فصل هفدهم
چیزی غیرمنتظره

جین، گیج از سرعت وقوع چنین وقایع وحشتناکی، با گیجی روی صندلی نشست و در حالی که به صحنه نبرد اخیر نگاه می‌کرد، تمام تلاشش را می‌کرد تا افکارش را جمع و جور کند. تمام توطئه‌گران آلمانی مغلوب و دستگیر شده بودند. اتو هوف پیر، توطئه‌گر اصلی، آنجا، مرده روی زمین افتاده بود و چهره سرد و بی‌روحش هنوز به حالتی وحشیانه از نفرتی کینه‌توزانه و گستاخانه تبدیل شده بود.
و آنجا نیز، یک شهید راه آرمان کشور، توماس دین، آرمیده بود. وقتی جین به او فکر می‌کرد، هق هق ترحم در گلویش حلقه زد و اشک‌های درشت بی‌وقفه از گونه‌هایش سرازیر شدند. او خیلی جوان، خیلی شجاع و خیلی خوب بود. چرا مرگ باید به سراغش می‌آمد در حالی که هنوز این همه کار می‌توانست انجام دهد؟ با استعداد و تحصیلاتش، با روحیه‌ی ایثارگری شگفت‌انگیزش، می‌توانست به مراتب بالاتر برود. با تاسف، جین به یاد آورد که توماس دین او را دوست داشته است و با ترحمی مهربانانه در قلبش، خود را سرزنش کرد که نتوانسته محبتی را که در او برانگیخته بود، به این جوان خوب، پاک و آمریکایی بازگرداند.
با خودش گفت، توماس دین همان مردی بود که باید دوست می‌داشت، مردی از قوم خودش، با آرمان‌های خودش، مردی از کشورش، پرچمش، و با این حال...
آنجا روی زمین، در فاصله‌ی کمتر از دوازده فوت از او، حلقه‌های شرم‌آور فولادی دور مچ دست و مچ پایش، تنها مردی را که حالا می‌دانست بیشترین اهمیت را در تمام دنیا برایش قائل است، دراز کشیده بودند؛ مردی که او را به دست رئیس فلک سپرده بود.
با تلخی خود را سرزنش می‌کرد که چرا سعی نکرده فردریک را وادار به فرار کند. با رنج روحی، او را - مردی را که دوست می‌داشت - در جایگاه متهمان در دادگاهی تصور می‌کرد که به عنوان جاسوس، به عنوان رهبر جاسوسان، متهم به تلاش برای قتل عام ساکنان - زنان و کودکان - شهری خفته و بی‌دفاع، معرفی شده است. با وحشت فزاینده‌ای به ذهنش خطور کرد که به احتمال زیاد، خودش برای شهادت علیه او احضار خواهد شد. حتی ممکن بود شهادت او منجر به بیرون بردن فردریک و اعدام ننگین او شود.
او حتی جرات نگاه کردن به او را هم نداشت. او در مورد او چه فکری می‌کرد؟ او می‌دانست که او عاشقش است. او با ناامیدی و شک از خود می‌پرسید که آیا می‌تواند درک کند که او نیز تحت تأثیر حس شرافت و وظیفه نسبت به کشورش، به همان اندازه قوی که او را وادار به شرکت در این نقشه وحشتناک برای نابودی نیویورک کرده بود، مجبور به انجام وظیفه روح‌خراش خود شده است. چرا به او اطلاع نداده بود که نقشه‌هایش برای مأموران دولت ایالات متحده شناخته شده است؟ مطمئناً می‌توانست او را متقاعد کند که نقشه‌اش یک مأموریت بی‌نتیجه است. این توطئه با موفقیت خنثی می‌شد و او دیگر آنجا در غل و زنجیر نمی‌ماند، بلکه حتی اگر مجبور به فرار می‌شد، چه کسی می‌دانست، شاید روزی پس از برقراری صلح، می‌توانست برای او بازگردد. هق هق بلندی از قلبش برخاست، اما آن را فرو خورد. او شجاع و صادق بود. او باید برای نجات آن دسته از مردمش خوشحال باشد.
