم استفاده از هوش مصنوعی ضعف نیست و تگ هوش مصنوعی هم همینطور. ما فقط سعی میکنیم تا حد امکان آثار از هم تفکیک داده بشن و حتی تمامی مراحل تایپ براشون به طور یکسان اجرا میشه به جز مرحله نقد. حتی آثار ماشینی هم بعد اتمام میرن رو سایت. اینکه نویسنده‌ای بعد دریافت تگ هوش مصنوعی مایل به ادامه دادن نیست و درخواست انتقال به متروکه یا حذفشو میده، دلیلش همون کمالگراییه. نه اینکه ما باعث شده باشیم ایشون به کل روحیه نویسندگیشو از دست بده. اتفاقا حقیقت تلخ اینه که اون نویسنده از قبل روحیشو از دست داده که از هوش مصنوعی کمک گرفته.. با این حرفم موافقید؟
که خب این مورد برای همه پیش میاد. همه ی مسیرها پستی بلندی‌هایی دارن، حتی مسیر زندگی هم اینطوره چه برسه نویسندگی..

اعضای کتاب از ناظرین ارشد گرفته تا ویراستارها حضور دارن که به نویسنده ها کمک کنن. اگر نویسنده ای میخواد تمامی فیلترهای مسیرشو با هوش مصنوعی به طور جهشی رد کنه به نظرتون میتونه به نتیجه ای که میخواد برسه؟
البته اگر هدف درآمدزایی باشه آره. عین خیالشم نخواهد بود ولی اگر هدفش اینه که دوباره روحیشو بدست بیاره یا اثری شاهکار خلق کنه، به نظرم باید با این فیلترها و ضعف‌ها با شجاعت روبرو بشه وگرنه تا آخر عمرش مجبوره که ازشون فرار کنه و این چرخه ادامه خواهد داشت تا جایی که آخرین روزنه‌ی خلاقیت هم تو ذهنش خاموش بشه...

به عنوان یه نویسنده بزرگ واقعا قبولت دارم :)

همونطور که گفتم استفاده از هوش مصنوعی ضعف نیست و تگ هوش مصنوعی هم همینطور. ما فقط سعی میکنیم تا حد امکان آثار از هم تفکیک داده بشن و حتی تمامی مراحل تایپ براشون به طور یکسان اجرا میشه به جز مرحله نقد. حتی آثار ماشینی هم بعد اتمام میرن رو سایت. اینکه نویسنده‌ای بعد دریافت تگ هوش مصنوعی مایل به ادامه دادن نیست و درخواست انتقال به متروکه یا حذفشو میده، دلیلش همون کمالگراییه. نه اینکه ما باعث شده باشیم ایشون به کل روحیه نویسندگیشو از دست بده. اتفاقا حقیقت تلخ اینه که اون نویسنده از قبل روحیشو از دست داده که از هوش مصنوعی کمک گرفته.. با این حرفم موافقید؟
که خب این مورد برای همه پیش میاد. همه ی مسیرها پستی بلندی‌هایی دارن، حتی مسیر زندگی هم اینطوره چه برسه نویسندگی..

اعضای کتاب از ناظرین ارشد گرفته تا ویراستارها حضور دارن که به نویسنده ها کمک کنن. اگر نویسنده ای میخواد تمامی فیلترهای مسیرشو با هوش مصنوعی به طور جهشی رد کنه به نظرتون میتونه به نتیجه ای که میخواد برسه؟
البته اگر هدف درآمدزایی باشه آره. عین خیالشم نخواهد بود ولی اگر هدفش اینه که دوباره روحیشو بدست بیاره یا اثری شاهکار خلق کنه، به نظرم باید با این فیلترها و ضعف‌ها با شجاعت روبرو بشه وگرنه تا آخر عمرش مجبوره که ازشون فرار کنه و این چرخه ادامه خواهد داشت تا جایی که آخرین روزنه‌ی خلاقیت هم تو ذهنش خاموش بشه...
با کلیت حرف‌هاتون موافقم.
بعد خود من هم الان نویسنده چندان عالی نیستم ولی اوایل کارم اونقدر انتقاد منفی شنیدم یا حتی مسخره شدم تا کم‌کم کارم قوی شد. من اوایلی که می‌نوشتم از همه خواهش می‌کردم لطفا کار منو بخونید، نظر بدین و... اما سال‌ها بعد آدم به جایی می‌رسه که بقیه دنبال خوندن آثارشن. ما هم یه سری جاها انگیزه‌مون کم شد، رفتیم خودمون رو ارتقا دادیم، به نقدها توجه کردیم، و هنوز هم همین روال ادامه داره تا آدم بهتر و بهتر بشه.
دقیقا جمله‌تون خیلی طلایی بود هیچ گنجی بدون رنج نیست.
در مجموع منم موافقم با اکثریت دوستان که نمیشه ممنوعیتی برای استفاده نکردنش گذاشت.

تاریخ نشون داده مقاومت در مقابل تغییر کار بسی بیهوده است
از هوش مصنوعی به نفع خودتون استفاده کنین
داستان های جدید خارجی رو اگر دیده باشین همه از هوش مصنوعی استفاده کردن

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: پناه.
به عنوان یه نویسنده بزرگ واقعا قبولت دارم :)

با کلیت حرف‌هاتون موافقم.
بعد خود من هم الان نویسنده چندان عالی نیستم ولی اوایل کارم اونقدر انتقاد منفی شنیدم یا حتی مسخره شدم تا کم‌کم کارم قوی شد. من اوایلی که می‌نوشتم از همه خواهش می‌کردم لطفا کار منو بخونید، نظر بدین و... اما سال‌ها بعد آدم به جایی می‌رسه که بقیه دنبال خوندن آثارشن. ما هم یه سری جاها انگیزه‌مون کم شد، رفتیم خودمون رو ارتقا دادیم، به نقدها توجه کردیم، و هنوز هم همین روال ادامه داره تا آدم بهتر و بهتر بشه.
دقیقا جمله‌تون خیلی طلایی بود هیچ گنجی بدون رنج نیست.
در مجموع منم موافقم با اکثریت دوستان که نمیشه ممنوعیتی برای استفاده نکردنش گذاشت.
اوو چه قشنگ

• cool
واکنش‌ها[ی پسندها]: Mansi
تاریخ نشون داده مقاومت در مقابل تغییر کار بسی بیهوده است
از هوش مصنوعی به نفع خودتون استفاده کنین
داستان های جدید خارجی رو اگر دیده باشین همه از هوش مصنوعی استفاده کردن
هیچ نویسنده‌ای، امروز نمی‌تونه بگه اصلاً از هوش مصنوعی استفاده نکرده.
بحث اینه که چطور باید ازش استفاده کنن. خیلی از بچه‌های نو نویسنده دارن صفر تا صد متن‌هاشون رو با هوش مصنوعی تولید می‌کنن.
من رمان‌های جدید خارجی رو نخوندم. یعنی صفر تا صد هوش مصنوعی؟

عقب
بالا پایین