اما والدینش! آنها چه می‌گفتند؟ پدر و مادرش به زودی باید بفهمند که او هر روز آنها را فریب می‌داد. چقدر وحشت‌زده و متعجب می‌شدند اگر می‌فهمیدند راننده‌ای که او به خانه آورده بود در واقع یک کارآگاه دولتی بوده و او، دخترشان، شاهد مرگ غم‌انگیز او بوده است. وقتی از نقش او در این درام وحشتناک که تازه اجرا شده بود مطلع می‌شدند، چه فکری می‌کردند؟ آنها که با اعتماد به او، با فرض اینکه در خانه یکی از دوستان دخترش است، آرام در آپارتمان آرام خود خوابیده بودند. اگر مادرش می‌توانست دخترش را در این لحظه، تنها در نیمه‌شب در یک کلبه کوهستانی، یک دختر در میان گروهی از مردان غریبه - و دو مرد که مرده روی زمین افتاده بودند - ببیند، چقدر وحشت‌زده می‌شد.
و فردریک! همیشه تصورات آشفته‌اش به فردریک، به سرنوشت وحشتناکی که در انتظارش بود، به وحشت جنگ که میان آنها شکافی غیرقابل عبور از خون و گناه و خیانت ایجاد کرده بود، باز می‌گشت، شکافی که علیرغم عشقشان به یکدیگر، آنها را در تضاد با اهدافشان نگه داشته و دشمن یکدیگر کرده بود. او به طور مبهم از خود می‌پرسید که چرا دولت‌ها باید با هم اختلاف نظر داشته باشند و جنگ راه بیندازند و انسان‌ها را از هم متنفر کنند و به کشتن یکدیگر وادارند؟ همه اینها برای چه بود؟
در بحبوحه پرسه‌های ذهنی‌اش، متوجه شد که فلک دارد با کارتر صحبت می‌کند.
فلک گفت:
- من اینجا پیش خانم استرانگ و زندانی‌ها می‌مونم. تا وقتی منتظر برگشتن مردها با ماشین‌ها هستیم، بهتره خونه رو بگردید.
کارتر گفت:
- چرا تا روشن شدن هوا صبر نمی‌کنین؟

رئیس مخالفت کرد:
- اینجا امن نیست. امشب وقت انجامشه. نقشه‌ای که اونقدر مهم باشه که توجه ویژه دفتر جنگ در برلین رو جلب کنه، حتماً افراد مهم زیادی توش دخیل بودن. کسی که تو نیویورک پول داشت، یه هوادار بانفوذ آلمانی، حتماً به هاف پیر کمک کرده تا این هواپیماها رو اینجا مستقر کنه و کارگاهش رو تجهیز کنه. یه کارخانه شیمیایی هم مواد لازم برای ساخت بمب‌ها رو تأمین کرده. حتماً صدها هزار دلار برا تکمیل این نقشه خرج شده. مردانی که اونقدر ثروتمند و قدرتمند بودن که این نقشه رو عملی کردن، هنوز هم خطرناک هستن. به محض اینکه خبر شکست نقشه به شهر برسه، کسی اینجا خواهد اومد تا هر مدرک مخربی که ممکنه جا مونده باشه، نابود یا حذف کنه. حالا وقتش رسیده که جستجومون رو شروع کنیم.
کارتر اعتراف کرد:
- حق با شماست، رئیس. اگه اینجا یه کارخانه‌ی بی‌سیم نباشه، تعجب نمی‌کنم. به زودی می‌فهمم.
جین فریاد زد:
- بذار کمکت کنم!
او التماس کرد:
- لطفاً بذار به آقای کارتر کمک کنم.
فلک گفت:
- حتماً، ادامه بده. تو حق داری امشب هر کاری دلت می‌خواد انجام بدی.
کارتر با خوشحالی گفت:
- فکر می‌کردم پیداش کنیم. اینجا، بالای کوه‌ها، جای ایده‌آلیه. بهتره همین الان نابودش کنم.
جین با لحنی متفکرانه هشدار داد:
- صبر کن، اونا از دریافت یه پیام بی‌سیم از اون قایق‌های ایکس وحشتناک که تو ساحل افتاده بودن حرف زدن. اگه فقط می‌تونستیم کتاب رمزشون رو پیدا کنیم، شاید…
کارتر که فوراً منظورش رو فهمید، فریاد زد:
- درسته!
کارتر گفت:
- سیستمشون گاهی بدجوری براشون مشکل‌سازه. این یه دفتر کلِ که اسم همه مردای شاغل اینجارو و پولی که به هرکدوم پرداخت شده ثبت کرده. و ببینید، احمق‌های احمق با روش آلمانی‌شون چه کردن اینا همه مدخل‌هایی هست که نشون می‌ده تدارکات رو از کی گرفتن و هزینه‌ش چقد بوده. اینجا شواهدی برای صدها محکومیت هست. ما فقط این دفتر رو می‌بریم.
جین پرسید:
- کسی از مردهای گروه ما بی‌سیم بلده؟
کارتر گفت:
- آره، سیلز این کارو می‌کنه. قبلاً مسئول رادیوی یه ناو جنگی بود.
جین پیشنهاد داد:
- نمی‌شه اینجا مراقب باشه و سعی کنه به اون قایق‌های ایکس علامت بده و تا فردا شب منتظرشون بذاره؟ شاید تا اون موقع…

کارتر فریاد زد:
- می‌فهمم! خب، برای رئیس توضیح بده.
وقتی جین نقشه‌اش را فاش کرد و احتمال اعزام رزم‌ناوهای آمریکایی برای جستجوی قایق‌های ایکس را پس از آنکه سیلز با پیام‌های دروغین آنها را به سطح آب کشانده بود مطرح کرد، فلک با اشتیاق آن را تأیید کرد.
فلک گفت:
- سیلز رو اینجا با یه نفر دیگه می‌ذارم تا از خونه مراقبت کنه. فعلاً هم باید جسد دین بیچاره رو همین‌جا بذاریم. به همه فضای واگن‌ها برای زندانی‌ها نیاز داریم.
هنوز کارهای زیادی باید انجام می‌شد. در حالی که برخی از مردان بی‌سروصدا زندانیان زنجیر شده را حمل می‌کردند و آنها را در ماشین‌ها تلنبار می‌کردند، برخی دیگر، به دستور کارتر، سه "کارگر شگفت‌انگیز" را فلج کرده و آنها را از هم جدا کردند، محموله خطرناک بمب‌های آنها را به جنگل بردند و پنهان کردند.
هیچ‌کدام از زندانیان، از لحظه‌ای که زنجیر به دست و پایشان بسته شده بود، کلمه‌ای بر زبان نیاورده بودند. سکوت غم‌انگیزی همه آنها را بی‌هیچ اعتراضی در چنگال خود گرفته بود. حتی فردریک هم آرامش خود را حفظ می‌کرد، هرچند گهگاه نگاهش به اطراف می‌چرخید و جین را جستجو می‌کرد، و همیشه در چشمانش نگاهی عجیب، نه از شکست، نه از شرم، بلکه از پیروزی وصف‌ناپذیر، دیده می‌شد. جین هنوز جرات نمی‌کرد به خودش اعتماد کند که به سمت او نگاه کند، اما فلک و کارتر نیز با کنجکاوی به حالت چشمانش نگاه می‌کردند. آنها از خود می‌پرسیدند که آیا او از مرگ نابهنگام دین خوشحال است؟ آیا او، با تکبر واقعی پروسی، با وجود شکست نقشه‌اش، هنوز جرات داشت امیدوار باشد که با کنار رفتن دین، بتواند از مجازات فرار کند و جین استرانگ را به دست آورد؟ حتی وقتی او را، آخرین زندانی، بلند کردند و در صندلی عقب ماشین رئیس گذاشتند، چشمانش هنوز به دنبال جین بود.
مدت‌ها از نیمه‌شب گذشته بود که آن دسته سواره‌نظام عجیب کلبه کوهستانی را ترک کردند. ماشین فلک، در حالی که خود رئیس زندان پشت فرمان و جین در کنارش بودند، راه را نشان می‌داد. فردریک و دو زندانی دیگر در صندلی عقب جمع شده بودند و راننده فلک در صندوق عقب، رو به آنها با تپانچه کشیده ایستاده بود تا در صورت تلاش آنها برای فرار با وجود زنجیر، از فرار آنها جلوگیری کند. کارتر به همراه پنج زندانی و یک مرد نگهبان، پشت فرمان ماشین دوم بود و ترتیب در ماشین سوم نیز به همین شکل بود. شش مرد و یک دختر برای حمل سیزده زندانی! فلک در درون خود به خاطر دوراندیشی‌اش در تهیه زنجیر کافی برای حمل زندانیان، به خود تبریک می‌گفت، زیرا در غیر این صورت مطمئناً کار خطرناکی پیش رو داشت.
همچنان که از کوچه کوهستانی پایین می‌رفتند، جین از تاریکی که صورتش را پنهان می‌کرد، چه از فلک و چه از فردریک که روی صندلی عقب نشسته بود، شادمان شد. حالا که هیچ فعالیتی نبود تا افکار دیوانه‌کننده‌اش که بار دیگر در آشفتگی در مغزش می‌چرخیدند، منحرف کند. او عاشق این مرد بود و او را به سوی رسوایی و مرگ سوق می‌داد. از او متنفر و بیزار بود. او دشمن خائن و خطرناک کشورش بود که جین در به دام انداختنش کمک کرده بود، و جین خوشحال بود، خوشحال، خوشحال. نه، نه! جین خوشحال نبود. جین عاشقش بود. او آن بسته مهر و موم شده را به او داده بود و از او خواسته بود که آن را برایش نگه دارد. او نمی‌توانست کاملاً بد باشد. چرا باید او را دوست داشته باشد؟ ذهنش به او می‌گفت که او یک جنایتکار، دشمن، جاسوس، قاتل است، اما قلب خودخواسته‌اش اصرار داشت که او را دوست داشته باشد. زندگی چقدر عجیب بود! او و فردریک عاشق یکدیگر بودند. چرا نمی‌توانستند با هم ازدواج کنند و خوشحال باشند؟ چرا جنگ بود؟ چرا ملت‌ها باید بجنگند؟ چرا مردم باید از یکدیگر متنفر باشند؟ آیا تمام دنیا دیوانه شده بود؟ آیا خودش هم دیوانه می‌شد؟
فلک، با چراغ‌های پر، به آرامی و با احتیاط، ماشین را در جاده باریک میان جنگل هدایت کرد. او تازه ماشین را با خیال راحت به جاده اصلی پیچانده بود و ایستاد تا به عقب نگاه کند تا ببیند ماشین‌های دیگر چقدر نزدیک او را تعقیب می‌کنند. ناگهان از کنار جاده، دوازده مرد با لباس فرم ظاهر شدند و برق اسلحه‌هایشان در نور چراغ‌های ماشین دیده می‌شد.
صدایی آمرانه فریاد زد:
- ایست!
همان یک نگاهی که به یونیفورم انداخته بود، این حقیقت خوشایند را به فلک منتقل کرد که گروه اطرافش آمریکایی بودند سربازان سواره نظام.
فلک گفت:
- من فلکم. شما کی هستید؟
مردی قدبلند با لباس افسری روی تخته دوید و به صورت فلک خیره شد.

او گفت:
- خدا رو شکر، رئیس، که خودت اومدی.
فلک با تعجب فریاد زد:
- سرهنگ بروک وایت! اینجا چی کار می‌کنی؟
بروک-وایت توضیح داد:
- دارم سعی می‌کنم چند تا جاسوس آلمانی بی‌عرضه رو گیر بیارم.
فلک با لحنی پیروزمندانه فریاد زد:
- من جلوتر از تو زدم. همه‌شون اینجا در غل و زنجیرن.
بروک-وایت با خوشحالی گفت:
- خوبه. می‌ترسیدم خیلی دیر شده باشه. پیامم دیر رسید. به محض اینکه پیام رو گرفتم، سعی کردم باهات تماس بگیرم اما نشد. جرئت نکردم صبر کنم و با ماشینم اومدم اینجا. می‌دونستم چند تا سرباز آمریکایی همین نزدیکی‌ها اردو زدن و فرمانده رو راضی کردم چند نفر از افرادش رو برای کمک بفرسته. اتوی پیر، واقعاً اون یارو هوف رو گرفتی؟
فلک گفت:
- دستگیرش که بهتره. همونجا توی خونه مرده افتاده.
بروک-وایت فریاد زد:
- خوبه. طبق توصیه‌ی من، اون فوق‌العاده خطرناک بود اما کاپیتان سیمور کجاست؟ مگه با تو کار نمی‌کرد؟
فلک با حیرت فریاد زد:
- کاپیتان سیمور؟ من تا حالا اسمشو هم نشنیده بودم. کیه این کاپیتان سیمور؟
بروک-وایت توضیح داد:
- او یکی از رفقای منه. مگر اون نبود که تو رو به اینجا آورد؟
فلک با تأکید گفت:
- نه، اون نه.
سرهنگ بریتانیایی با هیجان فریاد زد:
- خدای من! فکر نمی‌کنی اون لعنتیا بالاخره او رو گرفتن بعد از همه چیزهایی که کشیده بود؟ امیدوارم سالم باشه.
صدای آرام فردریک هاف از صندلی عقب آمد:
- نگران نباش، سرهنگ بروک-وایت. رئیس فلک منو اینجا در غل و زنجیر، کنار بقیه زندانی‌ها، امن نگه داشته.
فلک با حیرت و سردرگمی فریاد زد:
- خدایا، فردریک هوف بریتانیاییه؟ یکی از شماست؟
بروک-وایت گفت:
- بله، رئیس فلک، کاپیتان سر فردریک سیمور، از سواره‌نظام سلطنتی کانتیشه.
اما فلک در آن لحظه آنقدر مشغول بود که به معرفی توجه نکرد، یا به زمزمه‌های خشم و عصبانیتی که از لبان دیگر زندانیانش بیرون می‌آمد، توجهی نکرد.
جین استرانگ روی شانه‌ی او افتاده و از حال رفته بود.

فصل هجدهم
محتویات بسته

- اما من هنوز نمی‌تونم درک کنم. یعنی تو، یه افسر بریتانیایی، چطور با اتو هوف پیر زندگی کردی؟ چطور تونستی کاری کنی که بهت اعتماد کنه و رازای وحشتناکشو بهت بگه؟
کاپیتان سیمور با خوشحالی قهقهه زد.
- اوه، به نظرم یه شوخی رکیک با اون هلندی‌های گستاخ بود.
جین با تردید به او نگاه کرد. با اینکه ساعت‌ها منتظرش بود، اما این ظاهر ناآشنا، تقریباً مثل یه غریبه به نظر می‌رسید.
کارتر گفت:
- بذار کاپیتان خودش داستانو برات تعریف کنه. اون از تمام جزئیات خبر داره.
جین پرسید:
- اما کی می‌تونم ببینمش؟ با تردید گفت: کی آزاد می‌شه؟
کارتر توضیح داد:
- الان به اندازه ما آزاده. بعد از اینکه سرهنگ بروک-وایت او رو شناسایی کرد، رئیس دستبندهاشو برداشت. هنوز کارای زیادی هست که کاپیتان باید انجام بده، اما مطمئن باش وقتو تلف نمی‌کنه و به شهر برمی‌گرده تا تو رو ببینه.
دختر آهی کشید و گفت:
- امیدوارم اینطور باشه.
تعریف کن، خیلی دلم می‌خواد همه‌چی رو بدونم.
سیمور جواب داد:
- می‌دونی، این کار نصف اون سختی که تصور می‌کردی هم نبود. ماموران سانسور ما تو کشور باید تو خواندن نامه‌ها و جوهر نامرئی و این چیزا متخصص باشن. هوف ماه‌ها پیام رمزی به وزارت جنگ تو برلین می‌فرستاد. مدام ازشون می‌خواست نقشه فوق‌العاده‌ش برای منفجر کردن نیویورک رو عملی کنن. آخرش تصمیم گرفتن امتحانش کنن و به اتوی پیر اطلاع دادن که یه افسر برای نظارت می‌فرستن.
جین پرسید:
- چه به سرش اومد؟ افسری که فرستادن؟
سیمور گفت:
- مامورای ما اونو از یه قایق اسکاندیناویایی درآوردن و زندانی‌ش کردن. مدارکشو گرفتن و به من دادن. باهوش بود، نه؟
جین با تحسین گفت:
- و تو اسم و مدارکشو برداشتی و اومدی جای اون؟ اوه، چه کار شجاعانه‌ای کردی.
سیمور با فروتنی گفت:
- من که نمی‌گم، فکر می‌کنم یه کم شبیه اون مردم و زبانشو هم کامل بلدم.
جین با لرز گفت:
- اما ریسک خیلی وحشتناکی بود. فرض کن لوت بدن؟
فردریک خندید:
- خطری نداشت. اتوی پیر هرگز اون مردی که قرار بود بیاد رو ندیده بود. برادرزاده واقعی‌ش، فردریک هوف، که از گواهی تولد آمریکایی‌ش استفاده می‌شد، سال‌ها پیش فوت کرده بود. به‌علاوه، من مدارک افسر آلمانی رو داشتم و دقیقاً می‌دونستم چه دستوری داره. بدترین چیز این بود که پیرمرد هر شب اصرار داشت به سلامتی قیصر بنوشه و وقتی می‌خواست منو درگیر نقشه‌های کثیفش کنه، من مجبور بودم باهاش کنار بیام، اما در مورد دومی، من چطور شما آمریکایی‌ها می‌گید فقط طفره می‌رفتم. دستورم این بود که فقط به سمت چیز بزرگ معجزه‌گرهاش بکشمش.
جین پرسید:
- اما چطور اون لباس فرم بریتانیایی رو براش توضیح دادی؟
فردریک گفت:
- خب، این واقعاً یه ایده بود. پیرمرد یه کم از دستم عصبی و بدگمان شده بود، چون فکر می‌کرد وقتی دارن «معجزه‌گران»شو آماده می‌کنن، من به اندازه کافی تلاش نمی‌کنم. یه زمانی اونقدر بهم بی‌اعتماد بود که ازم خواست دنبالش برم.

آخرین ویرایش:
جین سریع گفت:
- اوه، بله، می‌دونم. با هیجان صحنه‌ای که از پنجره‌ش در شب قتل K-19 دیده بود، به یاد آورد.
سیمور گفت:
- یه شب قبل اینکه ببینمت، از پنجره دیدمت. یه مرد داشت دنبالت میومد و تو از گوشه خیابون تعقیبش کردی.
جین پرسید: یادم هست؛ صبح روز بعد مرد بیچاره مرده پیدا شد. اتوی پیر او را کشت؟
سیمور جواب داد:
- آره، اون مرد دنبالم میومد و من خیال کردم یکی از جاسوس‌های اتوی پیره و نقش بر زمینش کردم. چیزی پیدا نکردم که نشون بده کیه، درست وقتی داشت به هوش می‌اومد، رهاش کردم و برگشتم خونه. انگار اتوی پیر داشت اون لحظه رو تماشا می‌کرد. بعد خودش مردشو کشت. روز بعد با خوشحالی ماجرا رو بهم گفت. سگ شکاری! باید به پلیس تحویلش می‌دادم، ولی این کار نقشه‌های ما رو به هم می‌زد.
جین گفت:
- فهمیدم؛ ستوان کرامر چی؟ با آقای هاف پیر کار می‌کرد؟
سیمور گفت:
- قسمت خنده‌دار ماجرا همینه. اینجا انواع مأمورای مخفی هستن که همیشه پای همو لگدمال می‌کنن. خزانه‌داری، وزارت دادگستری، اطلاعات ارتش، اطلاعات نیروی دریایی... هر گروه سعی می‌کنه برای خودش سابقه بسازه و دیگران رو به حریمش راه نده. یه کم احمقانه‌ست.
جین گفت:
- باید همینو می‌گفتم.
سیمور ادامه داد:
- من داشتم هاف پیر رو از طرف دولت می‌دیدم، کرامر هم از طرف نیروی دریایی شما منو می‌دید، و فلک هم هر دوی ما رو می‌دید. چه صحنه‌ی به‌هم‌ریخته و خنده‌داری بود.
جین پافشاری کرد:
- اما اون یونیفرم چی؟
سیمور گفت:
- وقتی پیرمرد کمی اذیتم کرد، حس کردم باید کاری کنم تا بفهمه حالم خوبه. پیشنهاد دادم یه یونیفرم بریتانیایی بخرم، شاید از این طریق اسرارش رو یاد بگیرم. این موضوع خیلی خوشحالش کرد. البته فقط رفتم پیش سرهنگ بروک-وایت و یونیفرمو گرفتم، همین کافی بود.
جین گفت:
- اما آقای کارتر گیج شد که چطور اون رو به خونه می‌آوردن و ازش خارجش می‌کردن. هر بسته‌ای که برای آقای هاف می‌اومد، باز می‌کرد.
فردریک با خوشحالی خندید.
سیمور گفت:
- من یه پیک داشتم که بسته رو تو یه جعبه کلاه زنانه بزرگ می‌آورد. همیشه خطاب به تو بود عزیزم، ولی پسرک دستور داشت به من برسونه.
جین با عصبانیت ساختگی گفت:
- هامف! و کی اولین بار فهمیدی من به رئیس فلک کمک می‌کنم مراقب تو باشه؟
سیمور گفت:
- از اولش شک داشتم. کرامر بهم گفته بود چطور باهاش آشنا شدی. بعدش وقتی شنیدم داری به کارتر در مورد کتابفروشی زنگ می‌زنی، مطمئن شدم.
جین گفت:
- اوه، این یکی از چیزایی بود که می‌خواستم در موردش بپرسم اون پیام‌هایی که هاف تو کتابفروشی گذاشته بود. برای کی بودن؟
سیمور گفت:
- دستورالعمل برای یه آژانس تبلیغاتی آلمانی بود، درباره چطور نوشتن برخی آگهی‌ها که حاوی کد بودن.
جین گفت:
- اوه، اون تبلیغات دنتو؟
سیمور با تعجب گفت:
- تو خبر داشتی؟
جین با افتخار گفت:
- البته. من کسی بودم که اونا رو رمزگشایی کردم. اما اون دختر با اون پیام‌ها چی کار می‌کرد؟ کارتر فکر می‌کرد اون‌ها رو زیر قلاده یه سگ داشهوند پنهان کرده.

فردریک خندید:
- این نظریه درست مثل کارتره… از اون حرفای کارآگاهی معمولی. تا حالا نشنیده بودم کسی از سگ داشهوند استفاده کنه. اون دختره عادت داشت سگ‌ها رو توی صندوق پست راهروی آپارتمانش بندازه. دو دقیقه بعد یه مرد اونا رو برمی‌داشت و می‌برد به مقصدشون.
جین پرسید:
- خائنای نیروی دریایی ما اون مردایی که به اتو و لنا کراوس پیر خبر می‌دادن کی بودن؟
فردریک با شدت گفت:
-‌ اون‌ها رذل هستن. دوست دارم دستگیرشون کنن و تیربارانشون کنن.
-‌ نگران نباش. همه‌شون به سزای کارشون می‌رسن. حتی نمی‌تونم بهت بگم کی هستن، ولی فهرستشون رو به رئیس فلک دادم. الان دارن جمعشون می‌کنن. دیگه چی می‌خوای بدونی؟
جین با رنگ پریدگی، بسته‌ای که صبح روز قبل با مهر و موم سالم بهش داده بودن، از لباسش بیرون آورد.
فردریک با خوشحالی گفت:
- چی؟ تو اون رو امن نگه داشتی؟ حتی وقتی دیدی من دستگیر شدم، بازش نکردی، درست وقتی که حتماً فکر می‌کردی من جاسوسم؟ دختر، دختر عزیزم… پس با وجود همه چیز به من اعتماد کردی.
جین با لکنت گفت:
- بهت قول داده بودم و وفا کردم… فکر کنم قلبم همیشه بهت اعتماد داشت، حتی وقتی عقل و چشمام می‌گفت تو همونی که وانمود می‌کنی. حتی وقتی همه چیز تاریک بود، قلبم اصرار داشت که تو صادقی.
فردریک بسته کوچک را از دستش گرفت و شروع کرد مهر و موم‌ها رو باز کردن:
- خدا رحم کنه بهت. دیروز صبح، وقتی نقشه‌های اتوی پیر آماده شد، فهمیدم خطر سفرم چقدر زیاده. ممکن بود هرگز برنگردم. اگه زود می‌فهمیدن من کی‌ام، یعنی مرگم بود. به خاطر کشورم، جرأت نداشتم حتی بهت بگم چی کار می‌کنم. آبرویم در خطر بود. جرأت نداشتم کوچکترین اشاره کنم یا یه خط بنویسم. تنها چیزی که نگه داشتم و چیزهای کثیف آلمانی نبود، همین چیزا بود.
او آرام چیزی که تو دستمال کاغذی بود باز کرد، در حالی که جین با چشمانی مشتاق و متعجب نگاه می‌کرد.
فردریک ادامه داد:
- ولی… نمی‌تونستم بدون اینکه نشونه‌ای از خودم بذارم، از پیشت برم. اگه قرار بود دیگه برنگردم، می‌خواستم بدونی…
ناگهان متوقف شد.
جین نفس زنان پرسید:
- برای اینکه بدونم چی؟
فردریک گفت:
-‌ اینکه بدونی عزیزم، بیشتر از هر چیز دیگه‌ای جز آبرو، دوستت داشتم. بعدش او رو در آغو*ش گرفت.
-‌ نشونه‌ای که برات گذاشتم رو ببین. یه انگشتر خانوادگی قدیمی با نشان سیموره. دختر من، همیشه دستت می‌کنی، نه؟
جین انگشت سوم دست چپش رو جلو آورد و غریزی ل*ب‌هاش سمت ل*ب‌های او رفت.
و مهم نبود همون موقع در آپارتمان کناری چه اتفاقی افتاده باشد، هیچ‌کدومشان متوجه چیزی جز آن لحظه نبودند.

پایان...

آخرین ویرایش:
کی این تاپیک رو خونده (کل خوانندگان: 60)
عقب
بالا پایین